Câştigătoarea primei ediţii a competiţiei Liga Elitelor U19, FC Viitorul, şi-a continuat parcursul bun din UEFA Youth League cu o victorie la scor contra celor de la FC Zürich. Miercuri, în manşa tur a rundei a doua din cadrul secţiunii Domestic Champions Path a competiţiei, echipa antrenată de Nicolae Roşca s-a impus cu 5-0, după ce la pauză a condus cu 2-0.

Carlo Casap a deschis scorul în minutul 3, iar Cristi Ene a stabilit scorul primei reprize cu şase minute înainte de pauză. Elveţienii au rămas în zece după ce Antoniazzi a fost eliminat în minutul 73, după primirea celui de-al doilea galben, la o fază la care Florin Coman a obţinut un penalty, pe care l-a şi transformat (74). Acelaşi Florin Coman a mărit diferenţa la patru goluri (82), tabela fiind închisă de noul intrat Mircea Manole (89). Returul este programat pe 23 noiembrie, de la ora 18:00 (ora României), pe stadionul Utogrund din Zürich.

FC Viitorul a ajuns în runda a doua după ce a eliminat-o pe campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, cu o dublă victorie, 4-1 şi 1-0.

Următoarea fază a competiţiei se va disputa în 2017

Câştigătoarea acestei duble manşe în play-off-ul UEFA Youth League, care se va disputa într-o singură manşă pe 7 şi 8 februarie 2017. Tragerea la sorţi a partidelor din cadrul acestei runde va avea loc pe 12 decembrie, iar din urnă vor face parte cele opt câştigătoare ale meciurilor din cadrul rundei a doua a Domestic Champions Path şi cele opt echipe clasate pe locul secund în grupele din UEFA Champions League Path.

Câştigătoarele meciurilor din play-off se vor califica în optimile de finală ale UEFA Youth League, alături de câştigătoarele grupelor din UEFA Champions League Path. Optimile se vor disputa într-o singură manşă, pe 21 şi 22 februarie, sferturile de finală pe 7 şi 8 martie, semifinalele pe 21 aprilie, iar finala competiţiei se va disputa pe 24 aprilie, la Nyon, pe stadionul Colovray.

FC Viitorul U19 – FC Zurich U19 5-0 (2-0)
Marcatori: Casap 4, C. Ene 39, Fl. Coman (74-pen., 82), Manole 89.

FC Viitorul U19: Tordai – Căpuşă, T. Băluţă, V. Ghiţă, Kilyen – M. Ene (49 Cicâldău), Iani, D. Dumitrescu – Casap, Cr. Ene (56 Fl. Coman), Măţan (70 M. Manole)
Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – R. Boboc, A. Rusu, Drăguş
Antrenor: Nicolae Roşca

FC Zurich U19: Milosavljevic – Sadiku, Kamberi (83 Jovanovic), Xhemajli, Sadrijaj, Antoniazzi – Ruegg (46 Haile-Selassie), Aliu (80 Erne), Domgjoni, Ribeiro – Kurtovic
Rezerve neutilizate: Puglia – Heim
Antrenor: Heinz Russheim

Cartonaşe galbene: Kilyen 84 / Antoniazzi 51, 73, Sadrijaj 66, Jovanovic, Ribeiro 87.
Cartonaş roşu: Antoniazzi 73.
Arbitri: Trustin Farrugia Cann – Jurgen Spiteri, Christopher Francalanza (toţi din Malta); rezervă: Claudiu Marcu (Constanţa)