sursă: pagina de Facebook a celor de la Politehnica Timișoara Femina

După pauza competițională în care echipele au avut timp să se antreneze, SuperLiga Feminină revine la program normal! Pe 4 și 5 noiembrie sunt programate meciurile etapei cu numărul 8 din sezonul regular. Trei din cele patru meciuri vor putea fi urmărite în direct.

Iată programul meciurilor difuzate:

  • Universitatea Cluj – ACS Banat Girls: sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 13:00 – în direct pe FRF.tv
  • Farul Constanța – CSM Alexandria: sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 14:00 – în direct pe canalele de YouTube și Facebook ale celor de la Farul Constanța
  • FK Csikszereda – Politehnica Timișoara: sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 15:00 – în direct pe Pro Arena

Sâmbătă, 4 noiembrie
13:00 FC Universitatea Cluj – ACS Banat Girls – live pe FRF.tv

La diferență de un punct, Universitatea Cluj și ACS Banat Girls se vor întâlni sâmbătă, 4 noiembrie, în partida inaugurală a returului sezonului regular din SuperLiga Feminină. ACS Banat Girls a disputat până acum 7 meciuri dintre care a notat 3 victorii și 4 înfrângeri. Pe cealaltă parte, Universitatea Cluj, gazda partidei, a jucat până în prezent doar 5 meciuri din SuperLiga, celelalte două fiind amânate datorită participării în UEFA Women’s Champions League.

Universitatea Cluj va disputa pe 8 noiembrie restanța etapei 2 contra celor de la Farul Constanța (meciul se va juca la Constanța), iar pe 21 noiembrie va avea loc restanța etapei 6 contra celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud (meciul se va disputa la baza celor de la Bistrița-Năsăud). Farul Constanța – Universitatea Cluj se vede live pe Pro Arena, de la ora 15:00.

Pentru jocul de sâmbătă, din partea celor de la ACS Banat Girls au vorbit Melisa Șodinca și Mihaela Catarău, jucătoare ale formației de la Comloșu Mare.

Melisa Șodinca, jucătoare a celor de la ACS Banat Girls, a declarat: „Traversăm o perioadă destul de dificilă din mai multe puncte de vedere, venim după 2 înfrângeri și avem nevoie de un joc bun la Cluj pentru a căpăta puțină încredere.

Avem foarte multe jucătoare accidentate, însă am încredere că oricine va juca își va aduce aportul necesar. Indiferent de adversar, obiectivul nostru este să obținem 3 puncte.”

Mihaela Catarău, jucătoare a ACS Banat Girls, a declarat: „Urmează să jucăm primul meci din returul campionatului împotriva Clujului (ref. Universitatea Cluj).

Cunoaștem bine adversarul, știm că va fi un meci greu, dar ținem să ne urmăm obiectivul și cerințele antrenorului. Avem o echipă ambițioasa și muncitoare, iar sâmbătă vom face tot ce putem pentru a demonstra acest lucru și pe teren.”

14:00 Farul Constanța – CSM Alexandria

Tot sâmbătă, de la ora 14:00, va avea loc meciul retur dintre Farul Constanța și CSM Alexandria. Cele două echipe din sudul țării s-au întâlnit în prima etapă a SuperLigii Feminine, acolo unde fetele de la Farul s-au impus categoric în fața celor de la Alexandria.

Din partea echipei de la malul mării a vorbit Raluca Sîrghe-Simes, antrenoarea constănţencelor: „Începe o perioada încărcată cu multe meciuri tari, apropiate ca și perioadă, pe care trebuie să le gestionam foarte bine. Vrem să continuăm cu victoriile din tur, iar acum ne concentrăm pe primul meci cu Alexandria, pe care o să îl tratăm cu mare seriozitate.”

Sara Mazilu, mijlocaș central al CSM Alexandria, a declarat: „Sâmbătă întâlnim Farul Constanța, un adversar bun. Nu o să fie un meci ușor, dar nici unul imposibil. Venim după o victorie la Tg. Mureș, care ne-a ridicat moralul, dar suntem realiste și știm ce ne așteaptă. Într-adevăr nu toate meciurile sunt la fel, am încredere în noi și mergem cu capul sus pentru a demonstra ceea ce suntem.”

Daniela Preda, atacantul celor de la CSM Alexandria, a declarat: „Din punctul meu de vedere, următorul meci este unul greu, dar nu imposibil de câștigat. Mergem la Constanța cu moralul ridicat după victoria de la Târgu Mureș și ne dorim sa ne întoarcem acasă cu cel puțin un punct. Am încredere în echipa noastră și cred că vom face un meci bun! Vom pune în aplicare tot ce-am făcut la antrenamente.”

15:00 FK Csikszereda Miercurea Ciuc – Politehnica Timișoara – live pe Pro Arena

Ziua de sâmbătă se încheie cu meciul dintre FK Csikszereda și Politehnica Timișoara. Jocul programat de la ora 15:00 va putea fi urmărit în direct pe Pro Arena. FK Csikszereda intră în meci cu un număr total de 13 puncte, obținute din 4 victorii, un egal și 2 înfrângeri. La o distanță de 3 puncte, Politehnica Timișoara se situează în momentul de față pe primul loc al clasamentului, obținând în turul sezonului regular: 5 victorii, un egal și o înfrângere.

Kollar Peter, antrenorul FK Csikszereda, a declarat: „În prima etapă, contra celor de la Timișoara, am jucat un meci în care după 20 minute echilibrul numeric nu a mai existat, noi având 2 jucătoare eliminate. Am fost foarte nemulțumiți, dar și în aceste condiții am reușit un joc bun. Fetele noastre sunt dornice pentru o revanșă și sunt pregătite pentru o partida reușită.

Suntem conștienți de importanța acestei partide și vom da totul pe teren pentru cele 3 puncte puse în joc.”

sursă: pagina de Facebook a celor de la Politehnica Timișoara Femina

Andreea Șepețan, jucătoare a celor de la Politehnica Timișoara, a declarat: „Urmează un meci greu și foarte important pentru noi, nu ne-a fost ușor cu Miercurea Ciuc nici în tur. Suntem pregătite și motivate să facem un joc bun, să punem în aplicare tot ceea ce facem la antrenamente și să aducem cele 3 puncte acasă.”

Dimitra Ivanova, jucătoare a formației Politehnica Timișoara, a declarat: „După pauza competițională, începem returul SuperLigii cu Csikszereda. Primul joc cu ele din acest sezon a fost unul foarte greu, la final reușind să învingem pe teren propriu cu 3-1. Știm ce ne așteaptă, dar echipa noastră are un obiectiv – sâmbătă jucăm pentru victorie!”

Duminică, 5 noiembrie
11:00 ACS Tg. Mureş 1898 – MSE 1898 – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud

În prima etapă a SuperLigii Feminine, partida jucată de ACS Tg. Mureș 1898 și CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a deschis noul sezon. Atunci, bistrițencele se impuneau categoric în meciul cu numărul 1 al campionatului.

Mădălina Grecu, portărița celor de la ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul de duminică va fi unul greu cu o echipă valoroasă, dar ne dorim să obținem cat mai multe rezultate pozitive, unitatea echipei a crescut mult și consider că în retur putem face o figură frumoasă .”

sursă: pagina de Facebook a celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud

Antonia Csoka, jucătoare a celor de la ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul de duminică este unul important pentru noi este un nou început în a obține rezultate pozitive, echipa arată din ce în ce în ce mai bine, iar unitatea colectivului crește mult .Gloria este o echipă care se bate pentru primele locuri, dar cu ambiție putem scoate un rezultat pozitiv.”

Clara Roșu, jucătoare de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a declarat: „Venim după o pauza competițională în care câteva dintre colegele mele au fost plecate la loturile naționale de senioare, dar și de junioare. Strângem rândurile, ne adaptăm cât mai repede la antrenamente și sper ca duminică să fim în cea mai bună formă, să facem un joc foarte bun și să obținem victoria, pentru că încă 3 puncte adaugate în clasament ne-ar da și mai multă încredere pentru viitor!”

Călin Svobodă, antrenorul celor de la CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, a declarat: „Meciul de duminică de la Târgu Mureș trebuie să continue în aceeași notă de atitudine, concentrare și spirit de sacrificiu ca și la Miercurea Ciuc. Suntem hotărâți să câștigăm și să aducem acasă cele 3 puncte.”

Iată mai jos o privire asupra clasamentului la început de retur:

Loc Echipe M V E Î Gol Pct.
1. Politehnica Timișoara 7 5 1 1 13 16
2. Farul Constanța 6 5 0 1 15 15
3. FK Csikszereda Miercurea Ciuc 7 4 1 2 7 13
4. Universitatea Cluj 5 3 1 1 15 10
5. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 6 3 1 2 5 19
6. ACS Banat Girls 7 3 0 4 -1 9
7. CSM Alexandria 7 1 0 6 -22 3
8. ACS Tg. Mureș 1898 7 0 0 7 -32 0

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!