Foto: CS Mioveni Facebook

După ce a început anul cu un succes la Baloteşti, în 24 februarie, CS Mioveni a avut parte de o lună martie nefastă, cu doar două puncte câştigate, unul acasă şi unul în deplasare, trei goluri înscrise şi opt primite. Soarele a ieşit pe strada echipei antrenate din acest an de Daniel Opriţa de abia în ultimul meci al lunii, disputat vineri seara, contra celor de la ASU Poli.

Argeşenii au învins cu 1-0, dar nu fără emoţii, după ce oaspeţii au ratat o lovitură de la 11 metri în repriza secundă, prin Octavian Ursu, care a nimerit bara laterală. Unicul gol al meciului a fost reuşit de Andrei Hergheligiu în minutul 26, după ce mai sus amintitul Ursu a pierdut un balon în jumătatea proprie. Rareş Lazăr a pasat la Hergheligiu, care a preluat, a făcut câţiva paşi şi a şutat de la peste 25 de metri, balonul ştergând piciorul lui Mera pe drumul spre plasa adversă.

În urma acestui rezultat, Mioveniul a ajuns la 42 de puncte, dar rămâne tot pe locul 7, la două puncte în spatele vecinei de judeţ, Fotbal Club Argeş şi la şapte distanţă de AFC UTA Arad. În schimb, ASU Poli şi-a complicat situaţia în clasament, în condiţiile în care poate coborî pe 15, dacă Daco-Getica va învinge sâmbătă pe ACS Energeticianul.

FC Petrolul nu îşi permite un eşec în derby-ul cu U Cluj

Şase partide vor avea loc sâmbătă de la ora 11:00, urmate de duelul dintre ASSCS Farul Constanţa şi Chindia Târgovişte, programat de la ora 14:30. Ziua se va încheia cu derby-ul dintre FC Petrolul Ploieşti şi AS FC U Cluj, meci în care se va consemna debutul lui Gigi Mulţescu pe banca gazdelor.

Noul tehnician al prahovenilor, numit în locul lui Mugurel Cornăţeanu, are la dispoziţie doar varianta victoriei în faţa grupării clujene, în condiţiile în care FC Petrolul se află la patru puncte în spatele adversarei de sâmbătă, dar şi al Chindiei. Motiv pentru care un eşec ar diminua drastic şansele ploieştenilor de a rămâne în cărţi cel puţin pentru locul care va duce la barajul pentru promovarea în Liga I.

Etapa se va încheia duminică, atunci când AFC UTA Arad va primi vizita liderului Sportul Snagov, într-un meci în care gazdele şi-au propus să-şi întrerupă seria de două eşecuri consecutive.

Iată programul etapei a XXVII-a:

29.03.2019, ora 18:00
CS Mioveni – ACS ASU Politehnica Timișoara 1-0 (1-0)

Andrei Hergheligiu (26)

30.03.2019, ora 11:00
ACS FC Academica Clinceni – CS Luceafărul Oradea

ACS Poli Timişoara – CS Baloteşti
AFC Ripensia Timișoara – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
ACS Dacia Unirea Brăila – FC Metaloglobus Bucureşti
ASC Daco-Getica Bucureşti – ACS Energeticianul
Fotbal Club Argeş – CS Aerostar Bacău

30.03.2019, ora 14:30
ASSCS Farul Constanţa – AFC Chindia Târgovişte

30.03.2019, ora 18:30
FC Petrolul Ploieşti – AS FC Universitatea Cluj

31.03.2019, ora 13:00
AFC UTA Arad – CS Sportul Snagov SA