Foto: FC Universitatea Cluj

Pe Cluj Arena, Universitatea și UTA Arad, colege de play-out în L1, și-au jucat șansa de a se apropia de trofeul mult râvnit în semifinala a doua a ediției 2022/23.

Câștigătoare a Cupei României în 1965 și de patru ori finalistă, Universitatea a început cu gândul să bifeze o nouă prezență în ultimul act, după ce în 2015 reușea această performanță. De partea celalaltă, UTA, cu ultima finală jucată tocmai în 1966, dar și două trofee în vitrină, cucerite în 1948 și 1953.

Repriza VAR: gol anulat, penalty și… 1-0!

Două reprezentate de tradiție ale fotbalului românesc, ambele neînvinse în parcursul lor din ediția actuală a Cupei! Iar atmosfera frumoasă din tribune parcă i-a montat mai bine pe arădeni: Otele reia din cădere, de la doar câțiva metri, pe lângă poartă (10), apoi golul în vinclu al lui Postolachi e anulat de VAR (15).

Șutul din afara careului al lui Remacle (20) mai echilibrează ostilitățile, până când VAR intervine din nou! Tot în favoarea clujenilor, dar de data aceasta penalty: Ubbink îl faultează pe Remacle, iar Nistor execută pentru 1-0 fix înainte de pauză (44).

Presiune UTA și rezistență perfectă Universitatea

După pauză, jocul se reia în scenariul unei curse de urmărire pentru UTA. Oaspeții domină, controlează la capitolul posesie, dar exceptând șuturile olandezului Ubbink, de două ori (48 și 74), plus cel expediat de Otele (75), nu reușesc să amenințe serios poarta și să pună în discuție schimbarea scorului.

Închizând jocul pe cât posibil, Universitatea rezistă inclusiv în cele 5 minute de prelungiri dictate de brigada de arbitri și se califică în finala Cupei României Betano, în cântecele frumoasei ei galerii! Pentru a șasea oară în istorie prezentă în ultimul act al competiției, visând să ridice trofeul pentru a doua oară!

Universitatea Cluj – UTA Arad 1-0 (Nistor 44 – pen.)

U Cluj: Gorcea – Oancea, Martic (Pițian 75), Miron, Goranov (I. Filip 71), – Bic, G. Simion – Chipciu, Remacle (Fl. Ilie 71), Nistor – Thiam

Rezerve: P. Iliev – Tescan, Hofman, Ad. Bălan. Trif, Horșia

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș (Hoxhallari 46), Aly – Roger, P. Anton (Batha 67), Ubbink – R. Pop (Șteau 81), Postolachi (Keșeru 61), Otele (Cascini 81)

Rezerve: Kucher – R. Benzar, Stahl, Milosevic

Antrenor: Mircea Rednic

  • În cealaltă semifinală din Cupa României Betano ediția 2022/23, disputată miercuri, 26 aprilie, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins cu 3-0 pe teren propriu pe CFR Cluj
  • Finala Cupei României se va desfășura în data de 24 mai 2023, pe stadionul Municipal din Sibiu.