Foto: CSM Alexandria

Nou promovată în actuala ediție de campionat, gruparea din Alexandria a ajuns la al patrulea antrenor principal în acest sezon.

Debutul în eșalonul secund nu a fost unul prea fericit pentru formația care își dispută partidele de pe teren propriu la Turnu Măgurele, care după 15 etape se află de abia pe penultimul loc în clasamentul general.

Cu un interimat asigurat de Sorin Albeanu în Cupa României, ca urmare a renunțării la serviciile lui Alin Pînzaru după ultima etapă din 2023, CSM Alexandria a anunțat ieri că a ajuns la un acord cu Eugen Trică, al cărui obiectiv principal va fi salvarea de la retrogradare. Noul tehnician al echipei a mai antrenat în acest sezon pe cei de la Gloria Băneasa, pe care a lăsat-o pe locul 7 al seriei a treia din Liga 3, cu 5 victorii, 1 egal și 9 eșecuri.

Comunicatul oficial al clubului din Alexandria nu menționează perioada pe care a fost semnată înțelegerea:

Eugen Trică antrenor la CSM Alexandria
Noul antrenor al echipei de fotbal CSM Alexandria este fostul internațional Eugen Trică. El a semnat astăzi, la sediul clubului, înțelegerea contractuală și, implicit, și-a asumat datoria de onoare de a încerca să salveze echipa de la retrogradare.
În vară, Eugen Trică a fost la un pas de a fi numit antrenorul echipei bulgare, pentru care a și jucat, CSKA Sofia. În acest tur de campionat el a antrenat în Liga a III-a, la Gloria Băneasa.
Eugen Trică are 4 selecții în echipa națională a României, iar ca jucător este campion și câștigător al Cupei atât în România, cât și în Bulgaria.
Îi urăm bun venit la club lui Eugen Trică și îi mulțumim că, în acest moment foarte dificil, a ales să lupte, alături de noi, pentru îndeplinirea obiectivului de a evita retrogradarea.
Împreună suntem CSM Alexandria!”

Trică este al patrulea principal al sezonului

2023 a fost încheiat cu doar două victorii în campionat, ambele în deplasare, la Chiajna și la Progresul Spartac, astfel că CSM-ul a căutat soluții pentru redresare, nu doar la nivel de lot, ci și la nivel de bancă tehnică. După șapte etape de campionat a renunțat la serviciile celui care a promovat-o, Ștefan Odoroabă, care la acel moment bifase victoria de la Chiajna și un egal cu CSA Steaua, plus o calificare în grupele Cupei României, după ce a trecut de două tururi eliminatorii.

După acesta a urmat la rând Alin Pînzaru, care a revenit la gruparea din Alexandria după mai bine de trei ani, mandatul anterior desfășurându-se în perioada aprilie 2019 – iunie 2020. Schimbarea de antrenor nu a produs efectul scontat, echipa reușind un egal cu Ceahlăul și o victorie cu Progresul Spartac, dar și un neașteptat succes în Cupă contra Botoșaniului. Ultima etapă din 2023 a adus despărțirea de acesta, venită după trei eșecuri consecutive, iar pentru meciul din Cupa României cu CSA Steaua s-a ales o soluţie internă, locul de principal fiind ocupat de Sorin Albeanu.

Cu patru etape rămase de disputat din sezonul regular, CSM Alexandria nu mai are nicio şansă de a evita play-out-ul, însă grupa în care va juca va depinde de locul final în clasament.

Articol de Mihai ANDRIEŞ