Foto: acspoli.ro

Gruparea timişoreană aflată pe ultimul loc în eşalonul secund a disputat vineri ultimul joc de verificare din stagiul turcesc. Nici de această dată timişorenii nu au putut evita înfrângerea, adversarul lui ACS Poli fiind unul mai puternic, prim-divizionara ucraineană FC Lvov, care s-a impus cu 3-0.

După înfrângerile la limită din precedentele trei, cel de vineri a fost categoric, cel puţin pe tabelă. În meciul cu a opta clasată din Ucraina, Denis Golda s-a accidentat după doar opt minute şi a fost înlocuit cu un jucător aflat în teste – aripa Rafael Licu (21 ani, ex-SSC Farul).

Scorul a fost deschis în minutul 19 de către portarul lui FC Lvov, care a transformat penalty-ul dictat după un fault făcut de Olteanu. În partea a doua s-a făcut 2-0 pentru ucraineni, care au punctat din nou după o oră de joc printr-un şut de la distanţă. Cu un sfert de oră înainte de final fundaşul stânga venit de la Dinamo a văzut cartonaşul roşu, dar a fost înlocuit cu tânărul Sergiu Românu. Trei minute mai târziu Lvov a marcat din nou, de această dată printr-un şut în diagonală după un contraatac.

Pe final, ACS Poli a ameninţat poarta adversă prin Licu şi Bilia, dar insuficient pentru a marca măcar golul de onoare. ACS Poli revine astfel acasă cu un bilanţ negativ în testele din Antalya: patru înfrângeri, după 0-1 cu Ruzomberok şi Dnipro-1, 2-3 cu Okzhetpes Kokshetau şi 0-3 cu Lvov.

Iată şi echipa folosită de Valeriu Răchită în meciul de vineri:

ACS Poli: Began (46 M. Contra, 65 Avram) – Bilia, Paramatti, Ghidurea, Olteanu (75 S. Românu) – Oprea (46 D. Codrea), D. Pop (46 Munteanu) – Golda (8 R. Licu), Rogoveanu, Bîrnoi (46 Motreanu) – Drăghici (60 Stere)

Articol scris de Cornel BIHOLARI