Juniorii sub 19 ani ai CS Universitatea Craiova s-au impus duminică, la prânz, pe terenul sintetic al bazei sportive de lângă aeroport, cu 3-1, în fața echipei similare a grupării UTA Bătrâna Doamnă, partida contând pentru etapa a 17-a de la Liga Elitelor U19, seria Vest. Prin acest succes, trupa lui Adrian Popescu a răzbunat înfrângerea din urmă cu o săptămână a colegilor de la Under 17 în faţa clubului arădean, în urma căreia au pierdut prima poziție din clasament la acea categorie de vârstă.

Alb-albaștrii au început meciul bine, au dominat prima repriză, dar în ciuda ocaziilor irosite de Petre, Iuga și Manea, scorul a rămas alb la pauză. La reluare, partida s-a animat și asta mai mult, craiovenii deschizând scorul prin Robert Petre, care a împins mingea în plasă de la trei metri, după un atac prelungit (60, 1-0). La un contraatac al oaspeților, căpitanul Adrian Petre, jucător pe care oficialii CSU au încercat să-l transfere în vară și pe care îl urmăresc în continuare, l-a păcălit pe "central" în urma unei intervenții a portarului Laurențiu Popescu și a obținut un penalty, lovitura fiind transformată tot de el (foto, 77, 1-1).

Intrați în criză de timp, jucătorii lui Adi Popescu s-au precipitat în momentele de finalizare a ocaziilor create, sporind și mai mult tensiunea în tribune. Ceva mai lucid și mai insistent a fost Robert Petre, care a pătruns în careu pe partea dreaptă și în momentul în care își făcea pașii de șut i-a fost luat piciorul de sprijin de către Rafael Iuga, iar Gulei a indicat punctul cu var. Lovitura de la 11 metri a fost transformată fără emoții de Alin Manea (88, 2-1). Portarul arădenilor a mai scos o dată mingea din poartă până la fluierul final, pentru că Marian Gianimu a găsit colțul scurt după o pasă a lui Robert Petre (90, 3-1).

"Băieții trebuie să arate în meciurile puternice că au personalitate"

Antrenorul formației Under 19 a CSU Craiova, Adrian Popescu, a recunoscut că la un moment dat a avut emoții pentru victorie, dar s-a arătat mulțumit de evoluția elevilor săi.

"A fost o partidă foarte muncită. Am avut un adversar foarte bun, cu jucători de echipă națională. Am început puțin crispați și le-am spus copiilor să joace, pentru că trebuie să demonstreze că pot fi soluții pentru echipa cea mare a clubului și ușor, ușor și-au revenit. Am luat cele trei puncte pe care ni le doream și trebuie să continuăm la fel de serios, să fim disciplinați și să muncim bine. Orice delăsare duce la anumite probleme pe faza de apărare, ceea ce s-a întâmplat și la faza penaltyului pe care l-a acordat arbitrul. Era chiar urât ca în nouă oameni să facem egal, pentru că am avut ocazii multe. Pe final, copiii s-au precipitat, poate și dorința de a face mai mult i-a făcut un pic să nu mai fie concentrați 100%. Per ansamblu sunt mulțumit. Băieții trebuie să arate în meciurile puternice că au personalitate", a declarat Adrian Popescu.

La rândul lor, portarul Laurențiu Popescu, care a purtat o mască după o fractură nazală suferită la meciul "satelitului" cu Pandurii II, și atacantul Robert Petre, s-au bucurat pentru succesul înregistrat și speră să continue cu evoluții ascendente.

"Ne-a trebuit ceva timp să dăm gol și asta pentru că echipa noastră a fost formată din băieți de la grupele de 1997, 1998, și 1999 și nu am prea jucat împreună. După prima reușită am evoluat mai bine. Nu a fost penalty la acea intrare a mea, dar mă bucur că a ieșit bine la sfârșit. Nu știu pentru cât timp trebuie să port masca, dar sper că nu pentru o perioadă lungă. Acum nu mă mai incomodează, doar la primul antrenament susținut la echipa mare mi s-a părut ciudat", a spus "Popică".

"A fost un meci greu, dar mă bucur că am câștigat. În meciul ăsta le-am făcut pe toate, am dat o bară, un gol, o pasă de gol și am scos un penalty și sper să o țin tot așa, să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa. Sper să joc în curând și la echipa mare, în Liga I", a punctat Robert Petre.

CSU U19: L. Popescu – M. Ghincea, R. Puțintelu (‘58, R. Hreniuc), M. Drăghici, S. Luică – Al. Armășelu (‘51, Șt. Vlădoiu), R. Hodea, C. Ciocoteală (‘68, M. Geanimu) – A. Manea, R. Petre, A. Iuga. Antrenor: Adrian Popescu.
UTA U19: M. Stanciu – Fl. Iova, R. Lazăr, R. Iuga, S. Aldan (‘62, An. Brănișteanu) – A. Jorza, D. Covaci – Cr. Costin, Al. Copaci (‘58, Petrache), M. Dinculescu – Ad. Petre. Antrenor: Dan Mircea Stuparu.
Cartonașe galbene: Drăghici / R. Iuga, Fl. Iova (2), D. Covaci (2).
Cartonașe roșii: Fl. Iova 55, D. Covaci 72.
Au arbitrat: Silviu Ilie Gulei – Ionel Caius Drulă, Răzvan Lucian Sârboiu.

ALEXANDRU VÂRTOSU (DOLJ)