Asociaţia Județeană de Fotbal Suceava s-a implicat în activitățile de socializare destinate persoanelor cu deficiențe de auz pentru a permite unui număr cât mai mare de copii și tineri cu deficiențe de auz capabili să-și demonstreze, prin sport, nevoia și posibilitățile de comunicare cu semenii lor fără dizabilități.

Astfel, în perioada 5 – 8 mai 2016, în organizarea AJF Suceava și al Liceului Tehnologic Special Bivolărie a avut loc, la Vicovu de Sus, județul Suceava, a doua ediție a Campionatului Național de Fotbal Mixt pentru Copii cu Deficiențe de Auz din România, intitulat Cupa Victoriei.

Au participat şapte echipe

Pentru a doua ediție s-au înscris un număr de şapte centre din țară: Liceul Tehnologic pentru copii cu deficiențe auditive Buzău, Școala Gimnazială Specială “Sf. Vasile” Craiova, Liceul Tehnologic “Vasile Pavelcu” Iași, Școala Gimnazială “Kozmuțza Flora” Cluj-Napoca, Centrul Școlar pentru educație incluzivă nr. 2 Sibiu, Școala Gimnazială Specială “Sf. Maria” București, Liceul Tehnologic Special Bivolărie (foto principal, în alb-verde). Acestea au avut în componență zece sportivi (opt băieți + două fete). Jocurile s-au desfășurat pe durata a două reprize de către 15 minute: cinci jucători şi un portar, una dintre cele două fete fiind pe tot pe parcursul jocului în teren.

Câștigătoarea ediției a II-a a Cupei Victoriei a fost LT Special Bivolărie care, în afara premiilor oferite de AJF Suceava costând în cupe, medalii, diplome, mingi, tricouri de campioni, a fost recompensată și cu suma de 800 lei din partea sponsorilor. Toate echipele participante au fost premiate cu cupe, medalii, diplome, mingi, tricouri, festivitatea de premiere având și premii individuale.

Câştigătoarea turneului a primit invitaţii la meciul România – Georgia

Din partea Federației Române de Fotbal, echipa câştigătoare a primit 12 invitații la meciul echipei naționale a României din data de 3 iunie 2016 contra Georgiei, ultimul joc înainte de plecarea la Campionatul European. 

Prin acest proiect s-a propus scoaterea din umbră a copiilor și tinerilor cu deficiențe de auz, de a le pune în valoare talentul, de a-i promova așa cum se cuvine și de a le arăta tuturor că persoanele deficiente de auz sunt eficiente dacă li se oferă încredere și încurajare. Scopul acestui proiect îl constituie angrenarea la practicarea organizată și sistematică a fotbalului de către copii cu probleme de auz și vorbit în țară și județul Suceava.

Proiectul se derulează în contextul în care în România există un număr de 2.000 de copii hipoacuzici care ar putea practica fotbalul în mod organizat. În centrul special de la Bivolărie sunt peste 170 de copii din 10 județe din țară și Republica Moldova.

După cele trei zile de concurs s-au înregistrat următoarele rezultate:

Faza preliminară

 LT “Vasile Pavelcu” Iași – CŞEI nr. 2 Sibiu 1-1, 2-1 după penalty-uri
• ŞGS “Sf. Vasile” Craiova – ȘG “Kozmuțza Flora” Cluj 3-0
• ŞGS “Sf. Maria” București – LTCDA Buzău 3-2
• ŞGS “Sf. Vasile” Craiova – LT “Vasile Pavelcu” Iași 2-1
• CŞEI nr. 2 Sibiu – ȘG “Kozmuțza Flora” Cluj-Napoca 3-0
 ŞGS “Sf. Maria” București – LT Special Bivolărie 1-5
• LT “Vasile Pavelcu” Iași – ȘG “Kozmuțza Flora” Cluj 3-0
• CŞEI nr. 2 Sibiu – ŞGS “Sf. Vasile” Craiova 1-1, 1-2 după penalty-uri
• LTCDA Buzău – LT Special Bivolărie 1-2

Semifinale

• LT “Vasile Pavelcu” Iași – LT Special Bivolărie 1-3
• ŞGS “Sf. Vasile” Craiova – ŞGS “Sf. Maria” București 0-0, 2-1 după penalty-uri

Finala mică

• LT “Vasile Pavelcu” Iași – ŞGS “Sf. Maria” București 3-0

Finala mare

LT Special Bivolărie – ŞGS “Sf. Vasile” Craiova 3-0
 
S-au acordat următoarele premii speciale: 

– cel mai tehnic jucător: Lucian Andrieș (Liceul Tehnologic “Vasile Pavelcu” Iași)
– cel mai bun portar: Daniel Baidac (Școala Gimnazială Specială “Sf. Vasile” Craiova)
– golgeter: Ștefan Maxim (Liceul Tehnologic Special Bivolărie)