După aproximativ trei luni şi jumătate, Liga Elitelor, cel mai important campionat rezervat juniorilor, se va relua cu meciurile etapei a 17-a. La U17, seria Vest, Ardealul Cluj a făcut o primă parte a sezonului perfectă, asigurându-şi în mare parte calificarea la turneul final din vară.

Cu 15 victorii şi doar o înfrângere, micii jucători ai lui Claudiu Moldovan şi-au construit un avans de 10 puncte faţă de locul al treilea, însă obiectivul principal este terminarea pe treapta 1 la finalul sezonului, pentru asta urmând să se lupte cu UTA Bătrâna Doamnă, aflată la două puncte în spate. Doar clujenii, însă, au rămas în cursă şi pentru cel de-al doilea trofeu, Cupa României, Ardealul calificându-se în semifinale după o victorie cu LPS Buzău, 3-1, în penultimul act urmând să dea tocmai peste formaţia care a eliminat-o pe UTA, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. DETALII AICI

„Ne dorim să ajungem în finale, inclusiv Cupa României fiind obiectivul clar. Băieţii au reacţionat bine în pregătiri, am avut condiţii bune, iar cu excepţia unui jucător, care s-a accidentat, toată lumea e ok. A fost foarte bun şi jocul de Cupă pentru că am văzut la ce parametri suntem şi acum aşteptăm şi debutul în campionat, acolo unde, pentru început, o să fie programul mai aglomerat puţin pentru că vom juca şi în Cupa României săptămâna viitoare, miercuri. Eu, însă, nu am emoţii că nu vom termina pe unul din primele două locuri, ar fi şi destul de greu mai ales că avem 10 puncte avans faţă de Miercurea Ciuc, şi dacă reuşim să-i batem în meciul direct, practic i-am scos din luptă”, a declarat antrenorul Ardealului U17, Claudiu Moldovan.

De altfel, parcursul perfect al echipei sale a atras atenţia şi cluburilor europene, Pal Kristof urmând să plece în probe la Ferencvaros Budapesta în perioada următoare. Ardealul Cluj U17 va juca în etapa a 17-a la ASA Târgu Mureş, duminică, de la ora 14:00, iar miercuri va primi vizita celor de la Miercurea Ciuc în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Emoţii mai mari pentru calificarea la turneul final va avea Ardealul Cluj la U19, trupa lui Călin Moldovan ocupând în acest moment locul al treilea în clasament, la o distanţă de patru puncte de prima poziţie. La această categorie de vârstă lupta pentru primele două locuri e mult mai strânsă, însă, primele cinci echipe fiind despărţite de numai opt puncte, însă Ardealul, finalista ediţiei trecute a Ligii Elitelor, speră să repete cel puţin performanţa din sezonul trecut. Primul meci pentru clujeni va fi la Drobeta Turnu Severin, mai apoi urmând să întâlnească, pe teren propriu, ocupanta poziţiei secunde, Poli Timişoara, într-un prim derby al anului 2017.