Prima rundă din acest an le va aduce faţă în faţă pe ocupantele primelor două locuri din Liga 2 Casa Pariurilor, în derby-ul returului care este programat pe 24 februarie. Dunărea Călăraşi şi AFC Hermannstadt se pregătesc temeinic pentru acest duel, pe lângă antrenamentele şi amicalele din ţară, cele două echipe optând şi pentru câte un cantonament în Antalya.

Liderul a început pregătirile din 9 ianuarie, iar nouă zile mai târziu a disputat un amical contra celor de la Mostiştea Ulmu, câştigat cu 3-1, prin golurile marcate de Missi Mezu, Kanda şi Drăghiceanu. Din 24 ianuarie, gruparea călărăşeană s-a mutat în Antalya, unde sâmbătă a disputat un prim meci.

Adversari le-au fost sud-coreenii de la Daejeon Citizen FC (foto), meciul încheindu-se la egalitate, scor 0-0. Gruparea asiatică a terminat sezonul precedent pe ultimul loc în al doilea eşalon al fotbalului sud-coreean şi îl are în lot pe românul Cristian Dănălache, cel care a fost golgeterul echipei în campionatul trecut.

Antrenorul Dan Alexa a început partida cu C. Lungu – I. Ţenea, Bg. Şandru, Dobrosavlevici, Tomozei – P. Iacob, C. Cristea – Missi Mezu, Drăghiceanu, Val. Munteanu – Val. Alexandru. După pauză, tehnicianul Dunării a apelat la Gab. Popa – I. Ţenea, Cr. Puşcaş, Bg. Manole, Bg. Vasile – Preoteasa, Al. Dincă – Danciu, Spehar, Al. Stoica – Cip. Rus

Următorul meci de pregătire va avea loc pe 2 februarie, atunci când adversari vor fi bulgarii de la PFC Cherno More Varna (locul 7 în Liga 1). Cantonamentul din Turcia va mai include în program încă două meciuri, cu FK Tom’ Tomsk (locul 17 în eşalonul secund al Rusiei) şi cu FC Samtredia (locul 3 în prima ligă din Georgia), pe 2, respectiv 4 februarie.

Victorii pe linie pentru AFC Hermannstadt

Tot în Antalya va ajunge şi ocupanta locului secund în clasamentul la zi din Liga 2 Casa Pariurilor, AFC Hermannstadt. Sibienii au terminat vineri primul cantonament al iernii cu o victorie, 3-0 cu AS SR Braşov (foto jos), într-un meci în care au evoluat şi noile achiziţii, Alexandru Coman şi Târnovan. Cosmin Neagu a deschis scorul cu un şut la vinclu, după un sfert de oră de la debutul întâlnirii şi a apoi dat pasa de gol la reuşita lui Târnovan. Scorul final a fost stabilit de Sabin Lupu, cu cinci minute înainte de pauză, la capătul unei acţiuni individuale.

De miercuri, gruparea pregătită de Alexandru Pelici se va afla în Turcia, pentru al doilea cantonament al sezonului. În celelalte meciuri disputate până acum, AFC Hermannstadt s-a impus pe linie, trecând cu 3-0 de prim-divizionara ACS Poli Timişoara (goluri Sabin Lupu, Lucian Dumitriu şi Petrişor Petrescu) şi cu 2-1 de Performanţa Ighiu (goluri Hergheligiu şi Blănaru).

În Antalya, sibienii vor disputa cinci partide amicale, pentru patru din ele fiind anunţati deja adversarii. Dacă pentru data de 2 februarie încă mai se caută un oponent, în schimb pe 4 este programat duelul cu liderul primului eşalon din Kosovo, KF Llapi. Un alt lider, de data aceasta din a doua ligă din Serbia, Dinamo Vranje, va fi adversarul sibienilor pe 8 februarie.

Programul de meciuri de pregătire al grupării antrenate de Alexandru Pelici mai cuprinde alte două întâlniri, cu Kisvárda FC şi cu Altyn Asyr FK. Ocupanta locului secund din al doilea eşalon al fotbalului maghiar va da piept cu AFC Hermannstadt pe 10 februarie, în timp ce data de disputare a meciului cu deţinătoarea trofeului de campioană a Turkmenistanului în ultimele patru sezoane nu a fost încă anunţată.