FOTO: Farul Constanța

Nou-promovată în Superliga Feminină, echipa de fotbal Farul Constanța s-a numărat printre protagonistele luptei pentru play-off în acest sezon. Pentru a rămâne în „careul de ași” al competiției interne, formația de la malul Mării Negre – în prezent pe locul 3 – are nevoie de un succes în ultima rundă a sezonului regular, etapă în care Farul pornește ca favorită în disputa cu Banat Girls.

În vară, după promovare, Farul a mutat spectaculos. A instalat pe banca tehnică un antrenor de mare perspectivă, Raluca Sârghe-Simes – cea care a impresionat sezonul trecut pe banca formației Carmen București, și a adus câteva jucătoare cu mare experiență, Ioana Bortan – căpitanul multiplei campioane „U” Olimpia Cluj și al naționalei României, goalgheter-ul Laura Rus, Olga Iordăchiuși, Mirela Pop-Ganea sau Androniki Michalopoulou.

Raluca Sârghe-Simes îi are în staff-ul său pe Mihai Radu – antrenor secund, Florina Caragea – chinetoterapeut, Dorel Zaharia – manager, Andrei Canazâru – team manager și speră ca împreună cu aceștia să își îndeplinescă obiectivele echipei.

Oficialii Clubului Farul Constanța au susținut încă de la demararea proiectului că echipa de fete va trebui să se ridice la nivelul echipei de băieți, campioana en-titre a României!

Tiberiu Curt, vicepreședinte al grupării constănțene, a mărturisit că obiectivul echipei este titlul de campioană. Născut la Medgidia, în județul Constanța, Tibi Curt a crescut și s-a lansat în fotbalul mare în tricoul Farului.

„Am reușit să aducem la Constanța nume importante din fotbalul feminin românesc”

– Domnule Tiberiu Curt, cum a fost anul 2023 pentru echipa feminină a Farului?
Un succes, asa cum ne-am propus încă de la începutul acestui proiect, prin care echipa feminina să ne facă mândri, așa cum au reușit băieții. Am reusit promovarea după un singur sezon în Liga 2 Feminin, iar acest lucru cred că reflectă în totalitate implicarea pe care o avem și în acest segment. Bineînteles că nu ne mulțumim cu atât și, deși suntem la primul sezon în Superliga Feminină, ne-am propus ca obiectiv titlul de campioană.

– Cum a fost prima parte a sezonului 2023/2024, primul pentru Farul în SuperLiga Feminină?
Obiectivul propus ne-a determinat, bineînteles, să schimbăm radical lotul după promovare și am reușit să aducem la Constanța nume importante din fotbalul feminin românesc și nu numai. Laura Rus, Ioana Bortan, Mirela Pop-Ganea, Ana Maria Stanciu, Claudia Chiper sau Olga Iordăchiuși sunt o parte dintre jucătoarele de lot național cu care ne propunem, asa cum spuneam, titlul național.

„Privim cu optimism pentru 2024”

– Câte jucătoare de la Farul sunt la loturile naționale în acest moment?
Sunt mai multe internaționale, senioare plus junioare. Dintre cele de altă naționalitate le putem enumera pe Enez Mango (Kenya), Claudia Chiper (capitan Moldova, desemnată cea mai bună jucătoare din Moldova), Felicia Guțu (Moldova), Nadejda Colesnicenco (Moldova), Androniki Michalopoulou (Grecia).

– Se putea mai mult în noul sezon?
Fiind la primul sezon în SuperLigă, consider că evoluțiile noastre au fost bune, chiar dacă ne-am fi dorit mai mult decât locul 3 ocupat la final de an. Campionatul este însă lung și privim cu optimism pentru 2024.

– Care sunt obiectivele pe termen scurt, mediu și lung?
Formarea unui lot foarte puternic, iar pentru acest lucru vom încerca legitimarea și a altor jucătoare de top; titlul național – așa cum am spus și, firește, vom încerca apoi și o calificarea în Champions League. Acesta este visul nostru.

ARTICOL DE ADI DOBRE

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot urmări interviurile, rezumatele etapelor, rezultatele și declarații ale echipelor!