În urma acestei victorii, alb-vişiniii au urcat pe locul secund, dar la o distanţă de nouă puncte de echipa lui Călin Moldovan, care pare să fi acontat prima poziţie.

Ardealul a început mult mai bine meciul de la baza Unirea, iar în primele 20 de minute a reuşit să marcheze, prin Chelariu, şi să-şi creeze alte două şanse mari de gol, printre care şi o bară. Mai apoi, însă, CFR-iştii pregătiţi de Sorin Oncică au preluat controlul partidei, iar dominarea alb-vişiniilor s-a concretizat chiar la ultima fază a primei reprize, atunci când Cazan l-a învins pe Chindriş.

Imediat după reluarea partidei, portarul CFR-ului, Fărcaş, a scos şutul lui Ilie Horea, dar cei care aveau să marcheze au fost tot feroviarii. Un contraatac plecat de la Petrila a fost finalizat de acelaşi Cazan, pentru un 2-1 care a rămas până la final. Ambele formaţii şi-au mai creat ocazii, însă partida s-a încheiat cu prima înfrângere a Ardealului şi cu CFR-ul urcând pe locul doi, care asigură şi el calificarea în semifinale.

A fost o victorie importantă şi necesară dacă vrem să prindem locul doi. Consider că s-au întâlnit cele mai bune două echipe din serie, de departe, şi totuşi a fost prima înfrângere a Ardealului. E bine că am câştigat pentru că echipa îşi pierduse încrederea după câteva meciuri în care nu am obţinut victoria, dar cred că azi am fost mai buni. Dacă vom reuşi să aducem jucătorii cei mai buni ai clubului, clar ne vom califica în semifinale. Doar că mai sunt şi jucători la echipa a doua, trei dintre ei au jucat şi vineri tot meciul şi e greu. Suntem un pic descoperiţi”, a spus antrenorul micilor CFR-işti, Sorin Oncică.

A venit prima înfrângere, după 29 de meciuri, pe care normal că nu mi-o doream. Am început foarte bine jocul, dar apoi am avut o cădere inexplicabilă. Parcă nu am mai alergat, adversarul a venit peste noi şi a marcat. Iar în repriza a doua am făcut acelaşi joc încâlcit, confuz, iar gazdele au reuşit să marcheze din nou. E foarte greu să nu pierzi niciun joc, dar jucătorii mei încă sunt nişte copii şi poate o relaxare mai apare având în vedere avansul din clasament. Eu încerc tot timpul să le explic, să scot maxim de la fiecare joc, dar astăzi atât s-a putut. Felicit echipa gazdă pentru victorie. Au avut o dorinţă şi o atitudine în plus faţă de noi”, a declarat şi antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

Rezultate Liga Elitelor Under 19 – Etapa 14

Seria de Est

14 aprilie

CSM Politehnica Iași – CSS Târgoviște 3-0

FC Voluntari –  Concordia Chiajna 1-2

ACS Viitorul Argeș – Dinamo București 1-2

Juventus București – LPS Iași 6-1

15 aprilie

FC Viitorul – Dunărea Călărași 12-0

Clasament: 1.Dinamo București 32p, 2.FC Viitorul 29p, 3.Concordia Chiajna 25p, 4.Juventus București 25p, 5.FC Voluntari 23p, 6.CSM Politehnica Iași 18p, 7. ACS Viitorul Argeș 9p,  8.CSS Tâțrgoviște 9p,  9. Dunărea Călărași 9p, 10. LPS Iași 7p

Seria de Vest

14 aprilie

SCM Râmnicu – Vâlcea – Academia de Fotbal Gică Popescu 2-2

ACS Poli Timișoara – Centrul Național de Pregătire Târgu-Mureș 3-2

15 aprilie

AFC Hermannstadt – CSS 2 Baia Mare 4-0

CSM Școlar Reșița – AFK Csikszereda 0-4

CFR Cluj – FC Ardealul Cluj 2-1

Clasament: 1.FC Ardealul Cluj 32p, 2.CFR Cluj 23p, 3.SCM Râmnicu-Vâlcea 22p, 4. ACS Poli Timișoara 22p, 5. AFK Csikszereda 21p, 6. Academia de Fotbal Gică Popescu 18p, 7. CSS 2 Baia Mare 15p, 8.CNP Târgu-Mureș 14p, 9. CSM Școlar Reșița 8p, 10. AFC Hermannstadt 7p