Foto: Sport Pictures

Vineri, două dintre echipele care şi-au încheiat participarea în actuala ediţie de campionat a eşalonului secund s-au despărţit de antrenorul principal.

Prima schimbare a avut loc în Valea Domanului, acolo unde CSM Reşiţa a anunţat printr-un comunicat de presă că nu va mai continua colaborarea cu Dorinel Munteanu, al cărui contract urma să expire la finalul lunii iunie. Fostul internaţional va părăsi clubul reşiţean alături de staff-ul cu care a venit, aşa cum se specifică în comunicat:

“Având în vedere faptul că, colaborarea dintre echipa CSM Reșița și antrenorul Munteanu Dorinel a ajuns la scadență, conducerea echipei CSM Reșița multumește acestuia și întregului staff pentru colaborarea avută în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020. Le dorim multă baftă în continuare în activitățile lor.”

Clasată pe locul 15 după disputarea a 24 de etape din actualul sezon al eşalonului secund, CSM Reşiţa a intrat în vacanţă până la startul ediţiei următoare de campionat. Până atunci, oficialii clubului vor avea de rezolvat şi problema suprafeţei de joc, care va fi înlocuită, lucrările de modernizare urmând a fi încheiate până la jumătatea lunii august.

Pelici a plecat de la Ripensia

Seara aceleiaşi zile a adus o nouă despărţire, de data aceasta mai la nord, la Timişoara. Aflat la final de contract cu Ripensia, Alexandru Pelici nu a mai semnat prelungirea pe trei ani propusă de gruparea de pe Bega.

Comunicatul oficial a fost postat vineri seara pe site-ul clubului, care i-a mulţumit pentru colaborarea începută din toamna lui 2018:

“În urmă cu puțin timp, clubul nostru s-a despărțit, pe cale amiabilă, de antrenorul Alexandru Pelici, care preluase banca tehnică încă din toamna lui 2018. Noi îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru Ripensia de-a lungul acestor sezoane și pentru devotamentul său! Îi dorim mult succes pe mai departe în carieră!”

Întreruperea sezonului provocată de pandemia COVID-19 i-a lăsat pe timişoreni pe locul 13, cu patru puncte în plus faţă de cealaltă echipă rămasă vineri fără antrenor, CSM Reşiţa.

Articol de Mihai Andrieș