Foto: FCPetrolul.ro

Joi, 17 decembrie 2019, a avut loc prezentarea oficială a noului antrenor al ocupantei locului opt în clasamentul competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor după 21 de etape. Cel care l-a înlocuit pe Flavius Stoican, antrenor care a condus pe FC Petrolul Ploieşti în actuala ediţie de campionat, este Constantin Enache, în vârstă de 46 de ani.

Acesta a antrenat ultima dată pe AFC Hermannstadt şi a venit la Ploieşti cu două nume noi la nivelul băncii tehnice, secundul Cătălin Munteanu şi preparatorul fizic Alessandro Cittadino. Din vechiul staff tehnic al echipei a mai rămas doar antrenorul cu portarii, Mihai Şteţca.

„Am stat două luni acasă și sufăr după Liga I, iar în Petrolul am găsit un mijloc corect și real de a ajunge din nou în primul eșalon. Mi-am asumat un lucru destul de greu, dar realizabil din punctul meu de vedere. Sigur, calculele matematice poate că, în acest moment, nu ne dau șanse extraordinar de mari, dar fotbalul are calculul său separat și cred că cele șase puncte distanță față de primul loc promovabil pot fi recuperate. Nu va fi ușor, va fi foarte mult de muncă, dar am un argument foarte bun în dorința mea de a munci corect onest și în calitatea stafului cu care lucrez. Mă bazez, de asemenea, foarte mult pe emulația existentă aici, pe energiile pe care le poate aduna clubul și sunt convins că ele pot fi direcționate pozitiv. Nu vreau să fac promisiuni, dar pot să spun că preocuparea, energia și onestitatea vor fi garanțiile muncii mele. Cred cu adevărat în promovare!”, a declarat Costel Enache în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial.