Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare a play-off-ului şi play-out-ului ediţiei 2015-2016 a Ligii 2, cartonașele galbene acumulate în sezonul regular, precum și suspendările rezultate în urma acestora, au fost anulate pentru faza a doua a competiţiei (play-off/play out).

În schimb, s-au menţinut numai suspendările aplicate pentru cartonașele roșii, motiv pentru care ACS Berceni va aborda primul meci din play-out fără trei jucători importanţi, căpitanul Epaminonda Nicu (foto, în roșu), Alexandru Radu şi Leonard Dobre. În aceeaşi situaţie se află şi SC Bacău, care va fi lipsită de aportul lui Ionuţ Ursu, toţi cei patru jucători amintiţi mai sus fiind eliminaţi în ultima etapă a sezonului regular.

PROGRAMUL PRIMEI ETAPE DIN PLAY-OFF/PLAY-OUT

Un alt absent cert este George Pirtea, de la Şoimii Pâncota, care mai are de efectuat o etapă de suspendare din cele trei primite ca urmare a cartonaşului roşu încasat în runda a 24-a, în partida cu CSM Râmnicu Vâlcea, scor 1-2.

De menţionat că, în eventualitatea în care un jucător va primi cartonaş galben în patru jocuri diferite din play-off/play-out, el va fi automat suspendat pentru următorul joc. Aceeaşi sancţiune se aplică şi atunci când jucătorul acumulează şapte şi, respectiv, nouă avertismente în play-off/play-out.