Ultima calificată în turneul final al ediţiei inaugurale a Ligii Elitelor U19 a fost gruparea clujeană FC Ardealul, care a obţinut "biletele" pentru Mogoşoaia în ultima etapă a sezonului regular. Conduşi de pe bancă de Călin Moldovan, clujenii au avut nevoie de o victorie în derby-ul local cu Viitorul Mihai Georgescu (foto, jos), pentru a nu depinde de rezultatul meciului dintre U Cluj şi ACS Poli Timişoara, disputat în acelaşi timp, în cealaltă parte a oraşului. Bituleanu şi Rus au marcat pentru Ardealul, care s-a impus cu 2-0 şi Ardealul a reuşit calificarea în premieră într-un turneu final al juniorilor sub 19 ani.

Apărare fără egal în sezonul regulat

Formaţia clujeană s-a remarcat în timpul campionatului printr-o apărare foarte bine organizată, care a primit doar 19 goluri, fiind cea mai bună defensivă din seria Vest, urmată de cea a campioanei "U" Cluj cu 23 de goluri primite. La general, apărarea Ardealului a fost depăşită doar de cea a câştigătoarei seriei Est, Dinamo (18 goluri) şi egalată de cea a vicecampioanei din aceeaşi serie, FC Viitorul (19).

Gruparea pregătită de Călin Moldovan a mai bifat un record, alături de alte trei echipe: Viitorul Mihai Georgescu (seria Vest), Dinamo şi Concordia Chiajna (ambele seria Est). Toate patru au terminat sezonul regular fără a bifa un singur egal în 22 de etape.

Internaţionalul Drăghici, golgeterul echipei

Aproape un sfert dintre golurile Ardealului i-au aparţinut mijlocaşului ofensiv Stephen Drăghici (foto, stânga), care a înscris de 12 ori în porţile adverse. Prestaţiile acestuia nu au trecut neobservate, astfel că el a fost convocat la naţionala Under 18 a României, alături de care va participa la un turneu de pregătire în Italia, în perioada 9-13 mai.

Drăghici a mai jucat în acest an pentru lotul pregătit de selecţionerul Costel Enache, în cadrul turneului internaţional Roma Caput Mundi, câştigat de "tricolori" la începutul lunii martie.

Al doilea marcator al clujenilor este căpitanul Alexandru Roşca, care evoluează pe postul de atacant şi a marcat 10 goluri în sezonul regular

Au făcut Paştele în cantonament

Şansa de a evolua în UEFA Youth League, în eventualitatea câştigării Ligii Elitelor U19, i-a determinat pe tinerii fotbaliştii ai grupării clujene să facă o serie de sacrificii în vederea turneului final de la Mogoşoaia. Astfel, ei au petrecut Paştele în cantonament şi au plecat spre Bucureşti în cursul zilei de marţi.

Delegaţia Ardealului a făcut o escală de o noapte la Braşov, acolo unde au efectuat un ultim antrenament în cursul acestei dimineţi, după care şi-au continuat drumul spre destinaţia finală, Mogoşoaia, unde au ajuns în jurul orei 16:00.

"Ar fi un vis senzaţional să ajungem în Youth League"

"Va fi foarte greu la turneul final, suntem conştienţi, dar cu o atitudine pozitivă, cu încredere mare, concentrare şi personalitate, putem să facem o figură frumoasă. Le-am spus jucătorilor mei că trebuie să fie o bucurie, o plăcere faptul că vor juca la turneul final, evident, totul coroborat cu efort, cu concentrare, dar nu trebuie să fie niciun stres. Este o realizare şi noi ne-am îndeplinit obiectivul. Vor fi meciuri foarte dificile, dar frumoase, iar pentru noi ar fi un vis senzaţional să ajungem în Youth League” a declarat antrenorul Călin Moldovan

Ardealul va juca în prima semifinală a zilei de joi împotriva celor de la Dinamo, într-un meci care va începe de la ora 16:00, pe terenul central al Complexului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia.

Mihai ANDRIEŞ