Paşii greşiţi făcuţi de două dintre protagonistele principale ale debutului de campionat au dus la prima prezenţă pe podium a Dunării Călăraşi după nouă etape scurse din acest sezon. Cu Dan Alexa pe bancă, gruparea de pe malul Dunării a reuşit un parcurs de vis, bifând în această rundă cea de-a şasea victorie consecutivă.

Ultima victimă a călărăşenilor a fost Pandurii (foto din meci), echipă pregătită de Adrian Iencsi, cel care l-a precedat în funcţie pe actualul tehnician al Dunării. Fosta prim-divizionară a fost învinsă cu 3-1, deşi a fost cea care a deschis scorul. Golgeterii celor două echipe şi-au făcut datoria înscriind câte o dată în această partidă, primul fiind Dodoi. Vali Alexandru a stabilit scorul pauzei din penalty, după ce colegul din defensivă, Bogdan Şandru, fost jucător al oaspeţilor, restabilise egalitatea. Scorul final a fost stabilit de autogolul lui Homei, la doar trei minute de la reluare, după un şut al lui Kanda.

”A fost greu, pentru că am întâlnit o echipă care a avut în compartimentul ofensiv trei jucători care au evoluat şi în Liga I. Am primit gol, însă ne-am revenit foarte repede. Este marele merit al nostru că am reuşit până la pauză să întoarcem rezultatul, la 2-1. Începutul a aparţinut celor de la Pandurii, dar până la final am controlat ostilităţile în totalitate. Ne-am mai creat situaţii de gol şi consider că este o victorie meritată. Nu doar atacanţii, Valentin Alexandru şi Missi Mezu, au făcut un joc bun. Vreau să-i felicit pe toţi pentru travaliu, efort, pentru dăruire: cei din linia defensivă, mijlocaşii, dar şi pe portarul Cezar Lungu. A fost un meci în care, cu precădere în repriza secundă, băieţii au interpretat perfect tot jocul”, a declarat antrenorul noii ocupante a locului secund, Dan Alexa.

ASA 2013 şi Ripensia, la al doilea eşec al sezonului

Ascensiunea în clasament a Dunării a fost favorizată şi de sincopele ocupantelor ultimelor două poziţii ale podiumului înaintea acestei runde, Ripensia şi ASA 2013, ambele învinse în deplasare.

Timişorenii au pierdut pentru a doua oară în acest sezon, fiind învinşi la limită de Academica Clinceni, scor 2-1. Ilfovenii au condus la pauză prin reuşita lui Vlad Mihalcea, dar căpitanul oaspeţilor, Adrian Popa, a refăcut echilibrul pe tabelă la doar două minute de la reluare. Bucuria timişorenilor a fost de scurtă durată, o altă nouă achiziţie a gazdelor, Gliga, înscriind golul victoriei la doar şase minute după restabilirea egalităţii.

Mureşenii au bifat şi ei al doilea eşec al stagiunii, însă la un scor neaşteptat prin proporţii. Metaloglobus a făcut cel mai bun meci din acest campionat şi s-a impus cu un categoric 4-0, dubla golgeterului Ghenovici fiind completată de reuşitele lui Vlăduţ Vlad şi Robu. Pentru mureşeni a fost cel mai drastic eşec al sezonului, primind din nou patru goluri într-un meci de campionat după aproape un an şi o lună!

Declinul arădenilor continuă: al şaselea meci fără victorie

Cu o nouă schimbare de antrenor, după despărţirea de Adrian Falub, plecat la AS FC U Cluj, UTA Arad a fost la două minute distanţă de a evita al treilea eşec consecutiv. Arădenii au pierdut la Satu Mare după golul primit din penalty în minutul 88 şi au ajuns la şase partide consecutive fără victorie.

Încă un meci fără victorie au bifat atât CS Baloteşti, cât şi Luceafărul, ambele învinse la limită. Ilfovenii au pierdut în faţa unei nou-promovate, Ştiinţa Miroslava, care i-a învins cu 2-1, în timp ce bihorenii au pierdut la Mioveni, 2-3, într-un meci în care golurile fiecărei echipe au avut marcator unic, Rădescu la argeşeni şi Vlad Rusu la orădeni.

Liderul s-a distanţat, patru echipe sunt la şapte puncte în spate

AFC Hermannstadt şi-a respectat blazonul şi a trecut şi de Foresta Suceava, distanţându-se în fruntea clasamentului la cinci puncte de ocupanta locului secund. Victoriile înregistrate de Academica şi Chindia, ultima învingătoare cu 2-0 în faţa Daciei Unirea, în ultimul meci al etapei, au adus la egalitate de puncte nu mai puţin de patru echipe, cele două alăturându-se Ripensiei şi ASA-ului la două lungimi în spatele Dunării.

În celelalte meciuri ale etapei s-au consemnat victorii la limită ale gazdelor, CS Afumaţi şi Fotbal Club Argeş învingându-le pe ASU Poli, respectiv Sportul Snagov, scor 2-1 şi 1-0. Timişorenii au fost învinşi în al doilea minut de prelungire, atunci când Alin Zaharia a marcat golul decisiv, în timp ce Buhăescu a marcat primul său gol pentru gruparea argeşeană.

Iată rezultatele etapei, marcatorii şi clasamentele la zi:

23.09.2017, ora 11:00

Fotbal Club Argeş – Sportul Snagov 1-0 (0-0)
Vasile Buhăescu (61)

Metaloglobus Bucureşti – ASA 2013 Târgu Mureş 4-0 (2-0)
Valentin Ghenovici (26, 63), Vlăduţ Vlad (36), Alin Robu (52)

Academica Clinceni – Ripensia Timişoara 2-1 (1-0)
Vlad Mihalcea (35), Ciprian Gliga (53) / Adrian Popa (47)

CS Mioveni – Luceafărul Oradea 3-2 (1-1)
Ionuţ Rădescu (35, 75, 90) / Vlad Rusu (27, 50)

AFC Hermannstadt – Foresta Suceava 2-0 (1-0)
Răzvan Dâlbea (6), Bogdan Rusu (47)

CS Baloteşti – Ştiinţa Miroslava 1-2 (1-1)
Bogdan Marciuc (13) / Alexandru Taciuc (29), Alexandru Marin (76)

CS Afumaţi – ASU Politehnica Timişoara 2-1 (1-1)
Mugurel Dedu (27), Alin Zaharia (90+2) / Cornel Predescu (42)

Dunărea Călăraşi – Pandurii Târgu Jiu 3-1 (2-1)
Bogdan Şandru (39), Valentin Alexandru (42 – pen.), Sergiu Homei (48 – aut.) / Gabriel Dodoi (20)

23.09.2017, ora 12:00

Olimpia Satu Mare – AFC UTA Arad 1-0 (0-0)
Ciprian Brata (88 – pen.)

24.09.2017, ora 11:00

Chindia Târgovişte – Dacia Unirea Brăila 2-0 (2-0)
Alin Nisipeanu (15), Cristian Cherchez (32)

CLASAMENTUL GOLGETERILOR

9 goluri: Mediop Ndiaye (Ripensia)
8 goluri (1 – pen.):  Cosmin Năstăsie (CS Mioveni)
7 goluri (1 – pen.):  Bogdan Rusu (AFC Hermannstadt)
7 goluri (4 – pen.):  Costel Roşu (Dacia Unirea)
6 goluri: Andrei Dumiter (Ripensia), Paul Iacob (ASA 2013)
6 goluri (1 – pen.):  Valentin Ghenovici (Metaloglobus)
6 goluri (4 – pen.):  Valentin Alexandru (Dunărea)
5 goluri: Marian Constantinescu (Academica), Gabriel Dodoi (Pandurii), Sorin Frunză (Dacia Unirea), Alexandru Marin (Miroslava), Liviu Mihai (Chindia)
5 goluri (2 – pen.):  Georgian Honciu (Chindia)
4 goluri: Adrian Popa (Ripensia), Ionuţ Rădescu (Mioveni)
4 goluri (1 – pen.):  Cristian Cherchez (Chindia),
3 goluri: Alexandru Bădăuţă (ASU Poli), Andrei Hergheligiu (AFC Hermannstadt/Luceafărul), Olivier Lusamba (Olimpia), Eugen Nica (Baloteşti), Cosmin Sîrbu (ASA 2013)
3 goluri (1 – pen.):  Cristian Bustea (Sportul Snagov), Ionuţ Năstăsie (Fotbal Club Argeş), Adrian Ungureanu (Ripensia)
3 goluri (2 – pen.): Ovidiu Tăcuţanu (Miroslava), Ciprian Rus (Pandurii)