Formația ACS Banat Girls a încheiat anul 2023 pe locul 6 în SuperLiga Feminină! În ciuda problemelor financiare cu care s-a confruntat în acest an, simpatica grupare bănățeană continuă să țină steagul sus.

Chiar dacă în actuala stagiune s-a mutat pentru a-și disputa meciurile oficiale în comuna Tomnatic, fetele de la ACS Banat Girls sunt susținute în continuare de autoritățile din Comloșu Mare – Primăria și Consiliul Local, care le-au adoptat în urmă cu mai bine de un an.

„A fost cel mai greu an din cei zece de activitate”, mărturisește Liviu Ivasuc, arhitectul și sufletul echipei ACS Banat Girls. Sprijinit de principalii săi colaboratori și, așa cum aminteam mai sus, de autoritățile comunei Comloșu Mare, Liviu Ivasuc se încăpățânează să ducă mai departe ceea ce la Banat Girls a devenit deja o tradiție.

„La Tomnatic am găsit condițiile necesare pentru a ne continua activitatea”

– Domnule Liviu Ivasuc, cum a fost anul 2023 pentru Banat Girls?
Am început anul 2023 cu mari speranțe. Din păcate, pe parcurs ne-am împotmolit. Factorul financiar e unul decisiv, nu doar în sport. Pot spune acum, la final de an, că 2023 a fost cel mai dificil an al nostru din cei zece de activitate. Greul însă a trecut, încercăm să ne reorganizăm și să mergem mai departe.

– Ați schimbat și „casa”! Cum a fost?
A trebuit ca din acest sezon, conform noilor reguli, să ne disputăm meciurile de acasă pe un teren omologat pentru Liga 2 masculin, așa că ne-am mutat în comuna Tomnatic, unde am găsit condițiile necesare pentru a ne continua activitatea.

„Autoritățile din Comloșu Mare sunt în continuare alături de noi”

– Echipa e susținută tot de autoritățile din Comloșu Mare?
Da, alături de noi se află în continuare Primăria și Consiliul Local din Comloșu Mare.

– Locul 6 în SuperLiga Feminină aproape de încheierea sezonului regular vă mulțumește?
Faptul că suntem pe locul 6 la finalul unui an greu e bine. Au fost meciuri la care ne-am prezentat cu doar 11-12 jucătoare. Am pierdut zece din fetele care au făcut parte din lotul nostru în sezonul trecut. Unele, pur și simplu, au renunțat.

„Încercăm să ne reorganizăm”

– Cum v-ați descurcat?
Și, iată, cu toate acetea ne-am descurcat. Dacă nu aveam probleme financiare ne-am fi bătut pentru un loc în play-off.

– Cum se vede viitorul?
Va fi foarte greu. Încercăm să ne reorganizăm. Bugetul este la jumătate față de anul trecut. În aceste condiții, este dificil să putem aduce jucătoare noi. Vom încerca însă fără a le promite fetelor mai mult decât putem.

„Vor semna în această iarnă cu noi cinci fete”

– În ciuda problemelor, echipa a făcut meciuri foarte bune!
Așa este. Cu mai multă concentrare, cu mai multă șansă, puteam avea mai multe puncte. În minte îmi vine acum doar remiza cu CSM Alexandria, 3-3, meci pe care l-am avut în mână, în care am condus cu 2-0, dar, în cele din urmă, am dat cu bâta-n baltă!

– Câte fete joacă acum la ACS Banat Girls?
Avem echipe de U13 și U17. Problema e însă la senioare. În acest moment, nu avem decât șapte fete. Vor semna în această iarnă cu noi cinci fete, patru jucătoare de câmp și un portar.

– Cine sunt, să spunem așa, vârfurile de la Banat Girls?
Sunt fetele de la loturile naționale: Nicole Dincă-Vuia, Claudia Bistrian, Bianca Ienovan, Cristina Sucilă.

„Fotbalul feminin românesc are însă nevoie de investiții”

– Principalii colaboratori v-au rămas alături.
Așa este. Îi am alături în continuare pe Călin Frunză, Călin Mada, Victor Carp.

– Cum ați caracteriza prima parte a sezonului 2023-2024?
Am avut până acum parte de un sezon foarte echilibrat, mai echilibrat ca niciodată. Priviți la primele șase echipe! Oricine poate învinge pe oricine! Nu știi dinainte ce se va întâmpla. Fotbalul feminin românesc are însă nevoie de investiții, altfel nu putem evolua.

ARTICOL DE ADI DOBRE

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot urmări interviurile, rezumatele etapelor, rezultatele și declarații ale echipelor!