Bucurie a fotbalistilor craioveni dupa un gol marcat cu Elvir Koljic si Andrei Virgil Ivan in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si ACSO Filiasi, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, joi 2 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Duelul oltenilor pentru un loc în semifinalele Cupei României s-a încheiat cu victoria Universității. ACSO Filiași nu a reușit să producă o nouă surpriză.

Filiași, revelația sezonului în Cupa României, a reușit să treacă de UTA Arad și Hermannstadt pentru a întâlni în sferturi pe Universitatea Craiova. Gazdă pe stadionul “Ilie Oană”, echipa din Liga a 3-a a visat timp de aproape jumătate de oră la semifinalele competiției.

Universitatea Craiova și-a confirmat statutul de favorită și după 24 de minute a deschis scorul prin Elvir Koljic. Vătăjelu a centrat în interiorul careului și bosniacul a trimis mingea sub transversală. Cinci minute mai târziu, Andrei Ivan a dublat avantajul Craiovei după ce a scăpat singur spre poartă și l-a învins pe Șerban cu un lob. În partea secundă elevii lui Reghecampf cu controlat din nou jocul și Gustavo, intrat în locul lui Koljic, a profitat în minutul 63 de o greseală a apărării adverse și a înscris al 3-lea gol al Universității. Pe final de partidă, Filiași a avut câteva acțiuni pe contra-atac, dar nu a reușit să înscrie golul de onoare.

Chiar dacă a fost eliminată, ACSO Filiași rămâne cea mai frumoasă poveste din acest sezon al Cupei României și intră în grupul select al echipelor care fac ca această competiție să fie una a surprizelor.

Sepsi OSK, FC Voluntari, FC Argeș și Universitatea Craiova vor juca în semifinalele Cupei României, ediția 2021-2022. Această fază a competiției se va disputa în dublă manșă, pe 20 aprilie, respectiv 11 mai 2022.

Marți, 30 noiembrie 2021

  • Chindia Târgoviște – Sepsi OSK 1-2 (D. Popa 72′ / Căpușă 35′-autogol, Bărbuț 41′)

Miercuri, 1 decembrie 2021

  • FC Buzău – FC Voluntari 0-1 (Achim 56-pen.)

  • Politehnica Timișoara – Fotbal Club Argeș 0-0, 4-5 după 11 metri
    Au marcat: Zaluschi, Lazăr, Bocșan, Bîrnoi / Latovlevici, Ișfan, Arias, D. Viana, Fatai. A ratat: Pamfile

Joi, 2 decembrie 2021

  • ACSO Filiaşi – CS Universitatea Craiova 0-3
    Au marcat: Koljic 24′, Ivan 29′, Gustavo 63′