Noul sezon al Ligii Elitelor U19 a ajuns la etapa cu numărul trei, disputată pe parcursul a trei zile: 9, 10 şi 11 septembrie. Dacă după runda cu numărul doi, clasamentul celor două serii avea nu mai puţin de nouă echipe cu punctaj maxim, sita a cernut în weekend şi acum au mai rămas doar cinci.

Viitorul a câştigat la scor derbyul cu liderul seriei Est

Primele două clasate ale seriei Est s-au întâlnit la Ovidiu, acolo unde liderul la golaveraj, CS Dinamo, a vizitat campioana en-titre, FC Viitorul, ocupanta locului secund cu acelaşi număr de puncte, dar cu o diferenţă de goluri mai mică. Oaspeţii au deschis scorul după 19 minute de joc, prin Costinel Mihai, dar elevii lui Nicolae Roşca au intrat la pauză în avantaj prin reuşitele lui Drăguş (40) şi Iani (42). Bănică (72) şi acelaşi Drăguş (82) au stabilit scorul final al partidei, rezultatul de 4-1 urcând Viitorul pe primul loc în clasament, cu golaveraj +10.

A doua echipă rămasă cu punctaj maxim în seria Est este Concordia Chiajna, care a dispus în această rundă de FC Steaua Bucureşti cu scorul de 3-1, în deplasare, pe stadionul Arena 2 din Clinceni.

CSM Poli Iaşi, oprită din drum de CS U Craiova

Altă echipă cu punctaj maxim în seria Est a fost Chindia Târgovişte, care a remizat alb la Voluntari, în timp ce ieşenii de la CSM Poli au suferit prima înfrângere a sezonului la Craiova. Trupa lui Mugurel Gușatu a deschis scorul rapid, prin Gunie, care a reluat cu capul o centrare din corner a lui Bârzan (5), după ce În faza premergătoare golului, craiovenii irosiseră un penalty prin Vasile Constantin.

CS U Craiova a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Bârzan a înscris din penalty (28). Ieşenii au redus din handicap prin Armeanu (57). Replica oaspeților i-a alarmat pe craioveni, care au continuat să preseze și au reușit să refacă diferenţa prin Bogdan Țoiu, jucător revenit pe teren după o lungă perioadă de timp, acesta executându-l pe portarul Brânză cu un șut de la 12 metri (62).

Finalul a fost unul cu emoţii pentru olteni, după ce CSM Poli s-a apropiat la un gol distanţă printr-un penalty transformat de Brândușa (83), dar gazdele au obţinut victoria, provocându-le ieşenilor primul eşec din acest sezon

FC Ardealul şi ACS Poli, trei din trei

În seria Vest, trei echipe continuă să aibă punctaj maxim, cu menţiunea că una dintre ele are doar două meciuri jucate, CSS Drobeta Turnu Severin, mehedinţenii având liber în runda a treia. În schimb, FC Ardealul şi ACS Poli Timişoara, două dintre echipele care s-au luptat şi anul trecut pentru calificarea în semifinale, au câte nouă puncte.

Vicecampioană în ediţia inaugurală a Ligii Elitelor U19, FC Ardealul a învins cu 2-1 pe Olimpia Satu Mare şi are un golaveraj impresionant după trei etape, 14-1. Timişorenii, care în sezonul precedent au ratat calificarea în semifinale în ultima etapă, chiar în favoarea celor de la FC Ardealul, au învins cu 5-0 pe Banatul.

REZULTATELE ETAPEI A TREIA ŞI CLASAMENTELE
SERIA EST | SERIA VEST