Cristian Manea a marcat în meciul România - Liechtenstein 2-0, din septembrie 2021, ultimul joc disputat de România pe Arena Națională

Vino pe stadion la primul meci de pe teren propriu al naționalei României în preliminariile EURO 2024! Marți, 28 martie, de la ora 21:45, tricolorii pregătiți de Edward Iordănescu întâlnesc Belarus, la 3 zile după deplasarea din Andorra.

Biletele sunt disponibile în aplicația mobilă Fan Arena by FRF și pe site-ul bilete.frf.ro. Prețul unui bilet variază între 40 de lei (peluze) și 60 lei (tribune).

Partida cu Belarus va fi prima a naționalei noastre pe Arena Națională după un an și jumătate. În septembrie 2021, România învingea Liechtenstein cu 2-0. De altfel, din 2011, de când a fost inaugurat stadionul, aceasta este cea mai mare pauză între două meciuri ale primei reprezentative! Până în prezent, cea mai mare distanță între jocuri a fost de 11 luni, între octombrie 2018 și septembrie 2019.

În total, România a disputat 30 de meciuri pe Arena Națională. Palmares: 11 victorii, 12 remize și 7 înfrângeri. Golaveraj: 41-30. Printre echipele mari ale fotbalului mondial care au venit la București ca adversare ale tricolorilor s-au numărat Franța, Argentina, Țările de Jos, Spania, Germania, și nu numai.

MECIURI SPECIALE ALE ROMÂNIEI PE ARENA NAȚIONALĂ

Dacă am încerca să identificăm, cronologic, partidele speciale pe care România le-a jucat de-a lungul timpului pe Arena Națională, și nu neapărat prin prisma rezultatului, cinci dintre acestea ar ieși în evidență.

România – Franța 0-0 (septembrie 2011)
Meciul de inaugurare în mod cert nu poate fi uitat de fanii români. Adversarii lui Tătărușanu, Raț, Chiricheș și Marica au fost francezii Lloris, Evra, Ribery și Benzema. Pe lângă momentul unic, inaugurarea celui mai mare stadion al țării, rămânem în memorie cu rezultatul, o remiză, dar și cu gazonul dificil care ulterior a trecut printr-un proces de transformare.

România – Ungaria 3-0 (septembrie 2013)
O victorie memorabilă a tricolorilor împotriva vecinilor! Marica, Pintilii, cu un șut de la distanță incredibil, singura sa reușită pentru România, și Cristi Tănase au adus României cele 3 puncte în preliminariile CM 2014. La capătul unei prestații foarte bune a naționalei, susținute de un stadion aproape plin.

România – Argentina 0-0 (martie 2014)
Marele Lionel Messi, în prezent câștigător de 7 ori al Balonului de Aur și proaspăt campion mondial, a venit în 2014 la București ca adversar al României, într-un meci amical. Misiunea de a-l marca pe superstarul Barcelonei, pe atunci, le-a revenit fundașilor Dragoș Grigore și Florin Gardoș, dar de multe ori i-am văzut și pe Pintilii și Bourceanu în duel direct cu argentinianul. S-a terminat 0-0 în ceea ce a fost a doua vizită a lui Messi la București, pe Arenă. Precedenta fusese în 2012, la amicalul Dinamo – Barcelona.

România – Finlanda 1-1 (octombrie 2015)
Ceea ce trebuia să fie un meci jucat cu porțile închise a ajuns să fie un joc decisiv în drumul spre EURO 2016 sub privirile a 48.000 de fani. Suporterii s-au mobilizat exemplar în cele 3 zile de la anunțul că partida se va juca totuși cu spectatori, iar finalul jocului, cu golul extrem de important marcat de Hoban, a contribuit la povestea unică a acestui meci.

România – Norvegia 1-1 (octombrie 2019)
Această partidă este una specială datorită publicului! Având de ispășit o suspendare pe teren propriu, naționala noastră a putut avea totuși parte de susținerea copiilor, singurii care au primit acces pe stadion împreună cu însoțitorii lor. Și au venit într-un număr incredibil, în ciuda orei de start târzii! Au fost 30.000 de copii care au cântat imnul și au strigat din toți plămânii la golul lui Mitriță. Din păcate, rezultatul final nu a fost o victorie, dar chiar și așa, partida cu Norvegia și-a croit locul în topul meciurilor de neuitat de pe Arenă.