Foto: Captură TelekomSport

Derby-ul etapei de Paşte a eşalonului secund le-a adus faţă în faţă pe primele două clasate, Academica Clinceni şi Chindia Târgovişte, cu formaţia dâmboviţeană în postura de gazdă. Duelul de joi a pus faţă în faţă două echipe cu performanţe impresionante în statistica sezonului. Pe de o parte, ilfovenii erau neînvinşi din noiembrie anul trecut, atunci când au pierdut la limită în deplasarea de la Piteşti, scor 0-1, în timp ce gazdele aveau în dreptul lor o serie de 12 meciuri consecutive fără eşec pe teren propriu.

Meciul a fost decis de reuşita spectaculoasă a lui Liviu Mihai, care a punctat din mijlocul careului, cu un şut imparabil, la încheietura barelor. Prima repriză a mai consemnat o ratare în dreptul Chindiei, prin foarfeca laterală a lui Cherchez care a trimis balonul pe lângă bara din dreapta lui Ureche.

Eforturile oaspeţilor de a egala nu s-au concretizat pe tabela de marcaj, cea mai mare ocazie a acestora fiind lovitura liberă executată aproape perfect de Bogdan Barbu, de la 30 de metri, dar la care Aioani a intervenit salvator, respingând de sub bara transversală.

Fluierul de final al lui Marian Barbu a consemnat victoria Chindiei, care a micşorat la trei puncte distanţa faţă de locul 1, ocupat de învinsa de joi. Acest rezultat a relansat lupta pentru primul loc şi dă speranţe celorlalte echipe rămase în cursa pentru promovarea în primul eşalon.

Etapa va continua vineri, când se vor juca alte şapte partide din cadrul rundei cu numărul 32. Sâmbătă va avea loc meciul dintre FC Petrolul Ploieşti şi Daco-Getica, urmând ca epilogul rundei să se dispute duminică, de la ora 11:00, la Piteşti, între Fotbal Club Argeş şi ASSCS Farul.

Iată programul etapei a XXXII-a:

Apr 25, 2019 17:00
AFC Chindia Târgovişte – ACS FC Academica Clinceni 1-0 (1-0) (foto)
Liviu Mihai (20)

Apr 26, 2019 11:00
CS Luceafărul Oradea – CS Mioveni
CS Aerostar Bacău – ACS Dacia Unirea Brăila
ACS Energeticianul – AFC UTA Arad
FC Metaloglobus Bucureşti – CS Sportul Snagov SA
CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu – CS Baloteşti

Apr 26, 2019 18:30
AS FC Universitatea Cluj – AFC Ripensia Timișoara

Apr 26, 2019 19:00
ACS ASU Politehnica Timișoara – ACS Poli Timişoara

Apr 27, 2019 12:00
FC Petrolul Ploieşti – ASC Daco-Getica Bucureşti

Apr 28, 2019 11:00
Fotbal Club Argeş – ASSCS Farul Constanţa