SuperLiga Feminină continuă seria interviurilor de final de an care le au în prim-plan pe cele 8 formații care evoluează în primul eșalon! Astăzi ne oprim la Miercurea Ciuc, unde am făcut o radiografie a anului 2023 alături de antrenorul echipei de senioare Peter Kollar!

Formația ciucană se află la al doilea sezon în primul eșalon al fotbalului feminin românesc, iar evoluțiile sale sunt de departe din ce în ce mai apreciate! Sub comanda lui Peter Kollar, FK Csikszereda a încheiat anul 2023 pe locul 4 în clasamentul SuperLigii Feminine, la egalitate de puncte (23 puncte) cu alte trei formații: Farul Constanța (locul 3) și CS Gloria 2018 BN (locul 5).

Cu o singură etapă rămasă de disputat din sezonul regular, FK Csikszereda va juca un meci de totul sau nimic în primul weekend din martie, contra CS Gloria 2018 BN, unde pe masă se va afla locul în play-off. Un duel care cu siguranța nu trebuie ratat!

Până atunci, vă invităm să citiți radiografia anului 2023 făcută împreună cu antrenorul formației ciucane, Peter Kollar!

”Am acumulat foarte multă experiență din care sper că toată lumea a învățat câte ceva”

– Cum a decurs acest an pentru FK Csikszereda Miercurea Ciuc?
Anul acesta, echipa a început al doilea sezon în prima ligă. Avansăm cu pași mari, fetele s-au dezvoltat foarte mult de la începutul perioadei de pregătire și consider că am funcționat foarte bine ca echipă. Totuși, încă mai trebuie să ne îmbunătățim jocul tactic pentru a putea câștiga cu încredere meciurile. Am acumulat foarte multă experiență, din care sper că toată lumea a învățat câte ceva. Cu siguranță, considerăm un succes faptul că am rămas neînvinși în 9 meciuri de la startul sezonului 2023/2024.

– Primul meci din 2024 va fi unul decisiv, contra CS Gloria 2018 BN! Ce așteptări aveți?
Ne-am mulțumi doar cu victoria! Pentru noi, obiectivul nu este doar accederea în play-off, ci câștigarea campionatului, dar pentru asta, desigur, trebuie să învingem echipa din Bistrița. Avem un oarecare avantaj pozițional și sunt sigur că și Bistrița se va pregăti, însă noi ne vom juca șansa pentru victorie tot meciul. Va fi decisiv care echipă va dori mental mai mult victoria. Noi vom pune cel mai mare accent mare pe asta.

– Care sunt obiectivele echipei pentru 2024?
Obiectivul nostru este să fim tot timpul în competiție pentru primul loc, dar în același timp și Cupa reprezintă un obiectiv important! De asemenea, un scop principal este ca jucătoarele noastre să se dezvolte cât mai mult din punct de vedere profesional, ca fiecare să tragă în aceeași direcție pentru echipă. Suntem capabili să închegăm și mai mult echipa, pentru că avem planuri mari pentru anii următori. Este esențial ca fiecare jucătoare să știe să-și stabilească planuri și obiective profesionale. Clubul ne sprijină mult în realizarea unui climat pozitiv pentru derularea activității și atingerea obiectivelor propuse.

– Care este atmosfera în cadrul echipei acum, la final de an?
Din fericire, jocul echipei a mers foarte bine la ultimele meciuri. Chiar dacă au fost doar remize, ne-a dat multă încredere, deoarece au fost împotriva echipelor de top. Sunt sigur că aceste rezultate se vor întoarce în favoarea noastră în primăvară. Acum toată lumea se odihnește, însă în ianuarie vom relua pregătirea cu forțe proaspete.

”Fetele joacă un fotbal combativ și spectaculos! Vrem să vedem cât mai mult din asta”

– Care a fost momentul dvs. preferat în acest an?
Pentru noi, fiecare meci ne-a oferit momente frumoase: o construcție bună a atacului de la portar, un pressing reușit sau golurile marcate, toate au avut un efect pozitiv. Fetele joacă un fotbal foarte atractiv, au putut să joace un fotbal combinativ și spectaculos. Vrem să vedem cât mai mult din asta.

– Ați avut momente grele în acest an? Care au fost și cum ati trecut peste ele?
Ca să fiu sincer, am trăit cu greu acele momente când am fost egalați după ce de multe ori noi am condus și, la final, am remizat în meciurile importante. Acesta a fost cel mai dificil lucru de procesat, dar mai ales de sprijinit jucătoarele să depășească această presiune. Ne-am concentrat și mai mult pe tactică, pe pregătirea mentală, așa că sper la o continuare mai bună din martie. Nu ne-a fost ușor să devenim o echipă, dar până la sfârșitul anului am reușit să formăm un grup închegat.

– Aveți si echipe de junioare. Cum se descurcă acestea? Cine se ocupă de ele?
Am început dezvoltarea fotbalului feminin la clubul nostru atât la nivel de senioare cât și la nivel de junioare. Scopul nostru este să fim printre cei mai buni din țară și la acest capitol, să ne dezvoltăm pepiniera proprie, ceea ce este o sarcină grea, dar totul este dat din partea domnului președinte și a clubului, ca să o putem realiza.

Echipa noastră de fete U17 este pe primul loc în grupa sa. Din fericire, sunt multe fete talentate în lot și este datoria noastră să le antrenăm și să promovăm cât mai multe în prima divizie și la naționale în perioada următoare. Fetele sunt pregătite de Emőke Berkeczi, care le ajută foarte mult pe jucătoare cu experiența ei.

Echipa noastră de fete U15 conduce, de asemenea, clasamentul în propria grupă. Ele sunt de regulă participante în Final four-ul al acestei competiții. Cred că într-un an sau doi vor avea șansa de a câștiga chiar finala, având în vedere numărul mare de fete talentate care sunt în curs de dezvoltare în această echipă. Antrenoarea Helga Portik înțelege limbajul fetelor și le motivează foarte bine!

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot urmări interviurile, rezumatele etapelor, rezultatele și declarații ale echipelor!