Faza județeană a Cupei Satelor la fotbal din județul Galați a reunit la start echipele din 9 comune, șase dintre acestea ajungând la turneul final găzduit de cocheta arena din comuna Liești.

Echipa din comuna Matca a câștigat competiția în premieră și s-a calificat la turneul regional, care va avea loc la începutul lunii mai, în Vrancea, și va reprezenta astfel județul Galați în Regiunea Sud-Est.

“Am asistat la o surpriză, pentru că echipa din Matca a câștigat în premieră această competiție la nivel județean, ea având în componență 5 jucători legitimați la echipa de juniori care evoluează și în campionatul județean. Participanții au fost recompensați cu premii, diplome și mingi, iar echipa din Matca, pregătită de inimosul antrenor Adrian Tiron, sperăm să facă o figură frumoasă și la faza regională a competiției”, a spus președintele Asociației Județene de Fotbal Galați, Liviu Ciubotariu. 

Formațiile participante la ediția din acest an a Cupei Satelor din județul Galați au reprezentat comunele Piscu, Cuza Vodă, Ghidigeni, Matca, Ivești, Vlădești, Costache Negri, Schela și Nămoloasa.

În altă ordine de idei, AJF Galați a finalizat un nou curs pentru Licența UEFA C. Astfel, 24 de instructori cu Licența UEFA C și 3 monitori au absolvit cursul, sub îndrumarea supervizorului Formatorului de Antrenori, Conf. Univ. Dr. Cătălin Savu, Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF fiind reprezentată de către Daniel Gheorghe.

Articol de Daniel Lazăr