În week-end, formația nou-promovată în liga secundă s-a impus cu scorul de 4-1 în fața echipei nemțene de liga a IV-a CS Bradu Borca, acesta fiind ultimul amical înaintea debutului în campionat.

Sunt mulțumit de nivelul la care a ajuns echipa. Am un lot echilibrat, cu dubluri pe posturi. Am reușit să aducem în ultimele zile doi juniori, Timiș și Sasu și sperăm să-l convigem și pe Dănuț Munteanu să revină la echipă. Suntem gata de start și așteptăm cu încredere debutul în Liga 2.  Va fi greu, dar eu am încredere că vom face o figură frumoasă. Sper ca și publicul să fie alături de noi”, a declarat Cristi Ungureanu.

Un singur eșec în amicale

Vineri, Știința s-a impus fără probleme în amicalul cu CS Bradu Borca (liga a IV-a din județul Neamț), scor 4-1, goluri marcate de Alexandru Taciuc (19, 66), Eduard Sandu (35) și Valentin Buhăceanu (83), respectiv Bogdănel Moisi (33). În minutul 79, Bradu Borca a ratat un penalty prin Bogdan Botezatu, mingea fiind respinsă de Jan Turiță.

Știința a început meciul în formula Avram – Cerneuțanu, Tăcuțanu, Mateciuc, Săvoaia – Timiș, Izmană, Maxim, Sandu – Viorică, Marin. Au mai jucat: Taciuc, Denis Botezatu, Nemțanu, Turiță, Căinaru, Săritanu, Curchi, Agrigoroaei.

Știința Miroslava a disputat cinci meciuri amicale în această vară, având un bilanț pozitiv: trei victorii, o remiză și un eșec. Echipa lui Ungureanu a înregistrat o remiză albă și o înfrângere (0-3) cu CSM Poli Iași, două victorii cu juniorii de la LPS Iași (4-3 și 7-0) și un alt succes cu CS Bradu Borca (4-1).  Ieșenii vor disputa primul meci din istoria clubului în Liga 2 în deplasare, cu ASA Tg. Mureș, echipă retrogradată din primul eșalon.