Echipele revin pe teren pentru ultimele meciuri ale acestui an din primul eșalon fotbalistic. Pauza competițională s-a datorat acțiunilor loturilor naționale feminine pentru ultimele meciuri din acest an.

Ca în fiecare weekend, iubitorii de fotbal se pot bucura de meciuri live! Iată mai jos programul acestei etape:

  • ACS Banat Girls – Politehnica Timișoara se joacă sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 13:00 – în direct pe FRF TV
  • Universitatea Cluj – CS Gloria 2018 BN se joacă duminică, 10 decembrie, de la ora 13:00 – în direct pe PRO ARENA

Sâmbătă, 9 decembrie

13:00 ACS Banat Girls – Politehnica Timișoara – live pe FRF TV

Etapa 13 este deschisă de derby-ul Banatului. Jucătoarele de la Politehnica Timișoara vor merge la Tomnatic, acolo unde vor întâlni formația ACS Banat Girls. În turul sezonului regular, fetele lui Mirel Albon au reușit să se impună acasă cu scorul de 3-1.

În momentul de față, Politehnica Timișoara se situează pe primul loc al clasamentului cu un total de 29 de puncte și este prima echipă calificată în play-off-ul SuperLigii Feminine! De cealaltă parte, și fetele de la ACS Banat Girls mai au șanse matematice să prindă play-off-ul, adunând până acum 15 puncte în dreptul lor.

Melisa Șodinca, ACS Banat Girls, a declarat: „Ultimul meci din aceast an este un meci care mereu a fost considerat un derby local și are importanța lui, chiar dacă șansele noastre pentru play-off sunt aproape de 0. Incertitudinea din momentul de față care se găsește în atmosfera echipei nu ne ajută prea mult pentru a ne concentra 100% la ceea ce avem de făcut în teren, dar sperăm să jucăm în primul rând cu plăcere și să ne bucurăm de fotbal.”

Laura Desmerea, ACS Banat Girls, a declarat: „Ca și echipă trecem printr-o perioadă foarte dificilă, cu multe probleme. Suntem dezamăgite pentru ratarea obiectivului. Venim după o înfrângere dureroasă, iar de aceea e mai dificil să găsim o motivație, dar ne respectăm ca și jucătoare și ne dorim să terminăm anul cu capul sus!

Știm ca ne așteaptă un meci greu, consider că nu mai avem nimic de pierdut și o să ne bucurăm de fotbal!”

Dyana Dawood, Politehnica Timișoara, a declarat: „Abia aștept să jucăm din nou după această pauză competițională. Banat Girls este o echipă bună, cu jucătoare de calitate și este un meci important pentru că este un derby local la care trebuie să ne prezentăm foarte bine. Sper să obținem cele 3 puncte și să ne consolidăm poziția de lider la finalul anului.”

Duminică, 10 decembrie

11:00 FK Csikszereda Miercurea Ciuc – CSM Alexandria

Ziua de duminică este deschisă de două partide ce se vor juca concomitent, dar în părți diferite ale tării. Una dintre acestea este FK Csikszereda – CSM Alexandria. La diferență de 16 puncte, ambele echipe se pregătesc de o luptă intensă în ultima etapă a acestui an.

FK Csikszereda se situează pe locul 5 al clasamentului, la o distanță de doar 3 puncte față de echipa clasată pe locul 4 (Farul Constanța). Deși sezonul regular mai are doar 2 etape până la final, lupta rămâne aprinsă pentru ultimele locuri ale play-off-ului.

Peter Kollar, antrenorul celor de la FK Csikszereda, a declarat: „Este obligatoriu pentru noi să obținem victoria în ultima etapă a acestui an.

Vom aborda foarte serios meciul cu CSM Alexandria. Ne-am pregătit toată săptămâna și vrem să demonstrăm că jucăm un fotbal ofensiv, spectaculos ca și până acum. Se pare că promovarea noastră în play-off se va decide în ultima etapă de la Bistrița, dar această situație ne mobilizează în plus, pentru că toate echipele din prima jumătate a clasamentului sunt valoric aproximativ egale și orice se poate întâmpla până la final.”

Mădălina Zanfir, CSM Alexandria, a declarat: „Venim după 2 meciuri în care am evoluat destul de bine, astfel moralul nostru e foarte ridicat. Este ultimul meci pe acest an și nu avem nimic de pierdut, așa cum au adversarele noastre. Suntem conștiente că nu o să fie un meci ușor, ele depind de aceste puncte, însă noi mergem să ne jucam șansa.”

Valentina Petre, CSM Alexandria, a declarat: „Va fi o confruntare dificilă, având speranța că vremea ne va fi prielnică și că ne vom desfășura activitatea fără impedimente. Ne vom întâlni cu o echipă puternică, determinată să obțină victoria pentru a avansa în play-off. În meciul tur, am deschis scorul și am avut numeroase momente promițătoare în care am evoluat la același nivel, fiecare echipă având perioadele sale de dominație în joc.

Echipa noastră vine după un rezultat pozitiv în partida cu Banat Girls, unde am controlat jocul, dar, din păcate, nu am reușit să aducem toate cele 3 puncte acasă. Totodată, am avut o performanță solidă într-un alt meci disputat pe teren propriu împotriva Universității Cluj, chiar dacă am cedat cele 3 puncte aflate în joc.

Cum acesta este ultimul meci al anului, ne propunem să încheiem cu un rezultat pozitiv și să aducem bucurie suporterilor noștri.”

11:00 ACS Tg. Mureş 1898 – Farul Constanța

A doua partidă programată la ora 11:00 este ACS Tg. Mureş 1898 – Farul Constanța. Cele două revin în teren după ce etapa trecută fiecare au suferit fiecare câte o înfrângere.

În momentul de față, constanțencele se situează pe locul 4 în clasamentul SuperLigii Feminine, cu un total de 20 de puncte. Lupta pentru play-off este mai intensă ca niciodată, 5 echipe râvnind un loc în topul primelor patru.

Mădălina Grecu, ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul de duminică este unul important și dificil în același timp. Ne dorim să facem un meci bun și să terminăm acest tur de sezon cu capul sus!”

Antonia Csoka, ACS Tg. Mureș 1898, a declarat: „Meciul împotriva echipei Farul Constanța va fi unul dificil, dar ne vom juca șansa indiferent de orice. Chiar dacă valoric sunt mai bune noi, compensăm cu determinare și ambiție. Fiind ultimul meci de acasă, ne împinge spre un rezultat pozitiv și un joc bun.”

Olga Iordăchiuși, Farul Constanța, a declarat: „Ținând cont că este ultimul meci din acest an, ne dorim să încheiem cu o victorie împotriva celor de la Tg Mureș! Nu trebuie sa le subestimăm, ci să tratăm meciul cu seriozitate.”

13:00 Universitatea Cluj – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud în direct pe PRO ARENA

Finalul de etapă programează un duel intens între două colege de clasament. Universitatea Cluj – CS Gloria 2018 BN se joacă duminică, 10 decembrie, de la ora 13:00, pe Iclod Arena. Cele două concurente pentru un loc în play-off se află la egalitate de puncte (23 de pct).

Ambele formații revin în teren după ce etapa trecută și-au adăugat câte o victorie: Universitatea Cluj contra celor de la CSM Alexandria și CS Gloria 2018 BN contra celor de la ACS Banat Girls.

Lindahl Delaney, Universitatea Cluj, a declarat: „Echipa noastră s-a pregătit intens și a depus eforturi considerabile în ultimele săptămâni. Abia așteptăm să avem o revanșă împotriva unei formații puternice, dar de această dată pe teren propriu.”

Adina Borodi, Universitatea Cluj, a declarat: „Duminică ne pregătim să jucăm ultimul meci din acest an și ne dorim cu ardoare să intrăm în vacanța de iarnă cu cele 3 puncte. Pentru acest obiectiv, vom da tot ce avem mai bun pe teren, așa cum facem în fiecare partidă. Invităm cu căldură suporterii să ni se alăture și să ne ofere sprijinul lor. Cu ei în tribune, avem o altă sursă de motivație.”

Daiana Oneț, Universitatea Cluj, a declarat: „Urmează ultima partidă din acest an și suntem extrem de motivate să obținem cele 3 puncte. Ne așteptăm la un joc dificil, dar suntem pregătite să dăm totul pe teren.”

Alin Cioban, președintele Universității Cluj, a declarat: „Ne aflăm în penultima etapă a sezonului regulat, unde 5 echipe se confruntă pentru cele 4 locuri care asigură accesul în play-off. Distanța de 3 puncte poate fi anulată în orice moment, intensificând competiția pentru fiecare participantă. Următoarele noastre meciuri sunt cu Bistrița și Timișoara, aducând un interes deosebit fiecărei partide.

De la cel mai mic la cel mai mare, suntem plini de optimism și motivați pentru a încheia sezonul regulat în forță. Avem încredere deplină în jucătoarele noastre și sunt convins că își vor demonstra valoarea pe teren.”

Adina Rognean, CS Gloria 2018 BN, a declarat: „Cred că meciul cu campioana României va fi unul dificil, mai ales acum când majoritatea echipelor au nevoie de puncte pentru a intra în play-off. Mergem cu încredere să facem un meci bun și să obținem un rezultat pozitiv. Ne dorim să încheiem anul cu bine.”

Călin Svoboda, antrenorul celor de la CS Gloria 2018 BN, a declarat: „Ne așteaptă un meci dificil la Cluj, însă mergem cu încredere să ne jucam șansa. A doua repriză a meciului de acasă ne da dreptul să speram că putem obține un rezultat bun în această partidă.”

Iată cum arată clasamentul la începutul etapei 13

Loc Echipe M V E Î Gol Pct.
1. Politehnica Timișoara 12 9 2 1 27 29
2. Universitatea Cluj 12 6 5 1 26 23
3. CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 12 7 2 3 22 23
4. Farul Constanța 12 6 2 4 15 20
5. FK Csikszereda Miercurea Ciuc 12 5 5 2 13 20
6. ACS Banat Girls 12 4 3 5 -4 15
7. CSM Alexandria 12 1 1 10 -41 4
8. ACS Tg. Mureș 1898 12 0 0 12 -58 0

Toate informațiile vor fi distribuite și pe canalele de social media ale SuperLigii Feminine, acolo unde suporterii pot vedea rezumatul etapei, rezultatele și declarații ale echipelor!