Bușteni (Prahova), Ruginoasa (Iași) si Cernica (Ilfov) au găzduit sâmbăta, 13 aprilie 2019, alte trei turnee regionale din prima ediție a Cupei Satelor U13. Fetele și baieții au jucat în Prahova într-un cadru de basm pe stadionul “Caraimanul”, la poalele munților!

Week-end-ul a început în forță în Cupa Satelor, prima ediție a compeției organizate de FRF în parteneriat cu AFIR având programate noi etape din faza regională. Ziua de sâmbătă a adus alte noi trei finaliste în careul de 8 performere care vor lupta în luna mai pentru trofeul și premiul râvnit de toți cei 15.000 de participanți.

Comuna lui Adrian Mutu, eliminată după o luptă strânsă
În ciuda unei ploi mărunte, care a învăluit munții și terenul de joc din Bușteni, prin perdelele de ceață care au întregit decorul de basm, reprezentantele județelor Teleorman, Prahova, Dâmbovița și Argeș s-au duelat în turneul regional găzduit de Prahova.

Comuna Călinești (Argeș), cea care l-a dat fotbalului pe Adrian Mutu, a început jocurile din grupa de 4 ca mare favorită, având să ofere la final și cel mai bun portar. Cu toate acestea, după cel mai echilibrat turneu regional de până acum, s-au impus teleormănenii, decisivi în ultimul meci disputat. Și Bucșani (Dâmbovița), cu două fete, portar și fundaș, integraliste pe durata celor trei partide, a luptat cu șanse reale până în ultimul minut!

Președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu, l-a avut alături la eveniment și pe marele descoperitor de talente Mihai Ianovschi, membru al Comisiei Tehnice FRF, care a remarcat mai mulți jucători și i-a evidențiat spre monitorizări ulterioare ale scouterilor Federației.

Rezultate

Teișani (Prahova) – Călinești (Argeș) 1-3
Bucșani (Dâmbovița) – Vârtoape (Teleorman) 2-2
Călinești (Arges) – Bucșani (Dâmbovița) 1-1
Vârtoape (Teleorman) – Teișani (Prahova) 2-0
Călinești (Arges) – Vârtoape (Teleorman) 1-3
Bucșani (Dambovita) – Teișani (Prahova) 6-1

Cel mai ușor drum spre finală, în Ilfov
Sub privirile fostului internațional Ion Vlădoiu, membru al echipei FRF, patru echipe campioane din județele Ilfov, Călărași, Ialomița și Giurgiu s-au confruntat într-o grupă de 4, jucând fiecare cu fiecare, la Cernica. Echipa din Rudeni (Ilfov) s-a impus clar și a obținut locul în faza finală, după cel mai impunator traseu al rezultatelor de până acum în turneele regionale: 9 puncte și golaveraj 22-0!

Rezultate

Mărculești (Giurgiu) – Rudeni (Ilfov) 0-9
Hotarele (Ialomita) – Gălbinași (Călărași) 0-1
Rudeni (Ilfov) – Hotarele (Ialomița) 8-0
Mărculești (Giurgiu) – Gălbinași (Călărași) 0-5
Hotarele (Ialomița) – Mărculești (Giurgiu) 3-0
Gălbinași (Calarasi) – Rudeni (Ilfov) 0-5

Gazdele cu tradiție au mers în ultimul act
Comuna Ruginoasa (Iași), care găzduise și faza județeană a compeției Cupa Satelor, pe care a câștigat-o, a primit sâmbătă alte 5 echipe vizitatoare pentru turneul regional.

Partidele au fost supervizate de Managerul FRF pentru Dezvoltare Fotbalistică, Ciprian Paraschiv, împreună cu toți cei 6 referenți FRF din județele calificate.

O prezență inedită a reprezentat-o echipa din Vârfu Câmpului (Botoșani), pregătită de un staff tehnic feminin și reprezentând comuna din România a cărei intregi administrații locale este compusă din doamne și domnișoare!

Grupate în 2 grupe de câte 3 echipe, participantele au jucat aprig și au oferit celor peste 300 de spectatori un spectacol încântător. Aportul publicului s-a dovedit extrem de important, Ruginoasa câștigându-și grupa și apoi finala, terminând parcursul fără gol primit.

Grupa A
Ruginoasa (Iași) – Ferești (Vaslui) 5-0
Ruginoasa (Iași) – Vârfu Câmpului (Botoșani) 1-0
Ferești (Vaslui) – Vârfu Câmpului (Botoșani) 0-0

Grupa B
Cașin (Bacău) – Iaslovăț (Suceava) 5-0
Cașin (Bacău) – Făurei (Neamț) 0-0
Iaslovăț (Suceava) – Făurei (Neamț) 0-3

Finala
Ruginoasa (Iași) – Cașin (Bacău) 7-0

Echipele calificate în faza finală a Cupei Satelor
Dumbrăvița (Timiș), Cumpăna (Constanța), Vârtoape (Teleorman), Ruginoasa (Iași), Rudeni (Ilfov) și alte trei finaliste se vor alătura în urma turneelor regionale găzduite de județele Bistrița-Năsăud, Dolj și Mureș.

Faza finală se va desfășura în perioada 9-12 mai 2019, câștigătoarea primei ediții Cupa Satelor urmând să însoțească echipa națională de fotbal a României în deplasarea din Norvegia (preliminariile Euro 2020), pentru o experiență unică alături de tricolori. Locurile 2 și 3 vor beneficia de un program VIP la partida România-Spania din preliminariile aceleiași competiții.