Bănățenii au avut parte de o pregătire reușită pe ”Dan Păltinișanu” înainte de sosirea Chindiei Târgoviște, elevii lui Cosmin Petruescu s-au impus cu 1-0 prin reușita lui Gelu Velici.

Zimbru a răspuns pozitiv la invitația grupării susținute și financiar de suporterii alb-violeți, iar meciul s-a dorit a fi un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Galben-verzii reprezintă o grupare de tradiție de peste Prut, cu nu mai puțin de opt titluri naționale în palmares.

Meciul desfășurat în nocturna arenei din Timișoara nu a oferit goluri în prima repriză. În ciuda șanselor avute de ASU Poli, formația mai proaspătă, prin Bozian (min. 5), Bilia (32) și Schieb (42). Deși gazdele au mai pierdut din energie pe parcurs, singurul gol al partidei a fost marcat în minutul 72 de Gelu Velici. Atacantul sosit de la Lugoj a marcat spectaculos, cu un șut de la distanță, mingea lovind bara înainte de a intra în poartă. Pe final, Pîslă de la Zimbru a fost aproape de egalare, dar șutul său din unghi nu a prins colțul lung al porții lui Murariu.

S-a încheiat 1-0, o repetiție perfectă pentru formația preluată în vară de Cosmin Petruescu, venit și el de la CSM Lugoj. Duminică, de la ora 15.30, la fel ca în urmă cu doi ani, ASU Politehnica primește replica Chindiei Târgoviște pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”.

ASU Politehnica – Zimbru Chișinău 1-0
A marcat: Velici (72)
ASU Politehnica:
Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheș – Vidrăsan, Poparadu – Schieb, Ignea, Bozian – Velici. Au mai intrat: Bedea, Szasz, Nicolescu, Cojocaru, Coadă, Miholca, Ghinescu și Bănică. Antrenor: Cosmin Petruescu.
Zimbru Chișinău: V. Buga – Jardan, Prepeliță, Golovatenco, Țîgîrlaș – Pîslă, Calugher, Scoarță, Damascan – Nicolăescu, Obekop. Au mai intrat: Kovalov – Onica, Neagu, Iurașco, Telegin, Donțu, Bogaciuc, Staris și Furtună. Antrenor: Serghei Secu.

”Cred că am făcut un joc bun, am avut o altă atitudine față de precedentul joc de verificare. Sunt mulțumit de joc, de rezultat, de faptul că pe faza de apărare nu am dat posibilitatea adversarului să se apropie foarte mult de poarta noastră. Pe faza de atac am fost echipa cu o posesie mai bună. Am avut o frecvență bună de acțiuni de poartă, am pus presiune constant. A fost un test util!”, a declarat Cosmin Petruescu.

”Nu am avut prospețime în atac. Am fost cam palizi, am încercat totuși să jucăm fotbal. Am avut ocazii. Se vede că echipa Timișoarei a fost mai proaspătă. Obiectivul nostru e să intrăm în zona UEFA, primele patru sau Cupa Moldovei. Momentan suntem pe 5, pe 5 august începe returul, trebuie să ne întoarcem să ne pregătim… Avem câțiva brazilieni, portughezi care nu au putut face deplasarea, din cauza vizelor, asta a fost o pierdere pentru noi”, a spus Serghei Secu, tehnicianul Zimbrului.