În penultimul act, CFR-ul va întâlni echipa de pe locul 1 în seria de Est, care va fi FC Viitorul, în timp ce Ardealul mai trebuie să aştepte o etapă pentru a-şi afla adversarul, între Dinamo şi Chiajna fiind acum doar un punct.

Semifinalele se vor disputa în dublă manşă, primul meci având loc pe 12 mai, atunci când CFR-ul va primi vizita Viitorului, iar Ardealul va merge la Bucureşti sau Chiajna. Până la duelul din semifinalele Ligii Elitelor, Ardealul o va întâlni miercuri pe FCSB, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Îmi doresc foarte mult să câştigăm. Noi am ajuns în semifinale şi în Cupă, şi în campionat, iar până în acest moment sunt mulţumit, dar îmi doresc să câștigăm măcar un trofeu. Nu cred că poate fi vorba de o echipă favorită în semifinalele Ligii Elitelor, toate sunt bune, important e că sunt două manşe şi echipa cea mai bună va merge mai departe. Aşteptăm cu nerăbdare meciurile, deşi va fi un efort foarte mare, pentru că sunt patru jocuri decisive în 10 zile, cu deplasări lungi. Miercuri jucăm cu FCSB în Cupă, joi plecăm la Braşov acolo unde stăm peste noapte, vineri ajungem la Bucureşti, apoi rămânem acolo până la returul din Cupă şi ne întoarcem la Cluj”, a spus antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

Adversarul CFR-ului din semifinale, FC Viitorul, va juca în Cupa României cu trei zile mai devreme, iar ardelenii speră să profite de acest lucru. Cel mai probabil, meciul dintre CFR şi Viitorul se va disputa pe stadionul echipei din Liga I, „Dr. Constantin Rădulescu”.

Viitorul pare, pe hârtie, favorită, dar având în vedere că la fotbal şi nu numai rezultatul nu se ştie dinainte, se joacă şi avem şansa noastră. Este clar că vrem să mergem mai departe. Te baţi cu cei mai buni până la urmă şi de ce să nu visăm? E şansa noastră, suntem în primele patru şi presiunea nu este pe noi, pentru că e un bonus că am ajuns până aici. Cred că vom face un meci bun şi sper să ne şi calificăm. Le-am spus şi băieţilor că, dacă vom elimina Viitorul, vom câştiga competiţia”, a declarat şi antrenorul CFR-ului, Sorin Oncică.

Dacă la U19 Clujul a ajuns în semifinale cu ambele echipe, la U17 cele două formaţii ardelene, Viitorul Mihai Georgescu şi Ardealul Cluj, au ratat calificarea şi vor termina pe locurile trei, respectiv patru în clasamennt.