Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Cu dubla din meciul cu Dunărea Călăraşi, atacantul celor de la CSA Steaua a ajuns la cota 7

În urma succesului la scor de neprezentare din meciul cu CSC 1599 Şelimbăr, liderul ACS Petrolul 52 şi-a păstrat poziţia în clasament pentru a treia etapă la rând, fiind prima echipă care reuşeşte acest lucru în actuala ediţie de campionat.

Lista primelor şase clasate a rămas aceeaşi, singura modificare fiind cea de pe podium, acolo unde Concordia Chiajna şi AFC Hermannstadt au făcut schimb de locuri, ilfovenii urcând pe locul secund după punctele pierdute de sibieni în urma egalului cu SC FC Ripensia.

În schimb, clasamentul golgheterilor a suferit o schimbare la vârf, acolo unde stelistul Chipirliu (foto, în roşu) a preluat şefia, depăşind cu un gol tripleta Chică-Roşă – Diarra – Cristi Ciobanu. Autor al unei duble, prima reuşită fiind de la punctul cu var, Chipirliu are acum şapte goluri marcate.

CLASAMENT LIGA 2 CASA PARIURILOR

Runda cu numărul şapte a consemnat primul succes al celor de la Politehnica Timişoara după o serie neagră de patru eşecuri la rând. Duelul cu penultima clasată, AFC 1919 Dacia Unirea, a fost ultimul meci al timişorenilor fără antrenor principal, după ce la câteva ore distanţă de fluierul de final al partidei a fost anunţată instalarea lui Nicolae Croitoru ca antrenor principal.

OFICIAL | Nicolae Croitoru a preluat Politehnica Timișoara. ”Îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”

Acesta a condus ultima dată pe FC Pucioasa, pe care a lăsat-o pe podiumul seriei a cincea din eşalonul al treilea, iar din această vară a fost în paralel şi secund la naţionala U19 a României.

Marţi, echipele din eşalonul secund calificate în optimile de finală ale Cupei României şi-au aflat adversarele, sorţii aducând faţă în faţă două colege de eşalon. Dacă Politehnica Timişoara va fi gazda celor de la FC Rapid 1923, iar AFC Hermannstadt se va deplasa la Filiaşi, în schimb AS FC Buzău şi Dunărea Călăraşi se vor duela între ele.

Sezonul 2021-2022 al competiţiei Liga 2 Casa Pariurilor va lua pauză pe perioada acţiunilor echipelor naţionale ale României, aşa că următoarea etapă va debuta tocmai joi, 14 octombrie, cu duelul dintre AFK Csikszereda şi Politehnica Iaşi.

REZULTATELE ETAPEI A IX-A:

30 Septembrie

  • Concordia Chiajna – Unirea Dej 1-0 (1-0)

1 Octombrie

  • AFC Hermannstadt – SC FC Ripensia 2-2 (1-1)

2 Octombrie

  • AFC Astra – Fotbal Club Braşov 2-0 (2-0)
  • AS FC Buzău – Viitorul Pandurii 1-1 (1-1)
  • Unirea Constanţa – AFK Csikszereda 1-2 (1-2)
  • Politehnica Iaşi – FC Metaloglobus 0-1 (0-0)
  • CSA Steaua – Dunărea 2005 Călăraşi 3-0 (0-0) (foto)
  • Universitatea Cluj – Unirea 04 Slobozia 2-0 (2-0)
  • Politehnica Timișoara – AFC 1919 Dacia Unirea Brăila 2-0 (1-0)

3 Octombrie

  • ACS Petrolul 52 – CSC 1599 Şelimbăr 3-0 (1-0)