”Alb-negrii” conduși de Vasile Ursu sunt la al doilea succes în Ligă, iar arădenii au suferit primul eșec stagional. Junii uniriști demonstrează că au potențial și au forța fotbalistică să se impună în fața unor adversari mai bine cotați.

”Am dovedit, dacă mai era nevoie că Alba Iulia reprezintă un izvor de talente”, a precizat antrenorul Vasile Ursu.

Blitzkrieg în debut de meci

Așa s-ar traduce startul fulminant al albaiulienilor, ce au punctat de trei ori în primul sfert de oră: L. Dan (min. 9), Davidaș (11, penalty) și A. David (12). După acest taifun, jocul s-a liniștit, uniriștii conservându-și avantajul de pe tabelă. La reluare, în minutul 47, după un corner, P. Sabău (47) a redus din handicap.

Penalty ratat de căpitan, final de meci în zece

În minutul 61, căpitanul unirist Claudiu Davidaș a avut şansa de a face dubla de la punctul cu var, dar al doilea penalty executat de el în acest meci. Din păcate, mingea a fost deviată de portarul Mureșan, balonul lovind bara stângă. Peste 4 minute, amfitrionii au rămas în inferioritate, după eliminarea lui Stan, pentru al doilea avertisment, însă scorul a rămas neschimbat, deşi ambele combatante au ratat ocazii imense.

În urma acestui rezultat, Unirea ocupă ultimul loc de pe podium, fiind devansată în clasament de CS U Craiova şi FC Ardealul, ambele cu câte şapte puncte.
 
Unirea: E. Lazăr – Negrea, L. Dan, G. Stan, Mândrean, Văsuț, Duma, Voinea, Cordoș, Davidaș, A. David
Rezerve: Petric – I. Adam, Oprean, Szigmond, Bota, Mihaiu, D. Suciu.
Antrenor Vasile Ursu

UTA BD: D. Mureșan – Savin, Toda, Ștrengar, Tamaș, P. Sabău, T. Bodri, Cl. Adam, Cl. Vasile, A. Faur, Turcan
Rezerve Guia, Gabor, R. Faur, L. Bodri, Budică, E. Varga
Antrenor Costel Bogoșel

DAN HENEGAR – ALBA