Inevitabilul s-a produs: echipa de juniori sub 17 ani a CS Universitatea Craiova a bifat a opta victorie consecutivă și a urcat pe primul loc în clasamentul Ligii Elitelor, la capătul a zece runde scurse. Elevii lui Daniel Mogoșanu s-au impus duminică, la Aeroport, cu 3-2, în fața formației Asociația Regal Sport Club „Ferdinand I”, club juvenil aflat într-o strânsă colaborare cu gruparea spaniolă Atletico Madrid.

Alb-albaștrii nu au avut deloc o misiune ușoară, chiar dacă Jovan Markovic a deschis scorul destul de repede, mai exact în minutul 20. Oaspeții au restabilit egalitatea după pauză prin Vlad Moglan (55) și chiar au preluat conducerea în urma unei acțiuni frumoase pe parta stângă a lui Tudor Moldovan (64). Certați de la margine de „Moghi”, craiovenii au avut o revenire spectaculoasă, Markovic a bifat „dubla” cu o reluare de la trei metri (66), iar Mihai Mihăilă a închis tabela încă din minutul 77.

„A fost o victorie obținută cu emoții. Știam că adversarul nostru că este de un nivel ridicat și au fost momente când, într-adevăr, a reușit să ne pună în dificultate. Am condus cu 1-0, apoi am fost conduși cu 2-1, dar am reușit să întoarcem jocul spre final și asta nu poate decât să mă bucure. Ce mă nemulțumește este faptul că băieții nu au înțeles că trebuie să fie mult mai disciplinați din punct de vedere tactic. Suntem în continuare pe un drum bun, am urcat pe primul loc în clasament, dar eu cred că ei parcurg o etapă în care trebuie să înțeleagă foarte clar că trebuie să respecte reguli și că vor fi pregătiți pentru a deveni buni profesioniști. De aceea trebuie să deprindă cât mai corect lucrurile pe care eu le cer”, a declarat antrenorul Daniel Mogoșanu, pentru GdS.

CSU U17: Bobonete – Nițuică, R. Constantinescu, S. Sima, Vadasis – An. Dobre, M. Șerban – Nichifor, Zbona, Mihăilă – Markovic. Au mai intrat: Stăiculescu, Cercel.
Regal Sport: Bălbărău – Al. Moldoveanu, Ioana, Alexoi, Strelton, M. Preda, Al. Enache, R. Milea, Drăgănoaia, T. Moldovan, R. Ion. Au mai intrat: Moglan, Susnea, Al. Crăciun. Antrenor: Gabriel Radu.
Cartonașe galbene: Mihăilă, Dobre, Nichifor, Markovic / T. Moldovan (2).
Cartonaș roșu: Tudor Moldovan 71.
Au arbitrat: Gheorghe Alin Olaru – Elena Roxana Mazilu, Maria Mădălina Mazilu (toți din Vâlcea).

Ardealul Cluj şi-a pierdut invicibilitatea la Arad

Pe locul secund în seria Est, la egalitate de puncte, dar cu golaveraj mai slab, se află SC Dinamo, în timp ce fostul lider, FC Viitorul, a coborât pe ultima poziţie de pe podium, după 0-0 cu Academia Farul. În seria Vest, ocupanta primului loc, Ardealul Cluj, a suferit prima înfrângere a sezonului, pierzând derby-ul cu UTA Bătrâna Doamnă (foto), scor 0-3.

Duelul Centrelor de Excelenţă Tricolor11 Târgu Mureş şi Deva a fost adjudecat de echipa lui Adrian Toader, care s-a impus cu 3-0, în timp ce Tricolor11 Timişoara şi-a păstrat locul de pe podium, după 5-0 cu ASA 2013 Târgu Mureş.

CLASAMENT SERIA EST | CLASAMENT SERIA VEST

Iată rezultatele etapei a zecea:

SERIA EST:

CSM Poli Iași – Tricolor11 Buzău 0-2
FC Braşov – Concordia Chiajna 0-3
FC Voluntari – Petrosport Ploiești 4-2
CS U Craiova – Asociația Regal Sport Club „Ferdinand I” 3-2
Juventus Bucureşti – Sport Team București 0-0
Chindia Târgoviște – Dinamo 1948 Bucureşti 2-6
Academia Farul Constanța – FC Viitorul Constanța 0-0

SERIA VEST:

Tricolor11 Târgu Mureş – Tricolor11 Deva 3-0
LPS Satu Mare – ACS Poli Timişoara 0-0
LPS Bihorul – Pandurii Târgu Jiu 0-1
Unirea 1924 Alba Iulia – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-2
Tricolor11 Timişoara – ASA 2013 Târgu Mureș 5-0
UTA Bătrâna Doamnă – FC Ardealul Cluj 3-0
FC Interstar Sibiu – LPS Banatul Timişoara 2-1