Sâmbătă, de la ora 12:00, cele două reprezentante ale Timişoarei în Liga 2 Casa Pariurilor îşi vor disputa primul meci din acest an. Ripensia va juca în deplasare, cu incomoda Sportul Snagov, partida fiind programată pe stadionul din Ştefăneşti, în timp ce ASU Poli va primi vizita ocupantei locului trei, Chindia.

Tehnicianul Paul Codrea, aflat la primul său meci ca tehnician la acest nivel, e optimist că elevii săi pot obține cel puțin un punct pe teren. Ripensiștii au plecat joi spre Capitală pentru duelul cu ilfovenii, unul la care au stat cu gândul în mare parte din această iarnă. ”Îl așteptăm cu multă încredere, ne-am pregătit, am avut mult timp la dispoziție, acum sperăm să ne întoarcem și cu un rezultat pozitiv. Ar fi foarte important. Ar fi bine să plecăm cu bine în acest mini-retur”, a declarat Paul Codrea.

Ilfovenii au reuşit să îi legitimeze pe Huiban (Sepsi), Florin Iacob (ASA 2013) şi francezul Tazouti, dar şi să îl reactiveze pe Ferfelea, liber de contract din vara trecută. ”Sincer nu-i cunosc în componența actuală, am văzut meciuri din turul campionatului. Acum într-adevăr au schimbat și ei ceva. Nici ei practic nu au foarte multe informații despre noi. Și noi am făcut schimbări. Nu ne cunoaștem unii pe alții așa de bine”, a continuat Codrea.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de restart, Paul Codrea a luat câteva decizii importante, renunțând la câțiva jucători printre care Claudiu Matiș, cedat Ghirodei, și Flavius Vlădia, revenit la Lugoj. La capitolul noutăţi figurează numai nume din Timiş, de la portarul Contra şi fundaşul Burdeţ, care în tur au evoluat la Ghiroda, plus Bădăuţă şi Ţugui de la ASU Poli şi Zurbagiu de la Fortuna Becicherecu Mic, până la Bocşan, împrumutat în ultimul moment de la ACS Poli.

”A fost destul de greu, dar nu am vrut nici un lot prea numeros în care jucătorii să sufere. Pentru că atunci când un jucător nu e în primii 18 e clar că nu se simte confortabil. Am decis să rămânem mai puțini. Așa e mai bine și pentru cei care au plecat, să meargă să joace și să fie importanți. În principiu sunt aproape toți împrumutați, dar unii își termină contractul la vară”, a explicat ”principalul” Ripensiei.

Bogdan Andone: ”Dacă vom câștiga avem șanse chiar la locul 2”

”Băieții în ghete” au parte sâmbătă de primul meci oficial din 2018. Pe ”Știința” vine Chindia Târgoviște, chiar ”iepurele” pe care ASU Politehnica trebuie să-l urmărească pentru a spera la promovare. Bogdan Andone, tehnicianul alb-violeților, e optimist deși dâmbovițenii au înregistrat și transferuri importante, nu doar plecări.

Cu un singur eșec în pauza de iarnă, cel cu ”U”, scor 0-1, moralul ”Băieților în ghete” e la cote bune înainte de reluarea sezonului. Totuși, Andone nu și-ar fi dorit din start un adversar puternic. Mai mult, Chindia e formația care ocupă locul 3, la șase puncte distanță, pozție vizată de bănățeni. ”E un început foarte important pentru noi. E un meci foarte important. Era bine să avem trei-patru meciuri să ne acomodăm cu ritmul dar din păcate e un meci foarte important. Peste două zile se poate întâmpla orice. Trebuie să gestionăm foarte bine momentele jocului, să rămânem concentrați pe toată durata lui, să avem o atitudine pozitivă. Dacă vom respecta sunt convins că vom câștiga”, a declarat Bogdan Andone, tehnicianul lui ASU Poli.

Vremea ploioasă ar putea avea și ea un rol în duelul de sâmbătă. ”Cred că terenul nu va avantaja nicio echipă, ambele echipe construiesc, preferă fotbalul ofensiv. Eu sper să beneficiem de aportul terenului propriu, de aportul suporterilor. Probabil va fi ploaie, dar e un meci foarte important pentru noi ca echipă și club”, a mai spus Andone.

Chindia s-a despărțit de Honciu și Ispas, care au semnat cu Călărași, dar vor juca până în vară la Șirineasa. La capitolul achiziții se află și câteva nume interesante. În primul rând Daniel Florea, fost utist dorit și de ASU Poli, dar și Ovidiu Morariu, fundaș care vine de la Juventus București, din Liga I.

Cristian Scutaru, sosit de la UTA în această iarnă, a avut deja două dueluri în acest sezon cu Chindia. ”Ne așteaptă un meci destul de dificil, ne-am pregătit pe sintetic, a plouat, o să fie un teren dificil. Au o echipă destul de tehnică. I-am întâlnit cu fosta echipă și am văzut ce stil de joc au. Mi-au lăsat o impresie plăcută chiar dacă a fost o căldură mare în tur, ei au jucat bine, dar i-am bătut. În retur am avut și șansă (UTA a învins cu 2-1) …”, a explicat Scutaru.

Timișorenii au lotul complet pentru acest meci, fiind apte de joc toate achiziţiile iernii. Pe lângă Scutaru, au mai venit la ASU Poli portarul Dascălu (împrumutat de la Concordia Chiajna), mijlocaşul Vasile Nicolae (împrumutat de la FC Voluntari) şi atacanţii Schieb (ASA 2013) şi Lusamba (Olimpia)