Jucătorii de la Fotbal Club Argeş mai au o săptămână din vacanţa de iarnă, aceştia urmând să îşi reia antrenamentele lunea viitoare, pe 14 ianuarie. Şi în această pauză competiţională pregătirea centralizată va fi făcută pe plan local, Emil Săndoi stabilind două cantonamente, unul între 28 ianuarie şi 2 februarie la Curtea de Argeş şi altul între 4 şi 9 februarie la Piteşti.

În toată această perioadă staff-ul tehnic al echipei a programat cinci partide de verificare, însă în funcţie de disponibilitatea de moment şi de ce nu, a stării vremii, lista amicalelor poate suferi modificări.

Adversarii puşi pe hârtie deocamdată, sunt:

26.01 – Real Bradu (Liga IV – Argeş)
6.02 – Academica Clinceni (Liga 2)
9.02 – Unirea Bascov (Liga 3)
13.02 – CSO Filiaşi (Liga 3)
26.02 – CSM Slatina (Liga IV – Olt)

Săndoi: “Vreau să terminăm sezonul pe podium”

Fotbal Club Argeş se află la finalul lui 2018 pe locul 6 al clasamentului eşalonului secund, acumulând în cele 21 de etape un total de 41 de puncte. Piteştenii se află la patru puncte distanţă de Academica şi FC Petrolul, ocupantele ultimelor două locuri de pe podium şi la cinci distanţă de liderul Sportul Snagov.

“Îmi doresc să urcăm în clasament şi să terminăm sezonul pe podium. Între primele şase clasate este o diferenţă foarte mică de puncte şi se poate întâmpla orice. Meciurile care au mai rămas de jucat vor fi mult mai grele. Toate echipele se vor întări. Eu am încredere în fotbaliştii pe care îi am, dar ne vom întări şi noi” a spus antrenorul Emil Săndoi.

În ceea ce priveşte capitolul transferuri, antrenorul principal al piteştenilor a anunţat că numărul jucătorilor care vor părăsi echipe şi cel al căror vor veni nu este unul mare. “De la echipă vor pleca 2-3 jucători şi vom aduce 2-3. Nou-veniţii trebuie să fie ca valoare, peste cei care sunt acum în lot”, a mai declarat antrenorul.

Piteştenii şi-au făcut strategia şi pentru următorul sezon, atunci când regulile se schimbă şi fiecare echipă va fi obligată să aibă în teren 2 jucători sub 20 de ani şi nu 3 sub 21 cum este acum.

“Strategia clubului este de a promova cât mai mulţi juniori din propria pepinieră. Avem copii care cochetează cu loturile naţionale şi în curând ne vom putea baza pe ei. În fiecare an, cei mai valoroşi 4-5 jucători de la juniori vor face pasul la echipa mare” a anunţat directorul sportiv al Fotbal Club Argeş, Vasile Popa.

Articol de Silviu MIHAI