Una dintre primele calificate la turneul final al ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19 a fost formaţia clubului Dinamo, pregătită de Lucian Mezei. Pentru această generaţie de jucători, acest turneu final reprezintă punctul terminus al unui ciclu care a început în 2012, atunci când s-a cucerit titlul naţional la categoria de vârstă sub 15 ani (juniori C), în finala cu FC Ardealul, scor 3-0, cu goluri marcate de Mihai Ion, Manole şi Boboc.

Din acea generaţie, antrenată de Eduard Marin, mai fac parte din lotul actual Simone Dobre, Patrick Petre şi Neaţă, în timp ce Vlad Georgescu, Tîrcoveanu şi Manole au evoluat în prima parte a sezonului regulat, după care au fost împrumutaţi la cluburi din Liga 2.

Patrick Petre, MVP în 2014, golgeter şi căpitan în 2016

Doi ani mai târziu, a urmat titlul de campioni la categoria sub 17 ani (juniori B), după victoria cu 3-2, în finala cu CS U Craiova. Ca şi în 2012, Manole şi-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor, de data aceasta cu două reuşite, el fiind completat de Neaţă. De partea cealaltă, Costea şi Buzărnescu au marcat golurile craiovenilor.

Cel mai bun jucător al finalei a fost desemnat Patrick Petre (foto), actualul căpitanul şi golgeter al lui Dinamo în Liga Elitelor U19, cu 10 goluri în 15 meciuri jucate. Cu acest prilej, în echipa antrenată atunci de Sorin Popescu, au mai apărut în lot fundaşii Codreanu, Ciobotariu şi Gîsă şi atacantul Trandafirescu.

Au terminat 2015 pe locul secund

Sezonul actual, primul în noua formulă cu Liga Elitelor U19, a început cu dreptul pentru clubul din Ştefan cel Mare care a fost lider în primele patru etape, după tot atâtea victorii. A urmat eşecul de la Mioveni, peste care dinamoviştii au trecut destul de repede, astfel că DInamo a revenit pe primul loc din etapa a noua. Din păcate pentru ei, doar pentru o etapă, din cauza eşecului cu FC Viitorul, scor 1-2, iar până la finalul anului, echipa a rămas pe locul secund.

Niciun punct pierdut în 2016

Partea a doua a campionatului a fost una perfectă pentru Dinamo, care a câştigat toate cele şapte meciuri din sezonul de primăvară. Eşecul Viitorului din etapa a XVIII-a le-a permis să urce pe prima poziţie a seriei Est, pe care nu au mai părăsit-o până la final. Dinamo a terminat sezonul regular cu patru puncte avans în faţa Viitorului, după ce a învins la Ovidiu cu 1-0, în penultima rundă, prin golul lui Valentin Costache. Din păcate, mijlocaşul bucureştenilor nu va evolua în turneul final de la Mogoşoaia, după ce s-a accidentat ieri la antrenamente şi a fost înlocuit cu Oprescu înainte de anunţarea lotului final.

Mezei: "Trebuie să rămânem campioni şi după acest turneu"

După un sezon în care Dinamo a adunat cele mai multe puncte în campionatul regular (60), cu cele mai multe victorii (20), a avut cel mai bun atac (81 de goluri) şi cea mai bună defensivă (18 goluri primite), antrenorul Lucian Mezei se gândeşte doar la câştigarea ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19

"Suntem dublu campioni naţionali, la juniori C şi juniori B, jucători născuţi 1997. Toţi ştiu că trebuie să rămânem campioni şi după acest turneu. Această echipă este obişnuită cu performanţa şi o vom demonstra până la sfârşit. Faptul că purtăm în piept emblema clubului Dinamo înseamnă muncă, spirit de luptă şi sacrificiu şi vom depune toate eforturile pentru a ne îndeplini obiectivul" a declarat Mezei.