Foto: Aerostar Bacău Facebook

Liga 2 Casa Pariurilor a revenit la viaţă după o pauză de 75 de zile, primul meci din 2019 fiind programat vineri la Târgovişte, acolo unde Chindia a primit vizita celor de la Aerostar Bacău, într-un duel între ocupantele locurilor 5 şi 15.

Cu o victorie în meciul cu gruparea băcăuană, Chindia ar fi urcat pe primul loc în clasament, în condiţiile în care distanţa faţă de liderul Sportul Snagov era de doar două puncte la finalul lui 2018. Ceea ce s-a şi întâmplat la finalul celor 90 de minute, deşi gazdele au fost conduse de două ori.

Cei doi antrenori au abordat diferit meciul din punct de vedere al folosirii noilor achiziţii. Dacă Viorel Moldovan a trimis un singur nou transferat în primul 11, fundaşul Bogdan Şandru, iar Leca, Neicuţescu şi moldoveanul Raţă au luat loc pe bancă, în schimb Florin Bratu a avut în formula de start nu mai puţin de şase nume noi, dacă îl luăm în calcul şi pe Horia Ilie, transferat definitiv de la Ardealul, după ce în 2018 a evoluat sub formă de împrumut. Ceilalţi cinci nou-veniţi au fost portarul Udeanu şi jucătorii de câmp Ciocâlteu, Tăbăcariu, Carabela şi Drugă.

Ultimul a fost şi cel care a deschis scorul, în minutul 6, cu o execuţie aproape perfectă dintr-o lovitură liberă de la 17 metri de buturile lui Aioanei, mingea intrând în plasă pe lângă bară. Fostul fundaş al Energeticianului avea să fie implicat şi în primul gol al gazdelor, după o intervenţie în careu asupra lui Florea, în urma căreia s-a dictat penalty. Căpitanul Cherchez a marcat cu emoţii de la punctul cu var şi scorul a devenit egal, după 27 de minute de joc.

Juniorul Şerban a urcat Chindia în fotoliul de lider

Repriza secundă a debutat din nou cu gol pentru oaspeţi. Celălalt căpitan din teren, băcăuanul Vraciu a reluat din prima, din 7 metri, un balon recentrat de Tăbăcariu şi a înscris la colţul lung. A urmat o cursă după egalare a gazdelor, care şi-au atins scopul după nici un sfert de oră. Cristi Neguţ trage din întoarcere de la 12 metri, dintre Drugă şi Tăbăcariu şi tabela se modifică în 2-2.

Ultimul gol al meciului a venit în minutul 81, atunci când moldoveanul Raţă a pasat excelent în careu, acolo unde juniorul Şerban a preluat din faţa lui Ichim, l-a culcat din fentă pe Bogdan Ardei şi a şutat fără speranţă pentru Udeanu.

Dâmboviţenii vor fi lideri cel puţin până la finalul primelor şapte meciuri ale zilei de sâmbătă, care vor începe de la ora 11. De la ora 13, Energeticianul va primi vizita celor de la U Cluj, etapa a 22-a încheindu-se cu meciul de duminică dintre Pandurii şi Petrolul Ploieşti.

Iată rezultatele, marcatorii şi programul etapei cu numărul 21:

22.02.2019, ora 14:00
AFC Chindia Târgovişte – CS Aerostar Bacău 3-2 (1-1)

Cristian Cherchez (27 – pen.), Cristian Neguţ (62), Andrei Şerban (81) / Dudu Drugă (6), Cătălin Vraciu (50)

23.02.2019, ora 11:00
CS Luceafărul Oradea – ACS ASU Politehnica Timișoara
FC Metaloglobus Bucureşti – Fotbal Club Argeş
ACS Poli Timişoara – AFC Ripensia Timișoara
CS Baloteşti – CS Mioveni
CS Sportul Snagov SA – ASC Daco-Getica Bucureşti
ACS FC Academica Clinceni – ASSCS Farul Constanţa
AFC UTA Arad – ACS Dacia Unirea Brăila

23.02.2019, ora 13:00
ACS Energeticianul – AS FC Universitatea Cluj

24.02.2019, ora 11:00
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – FC Petrolul Ploieşti