Joi, 24 noiembrie, în sala "Ioan Chirilă" a Federaţiei Române de Fotbal s-a efectuat tragerea la sorţi a programului optimilor de finală ale Cupei României pentru juniori sub 19 ani şi sub 17 ani. Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Ligii Elitelor, iar înregistrarea acestuia poate fi vizionată mai jos.

Jocurile din optimile și sferturile de finală se vor disputa. la ambele categorii de vârstă, în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se va trece direct la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă. În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile sunt suportate în mod egal de către cele două cluburi astfel: cheltuielile de organizare se efectuează de către clubul organizator, iar clubul oaspete va achita partea sa clubului organizator în termen de 15 zile de la data desfășurării jocului. Pentru faza optimilor de finală, la ambele categorii de vârstă, împerecherea echipelor a fost efectuată pe zone geografice, Est şi Vest.

Optimile de finală se vor disputa pe 30 noiembrie, de la ora 14:00, cu excepţia meciului de la categoria sub 19 ani, între învingătoarea partidei restante din "16"-imile Cupei, FC Viitorul – Academia Farul şi CS Dinamo Bucureşti. Această partidă din optimi se va disputa pe 7 decembrie, de la ora 14:00, în timp ce restanţa din "16"-imi este programată pe 30 noiembrie, de la ora 14:00. Iată programul integral al optimilor, la cele două categorii de vârstă:

CUPA ROMÂNIEI U19

►CFR 1907 Cluj – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
►Gaz Metan Mediaș – UTA Bătrâna Doamnă
►ASA 2013 Târgu Mureș – CSS Slatina
►ACS Poli Timișoara – LPS Satu Mare
►CS Mioveni – CSM Politehnica Iaşi
►Asociația CS Colțea Brașov –  SC Dinamo 1948
►ASC Juventus București – FC Steaua București SA
► FC Viitorul / Academia Farul – CS Dinamo București*

*meci programat pe 7 decembrie

CUPA ROMÂNIEI U17

►FC Ardealul Cluj – LPS Satu Mare
►CSS Slatina – ACS Gloria Junior Bistrița
►AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Bătrâna Doamnă
►ACS Poli Timișoara – Pandurii Lignitul Târgu Jiu
►Petrosport Ploiești – LPS Iolanda Balaș Soter Buzău
►CSM Politehnica Iași – FC Voluntari
►SC Dinamo 1948 SA – CS Dinamo București
►As. Regal SC „Ferdinand I” – Academia Farul Constanța