În weekendul 10-12 noiembrie s-a disputat etapa a cincea a campionatului, echipa „mare” a Ardealului având derby local cu CFR Cluj, pe care l-a câştigat fără mari probleme, scor 4-0.

Şoimaru, Juncu, Selegean şi Cioargă au fost marcatorii echipei pregătite de Călin Moldovan, clujenii distanţându-se la trei puncte în clasament de Poli Timişoara, care a pierdut la Mureş.

Chiar dacă tinerii jucători ai Ardealului au început cu un semieşec Liga Elitelor, aceştia au obţinut victorii pe linie mai apoi şi sunt principalii favoriţi la calificare în semifinale de pe locul 1. „Atunci când jucăm cu CFR sau «U» sunt derby-uri locale, meciuri frumoase, de angajament şi zic că ambele echipe au făcut un joc foarte bun. Sunt mulţumit de rezultat, poate că 4-0 a fost un pic cam mult, dar am avut şi noroc, în condiţiile în care am dat trei goluri din faze fixe. Dar victoria e total meritată, suntem pe primul loc şi sper să ne menţinem acolo. Felicit şi echipa oaspete pentru dăruire, a fost un joc fără probleme, fair-play”, a declarat Călin Moldovan.

Imediat după victoria cu CFR Cluj, pe acelaşi teren au jucat Ardealul şi UTA la U17, un derby care avea să schimbe liderul clasamentului. Clujenii au câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat de Meynhart în repriza secundă, şi s-au dus la două puncte peste UTA în ierarhie.

Spre deosebire de U19, aici lupta este mai echilibrată în fruntea clasamentului, pe locul secund fiind Viitorul Mihai Georgescu, la egalitate de puncte cu liderul, dar cu un golaveraj inferior.

Echipa pregătită de Claudiu Moldovan a câştigat, însă, meciul direct cu Viitorul, 4-1, Ardealul având şi un program mai greu în prima parte a campionatului. „UTA a fost cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit, cu un joc bine organizat, individualităţi, dar parcă noi am fost puţin mai determinaţi, mai agresivi, în sensul pozitiv. Jocul a fost cam împărţit, cu prima repriză dominată de ei şi cea de-a doua în care am reuşit să dominăm noi. Am jucat împotriva unei echipe care candidează pentru primele două locuri şi care ne-a învins de trei ori anul trecut”, a încheiat Claudiu Moldovan.

Din Liga Elitelor au mai rămas de disputat trei etape în acest an 2017.