După succesul formatului pe perioada Euro U21 din vara acestui an, pe liveblog FORZA TRICOLORII vei descoperi zilnic, din oră în oră, cele mai proaspete informații, concursuri pentru bilete la meciul cu Spania, imagini inedite din culisele naționalei, interviuri și materiale video spectaculoase!

ZIUA 5

21:45

Au rămas mai puțin de 24 de ore până la meciul anului! Cu acest gând încheiem ziua de azi, dar revenim dis-de-dimineață cu toate informațiile despre România – Spania! Va fi o zi lungă, la capătul căreia sperăm să ne bucurăm împreună! Noapte bună tuturor! Hai România!

20:00

Urmărește-i pe spanioli la antrenamentul de pe Arena Națională.

19:45

Cosmin Contra și elevii săi sunt determinați să obțină un rezultat bun contra Spaniei. „Întotdeauna le transmit jucătorilor că vreau să câștig. Trebuie sa facem un meci perfect din punct de vedere tactic și fizic. Să avem curaj, să le punem probleme atunci când vom avea mingea”, a spus selecționerul la conferință.

„Știm foarte bine ca întâlnim cea mai bună echipă a grupei, cu jucători de mare calitate. Ne vor pune în dificultate, dar ne trebuie atitudine, să ne ridicăm la cel mai înalt nivel”, a spus Vlad Chiricheș. El a adăugat: „Sper ca toți cei 50.000 de suporteri din tribune să ne ajute să facem un joc bun, să ne transmită energie și putere și să obținem împreună un rezultat mare”.

„Cel mai important e să fim concentrați, iar eu, împreună cu staff-ul meu, să iau cea mai bună decizie în privința primului unsprezece. Obiectivul este să terminăm grupa pe prima poziție”, a declarat și selecționerul Spaniei, Robert Moreno.

19:30

Cu o zi înaintea meciului anului, tricolorii au pășit pe noul gazon al Arenei Naționale, care se prezintă în bune condiții, pentru a susține antrenamentul oficial.

Încălzirea a fost urmată de o serie de exerciții care le-au adus zâmbetul pe buze jucătorilor, lucrând pe grupe cu diferite obiective.

Voia bună a fost înlocuită apoi de concentrare maximă. Împreună cu jucătorii, staff-ul a pus la punct ultimele detalii tactice pentru lupta cu un gigant al fotbalului european și mondial.

Mâine, ținem piept Spaniei! Alături de noi vor fi 50.000 de oameni! Hai România!

19:15

Selecționerul Spaniei, Robert Moreno, prezintă primele sale impresii pe tărâm românesc la conferința dinaintea partidei cu tricolorii.

18:30

Vezi live primele minute ale ședinței de pregătire a tricolorilor pe noul gazon al Arenei Naționale. Ceva mai târziu, aici se vor antrena și spaniolii înaintea duelului de mâine.

18:00

Suntem în direct de la Arena Națională, la conferința selecționerului Cosmin Contra și a lui Vlad Chiricheș.

17:30

Tricolorii pleacă din cantonamentul de la Mogoșoaia spre Arena Națională, acolo unde, de la ora 18:30, vor susține antrenamentul oficial înainte de Spania. La fel ca în cazul ședinței de pregătire a ibericilor, de la ora 20:00, accesul va fi permis timp de 15 minute doar reprezentanților presei.

Revenim în curând cu amănunte de la stadion și cu conferințele de presă ale celor două echipe!

16:30

Departamentul Scouting FRF monitorizează peste 600 de juniori români care activează la academii și echipe din Spania! Doar în lunile august și septembrie ale acestui an, au fost convocați la echipele naționale Adrian Grigore Huides (Alaves) – U16, Robert Lungu (Girona) – U19 și Andrei Rațiu (Villareal) – U21.

Începând din 1950, prin Nicolae Simatoc, singurul de altfel înainte de 1989, avem 40 de români care au bifat cel puțin un meci în prima ligă spaniolă.

Iată „Legiunea celor 40 de iberici”, cu mențiunea că sunt evidențiate doar cluburile la care au jucat pe prima scenă, nu și alte echipe spaniole de eșalon inferior la care au activat!

Pot alcătui 2 loturi de excepție pentru o partidă imaginară de vis:

ECHIPA A (4-3-3)

Stelea (Mallorca, Salamanca) – Contra (Alaves, Atletico Madrid, Getafe), Belodedici (Valencia, Valladolid), Gh. Popescu (Barcelona), Raț (Rayo Vallecano)Simatoc (Barcelona, Oviedo), Hagi (Real Madrid, Barcelona), Gâlcă (Espanyol, Villareal)Lăcătuș (Oviedo), Răducioiu (Espanyol), Ad. Ilie (Valencia, Alaves)

Rezerve: Pantilimon (Deportivo La Coruna), Tamaș (Celta Vigo), Toșca (Betis), L. Marinescu (Salamanca), D. Șerban (Valencia), Torje (Granada, Espanyol), Balint (Burgos), Marica (Getafe), Andone (Cordoba, Deportivo La Coruna)

ECHIPA B (3-5-2)

Lung (Logrones) – Săpunaru (Zaragoza, Elche), Prodan (Atletico Madrid), Filipescu (Betis)C. Munteanu (Salamanca, Espanyol, Albacete), Stângă (Salamanca), Mateuț (Zaragoza) Gabi Popescu (Salamanca, Valencia, Numancia), Roșu (Numancia, Huelva)Ilie Dumitrescu (Sevilla), Craioveanu (Sociedad, Villareal, Getafe),

Rezerve: M. Iordache (Villareal), Pulhac (Hercules Alicante), Cr. Ganea (Athletic Bilbao), Sepsi (Santander), C. Barbu (Numancia), Sabou (Tenerife, Gijon), Mara (Alaves), Cl. Răducanu (Espanyol), Rusescu (Sevilla)

15:30

Leontin Toader, antrenorul portarilor de la lotul național, face o analiză a celor trei goalkeeperi convocați pentru partidele cu Spania și Malta.

– Domnule Toader, abordăm un post la care am stat bine în ultimii ani. La această acțiune, îi avem în cantonament pe Ciprian Tătărușanu, Florin Niță și Ionuț Radu. Să începem cu liderul selecțiilor dintre cei trei, Ciprian.
– Vreau să spun de la început că eu nu fac niciun fel de diferență între cei trei atunci când îi pregătesc. Pentru mine, toți sunt egali, toți sunt portari de valoare, e clar că naționala stă bine pe acest post. Revenind, Ciprian Tătărușanu e un portar aproape complet. Are experiență competițională uriașă, este echilibrat, genul de portar care dă încredere apărării. În plus, are un joc foarte bun cu ambele picioare, lucru esențial în fotbalul modern. De fiecare dată când vine la lot văd plăcere, dorința de a se pregăti și de a juca pentru echipa națională.

– Pe Florin Niță cum l-ați descrie?
– Niță e un portar matur, cu experință mare acumulată în cupele europene. Are viteză, reacție, forță explozivă, e curajos, muncitor, atent la tot ceea ce i se cere. Este genul de jucător pe care oricine și-ar dori să-l antreneze. Din punctul meu de vedere, el poate fi titular în orice moment.

– L-am lăsat la final pe Ionuț Radu, cel mai mic dintre ei.
– Radu are exuberanță, e școlit în Italia, și, în ciuda vârstei, are toate atuurile unui portar mare. E agil, are viteză de reacție, s-a integrat rapid în colectiv, a fost liderul generației U21 și-mi doresc, cât mai curând posibil, ca acesta să cucerească și grupul primei reprezentative. Acum sunt cei trei la lot, dar România mai are și alți portari valoroși, care oricând pot fi convocați, mă refer la Silviu Lung și la Costel Pantilimon, doi portari cu calități foarte bune, profesioniști în orice moment.

14:30

România-Spania înseamnă ultimul meci pe Arena Națională din aceste preliminarii înaintea duelurilor cu Norvegia și Suedia (tot pe Arena Națională), decisive pentru calificarea noastră la Euro 2020. Orice torță, orice banner, scandare rasistă sau xenofobă ori cu caracter politic ne poate face să jucăm peste câteva săptămâni fără spectatori meciurile cruciale cu Norvegia și Suedia.

România-Spania înseamnă întoarcerea tricolorilor pe Arena Națională după aproape un an, echipa națională revine și o primim cu un comportament care ne onorează.

România-Spania înseamnă meciul test al UEFA pentru România și pentru București, în perspectiva organizării Euro 2020 pe Arena Națională. Orice incident, torță aprinsă, banner, scandare rasistă, xenofobă sau cu caracter politic ne poate lua din bucuria uriașă de a fi gazde la un Campionat European.

România-Spania înseamnă un meci de gală, împotriva unei campioanei mondiale și europene, astfel că împreună vom arăta că ne ridicăm la nivelul adversarilor nu doar pe teren, ci și în tribune.

Dacă ai bilet la meciul România – Spania, iată câteva informații care îți vor fi de folos:

  • Porțile Arenei Naționale se vor deschide la ora 19:30, iar accesul în Arena Fanilor se face începând cu ora 18:00, doar pe baza biletului la meci
  • Accesul copiilor de orice vârstă se va face doar pe baza unui bilet valabil, iar minorii sub 14 ani vor intra pe stadion doar însoțiți de o persoană majoră
  • Întrucât vor fi restricții de trafic în jurul Arenei Naționale, îți recomandăm să vii din timp la stadion
  • Să ai la tine un act de identitate care oricând îți poate fi cerut la verificare de forțele de ordine sau de personalul stadionului care se ocupă de permiterea accesului
  • AICI poți vedea exact ce obiecte sunt sau nu permise pe stadion

Ne bucurăm împreună, luptăm împreună! Hai România!

13:30

Ieri, la 35 de ani și 5 luni, Cristian Săpunaru a decis să se retragă de la echipa națională, după 36 de meciuri dintre care în 11 a purtat banderola de căpitan. Iată primul interviu pe care îl oferă după această decizie:

– Când ți-a apărut visul de a juca pentru echipa națională? Câți ani aveai și unde erai când te-ai gândit „vreau să ajung acolo și pot să îmbrac acel tricou, să aud imnul!”
– Încă de pe la 9-10 ani! Urmăream meciurile României și chiar așa mă gândeam! Visul acesta s-a născut când am văzut câtă bucurie poți oferi oamenilor din tricoul naționalei. Mă uitam la meciurile de la World Cup ’94 și îmi doream enorm să ajung să pot face asta. Sper că am reușit.

Cum ai primit vestea primei convocări? Unde erai? Cum ai reacționat?
– Eram la Rapid, se apropia Euro 2008, se tot vorbea de selecția pentru lotul final. Se vehicula și numele meu, dar nu îndrăzneam să cred. A fost un vis devenit realitate când am auzit că sunt chemat pentru meciul amical dinaintea turneului final. Am simțit că va fi bine.

– Suntem pe 31 mai 2008. Mai sunt două săptămâni până la Campionatul European, unde România e calificată. Jucăm în Ghencea, ultimul amical dinainte de Euro, cu Muntenegru. Minutul 57. Ți se face semn că intri și debutezi pentru echipa națională. Ce ai simțit?
– Deși era amical, deși era 3-0 pentru noi în minutul 57, deși poate suporterii mă știu ca pe un tip tare… am avut emoții incredibil de mari! Atât știu, că tremuram de emoție ?

– Primul meci în care ai fost titular a venit în august 2008, peste trei luni. Atunci, practic, ți-a cântat imnul pe teren, cum se spune, pentru prima oară. La ce te-ai gândit pe durata imnului? 
– De la emoțiile debutului, am trecut la un sentiment de mândrie. Și de maximă responsabilitate. Îmi spuneam în gând că trebuie să fiu concentrat total, am responsabilitatea de a reprezenta românii în sportul pe care îl iubesc cel mai mult!

 – Ce ai simțit când ai aflat pentru prima oară că vei fi căpitan pentru România?
Știi că se tot vorbește despre momentul în care te simți fotbalist… Ei bine, eu când am purtat prima oară banderola echipei naționale, m-am simțit român mândru, fericit, fotbalist, părinte împlinit, toate la un loc! Aici sunt cuvinte prea puține ca să exprime realitatea. Am fost FERICIT ca om, ca român și ca jucător.

Sfaturi pentru noua generație și mesaj pentru fani

– Care a fost meciul după care ai fost cel mai fericit, la echipa națională?
– Chiar nu exagerez, dar nu e vorba despre un meci anume. E vorba despre starea de spirit generală, despre senzația pe care ți-o oferă faptul că ești parte din echipa națională. A fost o fericire continuuă, nu se rezumă la 90 de minute.

 – Când ți-a încolțit prima oară, serios, gândul retragerii de la națională? Mă refer după 2015, după ce ai revenit din pauza de 4 ani de la lot.
Sincer, de curând. Poate am mai glumit înainte, dar în ultima perioadă m-am gândit serios.

Te gândești sau te-ai gândit să devii, cândva, selecționerul României?
Acum chiar e prea devreme să vorbim despre asta. Am visat să joc pentru România. Fiecare vârstă, cu visul ei ?.

– Ai fost perceput de multe ori ca un lider la lot, și când erai mai tânăr, și în ultimii ani. Te-a ajutat acest rol sau ți-a dăunat?
Am fost norocos pentru că am avut la lot colegi de la care am învățat aceste lucruri, am deprins din felul lor de a se impune, am “furat”, dacă vrei, din secretele acestui rol. Eu cred că a fost bine, pentru că mi-am dorit să ajut mereu prin acest rol, nu am făcut-o pentru mine. Ci pentru efectul pozitiv pe care am simțit că îl pot aduce în lot.

Vine o generație promițătoare din spate, deja se adaptează la naționala mare. E generația Euro U21, cu Ianis, Radu, Pușcaș și ceilalți. Ce sfat ai pentru ei acum?
I-am simțit ca fotbaliști talentați și serioși. Să își păstreze seriozitatea, că talentul nu-l pot pierde! Chiar cred că vor ajuta mult echipa națională și că pot să ne facă fericiți pe viitor.

– Ai fost apreciat pe bună dreptate de suporterii naționalei pentru dăruire, pentru sacrificiu. Ce mesaj ai pentru suporterii echipei naționale?
Să respecte principiul lor cu care ne-au obișnuit – la bine, și la greu. Alături de tricolori! Rămâneți alături de echipa națională mereu, ea înseamnă România, ea suntem NOI, de fapt! Nu putem fugi de noi!

– Ce lucruri ai învățat la echipa națională în acești peste zece ani de activitate care simți că le vei purtat totdeauna cu tine și te vor ajuta și dincolo de fotbal apoi?
Sunt multe, foarte multe. Dar cel mai importantă lecție învățată la națională este că trebuie să fiu, înainte de a fi fotbalist, un om bun cu ceilalți de lângă mine.

– Pentru copiii care de mâine vor descoperi echipa națională, completează propoziția asta așa cum ți-ai dori să te știe ei: “Cristian Săpunaru a fost la echipa națională…”
… un fotbalist care a dat totul mereu și care nu a făcut compromisuri când a fost vorba de România. 

12:30

România – Spania se anunță un spectacol atât pe teren, cât și în afara stadionului.

Meciul începe la 21:45, dar te așteptăm împreună cu sponsorii echipei naționale încă de la ora 18:00 în Arena Fanilor, intrarea prin Bd. Basarabia. Vei avea parte de premii și multă distracție până la fluierul de start.

Ți-am pus deoparte tricoul naționalei, pe care îl poți găsi la magazinele FRF de la toate căile de acces în Arena Națională. Tot din Arena Fanilor, de la un stand special, îți vei putea achiziționa și biletele la partida România – Malta de duminică, de la Ploiești! O premieră!

Iată ce surprize poți găsi în Arena Fanilor:

• Joci FIFA 19 cu jucătorii echipei naționale de e-fotbal în FRF Corner
• Te pictezi pe față cu tricolorul în zonele Penny și FRF Corner
• Șutezi la poartă pentru premii în zonele Fortuna, Romstal, Penny și Autoklass
• Cine strigă mai tare pentru România e premiat de Romstal!
• Cine are cel mai bun discurs de căpitan va fi premiat de Fortuna!
• Cine știe mai multe despre fotbal rezolvă provocarea FRF Corner și e premiat!

Ne distrăm împreună în Arena Fanilor! Și apoi luptăm împreună pe Arena Națională în fața Spaniei! Hai România!

11:30

Federația Română de Fotbal a făcut toate demersurile necesare pentru a asigura spectatorilor de la România-Spania cele mai bune condiții pentru o experiență de neuitat la meciul anului! La solicitarea FRF, Ministerul Transporturilor și Metrorex au acceptat ca trenurile de metrou să circule, pe toate magistralele, după un program prelungit!

Potrivit paginii oficiale de facebook a Metrorex, joi, 5 septembrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră și 30 de minute.

Astfel, “ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 01:00 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4″.

Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute.

Luptăm Împreună! Hai, România!

10:30

Alex Maxim a acceptat provocarea noastră în rubrica Joma, sponsorul tehnic al echipei naționale, și a dezvăluit ce semnifică pentru el tricoul echipei naționale. Scrie și tu în comentarii la clipul de pe YouTube, spune-ne ce înseamnă pentru tine și autorul celui mai inspirat răspuns va fi premiat cu tricoul semnat de internaționalul român.

Intră pe YouTube FRF TV!

09:30

Federațiile de Fotbal din Spania și România au primit acordul UEFA pentru a-și manifesta susținerea pentru Luis Enrique, fostul internațional și selecționer spaniol care trece printr-o cumplită suferință în urma decesului fiicei sale.

Astfel, la partida de joi, va fi ținut un moment de reculegere, iar jucătorii ambelor echipe vor purta banderole negre. Estamos contigo, Luis Enrique!

08:30

Bună dimineața, români de pretutindeni! Mai este DOAR o zi până la meciul toamnei, România-Spania, ora 21:45, de pe Arena Națională. Avem nevoie de toată energia voastră, a celor 50.000 de oameni care veți fi mâine seară pe stadion, dar și a tuturor românilor de din toată lumea, pentru a învinge Spania. Împreună putem! Noi suntem România! ??

ZIUA 4

21:00

Încheiem ziua 4 pe liveblog FORZA TRICOLORII cu reacții din tabăra Spaniei, delegația oaspete urmând să sosească la București mâine, după ora 15:00.

Într-o conferință de presă susținută în cantonamentul reprezentativei iberice, selecționerul Robert Moreno a declarat că e preocupat ca jucătorii săi “să nu se simtă superiori în fața unui adversar care are totuși jucători la echipe de Liga Campionilor”, a apreciat “munca bună depusă de selecționerul Contra de când este în funcție” și a evidențiat faptul că am pierdut doar în fața Suediei, până acum, în această grupă, “dar România putea obține o remiză în deplasare și cu Suedia, a fost aproape, așa cum a reușit cu Norvegia”.

Moreno a conchis spunând că respectă echipa României și a subliniat un detaliu interesant, faptul că, întâlnind aceiași adversari până acum, atât tricolorii, cât și spaniolii, au marcat același număr de goluri.

Ne revedem mâine de dimineață, ca de obieci, cu materiale din oră în oră din cantonamentul tricolorilor!

Mai sunt doar 2 zile până la meciul anului, cu Spania! Hai România!

20:00

Timp de două ore, tricolorii au ieșit din cantonamentul de la Mogoșoaia și au mers împreună cu staff-ul pentru a urmări un film de acțiune a cărui premieră a avut loc la finalul lunii august, „Cod Roșu în Serviciile Secrete”.

Jucătorii l-au descoperit pe Gerard Butler în rolul unui agent secret acuzat pe nedrept de un atentat asupra președintelui SUA, interpretat de celebrul Morgan Freeman.

Personajul principal se străduiește apoi să își demonstreze nevinovăția (practic, încearcă să întoarcă scorul după un 0-1 ?). Finalul… nu vi-l spunem, că nu suntem site de spoilere ?.

Noi am revenit în cantonament după aceste câteva momente de relaxare și avem mare meci mare joi! Hai România

19:00

Răzvan Marin a acceptat să iasă câteva minute din tensiunea pregătirii partidei cu Spania, pentru o discuție despre mașini, în cadrul rubricii noastre “Interviul Autoklass – Sponsor al Echipei Naționale”:

18:30

Azi, la Mogoșoaia, tricolorii au fost vizitați de vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, cel care le-a prezentat ultimele noutăți aduse Legilor Jocului.

Acesta le-a explicat jucătorilor și staff-ului naționalei cum au fost schimbate începând din acest sezon mai multe paragarfe din regulament privind:

  • jocul cu mâna în suprafața de pedeapsă și sancționarea jucătorilor în asemenea cazuri
  • repunerea balonului în joc de la portar sau din lovitură liberă din careul propriu
  • modul în care un jucător înlocuit va părăsi terenul pe la cea mai aproapiată linie de margine, pentru a evita astfel tragerile de timp.

17:30

La 35 de ani și 5 luni, Cristian Săpunaru a decis să își încheie cariera la Echipa Națională. A îmbrăcat tricoul României în 36 de meciuri și a purtat de 11 ori banderola de căpitan a primei reprezentative, într-o cerieră sub tricolor începută acum mai bine de un deceniu, în 2008.

Federația Română de Fotbal și Echipa Națională îți mulțumesc pentru dăruirea, spiritul de lider și exemplul pe care l-ai oferit tuturor jucătorilor, Cristian Săpunaru!

CITEȘTE MÂINE PE LIVEBLOG FORZA TRICOLORII PRIMUL INTERVIU DUPĂ RETRAGERE, O CONFESIUNE EMOȚIONANTĂ!

Iată scrisoarea de retragere:

Bună ziua,

Încep prin a spune MULȚUMESC!

A fost cea mai mare mândrie a mea să îmi pot reprezenta țara și, în ultima perioadă, să port pe braț banderola de căpitan al Echipei Naționale, purtată de mari fotbaliști ai României și de oameni care acum sunt un model de urmat în viață!

Mulțumesc tuturor celor care s-au aflat la conducerea Naționalei și la conducerea Federației Române de Fotbal!

Celor care au avut încredere în mine, celor care m-au criticat, pentru că m-au făcut mai ambițios și mai bun.

Tuturor celor care au fost alături de Echipa Națională și nu au încetat să ne încurajeze, indiferent de echipele pe care le susțineau.

Tuturor colegilor cu care am împărțit vestiarul și cu care am reușit să participăm la două Campionate Europene.

Am avut o carieră la care mulți visează și sunt mândru de ce am realizat. Dar a venit timpul să mă retrag de la Echipa Națională a României și să las locul celor tineri și dornici de performanță!

Vă mulțumesc și sper din tot sufletul ca Echipa Națională să se califice la Campionatul European din 2020!

Hai România!

                                 Cristian Ionuț Săpunaru

17:00

Toți suporterii României sunt selecționeri, știm asta ? Dar alegerea primului unsprezece la națională e un proces complex, din secretele căruia vă dezvăluim azi ?.

De ce joacă X și nu Y? Ține de inspirația lui Cosmin Contra și de planul tactic, dar și de performanțele monitorizate în antrenamentele de la Mogoșoaia. Iată cum se realizează acest proces:

  • Jucătorii primesc înaintea fiecărui antrenament un maiou special pe care îl vor purta pe durata sesiunii de pregătire.
  • Înaintea ieșirii pe gazon, le este montat pe maiou sistemul de monitorizare GPS.
  • Printr-un sistem de captare a semnalului, datele fiecărui jucător sunt înregistrate pe durata ședinței de pregătire.
  • Staff-ul monitorizează în timp real performanța tricolorilor.

După fiecare antrenament, evoluția fiecărui jucător este atent analizată de staff la ședințe, urmărindu-se mai mulți parametri specifici fiecărei poziții din teren, cum sunt distanța parcursă, numărul sprinturilor, viteza sau ritmul cardiac.

Tot procesul ușurează sarcina selecționerului și oferă o radiografie obiectivă a jucătorilor. Fiind folosit și pe parcursul meciului, sistemul ajută și în luarea deciziilor privind schimbările.

Tricolorii sunt monitorizați prin intermediul sistemului Catapult, pe care îl folosesc și echipe importante precum Real Madrid sau campioana mondială Franța.

16:00

Super show în Arena Fanilor la meciul cu Spania! Tricoul României te așteaptă!

Federația Română de Fotbal și sponsorii echipei naționale îți pregătesc un super show în Arena Fanilor dinaintea partidei de joi, cu Spania! Meciul începe la 21:45, dar te așteptăm în incinta Arenei Naționale prin intrarea din Bd. Basarabia încă de la 18:00, cu premii și distracție!

Tricoul original al echipei naționale te așteaptă joi la magazinele FRF dispuse la toate căile de acces în Arena Națională, alături de eșarfe și steaguri cu care susținem împreună România!

Iată câteva din surprizele Arenei Fanilor:
• Joci FIFA 19 cu jucătorii echipei naționale de e-fotbal în FRF Corner
• Te pictezi pe față cu tricolorul în zonele Penny și FRF Corner
• Șutezi la poartă pentru premii în zonele Fortuna, Romstal, Penny și Autoklass
• Cine strigă mai tare pentru România e premiat de Romstal!
• Cine are cel mai bun discurs de căpitan va fi premiat de Fortuna!
• Cine știe mai multe despre fotbal rezolvă provocarea FRF Corner și e premiat!

Luptăm Împreună și Ne Bucurăm Împreună! Hai România!

15:00

Fost căpitan al naționalei, cu 113 meciuri pentru România și sezoane petrecute în fotbalul spaniol, Răzvan Raț a făcut o surpriză lotului pregătit de Cosmin Contra. Răzvan a venit să-i încurajeze pe tricolori, apoi a luat prânzul cu staff-ul echipei naționale. “Mi-am revăzut foști colegi, i-am îmbrățișat pe cei mai tineri, sper să facem un meci mare cu Spania! Am încredere că staff-ul condus de Cosmin Contra va pregăti o tactică bună și, dacă băieții vor fi uniți și concentrați la maximum, vor putea să facă românii fericiți!”, a spus fostul tricolor. Mulțumim, Răzvan! ??

14:00

Suntem toți! Florin Ștefan s-a alăturat și el lotului.

La antrenamentul de azi, staff-ul a încercat să anticipeze jocul ibericilor, apoi a exersat împreună cu jucătorii faza ofensivă.

Va miza selecționerul pe experiența jucătorilor, va încerca să surprindă? Răspunsul îl vom afla la ora jocului. Noi toți vom fi în tribună și vom striga „Hai România!”.

13:00

Cele câteva ore libere dintre antrenamente, refacere și ședințele de analiză a adversarului împart jucătorii după hobby-uri. Zona biliardului e sub stăpânire rusă ? pentru că aici îi găsim pe Anton (Krilia Sovetov) și Nedelcearu (FC Ufa), foști colegi la Dinamo. În vreme ce la tenis de masă domină mijlocașii crescuți de Viitorul, Cicâldău și Marin.

12:00

Hagi jr. dezvăluie cum se pregătește mental pentru Spania, de ce stadionul de la Ploiești, unde întâlnim duminică Malta, e special în viața lui și cine îl sfătuiește înaintea fiecărui meci din campionatul belgian.

11:00

Întâlnire emoționantă în cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia. Componenții echipei naționale de nevăzători, care vor participa în această lună la Campionatul European din Italia, au avut parte de o întâlnire cu selecționerul Cosmin Contra, care i-a încurajat și le-a dat sfaturi înaintea turneului final.
Aceștia i-au ascultat discursul, apoi a urmat un dialog despre meciul tricolorilor cu Spania, cel mai important meci al toamnei.

La Campionatul European, naționala nevăzătorilor se va afla în grupă cu Spania, vicecampioana Europei, Turcia, Italia și Belgia. “A fost plăcere deosebită să vorbim cu selecționerul naționalei. I-am urat succes înaintea partidelor care vor urma, iar acesta ne-a spus că suntem un exemplu pentru tricolori, pentru determinarea cu care am jucat pentru a ne califica la acest European”, a povestit antrenorul echipei naționale a nevăzătorilor, Sorin Lăpădatu.

La finalul întâlnirii, Cosmin Contra a primit un cadou inedit, o minge de fotbal cu clopoței, special concepută pentru jocul de fotbal pentru nevăzători.

Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.

10:00

Staff-ul și jucătorii naționalei au primit la cină vizita juraților MasterChef, show-ul Pro TV care în această toamnă are programat un nou sezon.

Chef Joseph Hadad, Chef Silviu Chelaru și expertul în vinuri Cosmin Tudoran i-au ademenit pe membrii staff-ului cu câteva preparate speciale. Selecționerul Cosmin Contra a primit din partea invitaților șorțul MasterChef, iar acesta le-a oferit un tricou cu însemnele echipei naționale.

La final, jurații le-au transmis un mesaj jucătorilor: „Vrem victorie cu Spania! Suntem alături de voi!”.

9:00

E timpul să aflăm suporterii care vor fi prezenți pe stadion la meciul anului în calitate de câștigători la concursurile pe care le-am organizat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale:

Concurs „Cât de mult îți dorești să susții România la meciul cu Spania?”
Câștigători: Catalin Marchis, Graziela Mia, Ioan Gheorghita

Concurs „Cine este selecționerul care a învins ultima oară Spania într-un meci oficial?”
Câștigători, aleși prin tragere la sorți: Sebi GM, Diana Done, Cristian Stefan

Câștigătorii sunt rugați să ne scrie în privat pe Facebook pentru a afla cum pot intra în posesia premiului.

8:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Mai sunt două zile până la meciul cu Spania și 5 până la jocul cu Malta din drumul spre EURO 2020.

Vom juca pe Arena Națională cu tribunele pline, vă așteptăm alături de noi și la Ploiești, să umplem stadionul „Ilie Oană”!

Biletele care costă între 25 lei (peluze) și 50 lei (tribune) sunt disponibile și la casieria arenei din Ploiești, între orele 12:00 – 20:00. Și online, pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro

Împreună suntem mai puternici!

ZIUA 3

20:30

Încheiem cea de-a treia zi din cantonamentul naționalei cu un “secret” al tricolorilor!Până la ingredintele pentru un succes istoric în fața Spaniei, să aflăm meniul jucătorilor din această săptămână!

Fotbaliștii consumă, printre altele, produse Cris-Tim doar cu Eticheta Curată, promovând-o pe #nutritiesanatoasa.

Medicul tricolorilor, Claudiu Stamatescu, ne dezvăluie meniul de la Mogoșoaia pregătit de echipa bucătarului Yalcin Cadîr (foto):

MIC DEJUN 

  • ouă ochiuri (fără ulei) și ouă fierte moi
  • bresaola, prosciutto crudo
  • pastramă de pui
  • somon afumat
  • brânză telemea nouă de vacă și de oaie, mozzarella, cașcaval
  • roșii cherry, avocado cu ulei de măsline extravirgin, măsline
  • fructe uscate (caise, smochine, prune)
  • mere golden, portocale, banane, rodii, mango, kiwi gold, kaki, ananas
  • semințe de floarea soarelui, dovleac, migdale, caju (crude și fără coajă )
  • pricomigdale
  • biscuiți Belvita breakfast și cu fructe de pădure
  • cereale
  • miere
  • gem de căpșuni, de caise, de fructe de pădure
  • unt de arahide (bio, fără zahăr)
  • iaurt simplu și cu fructe, kefir
  • lapte (1,5%) cald și rece, lapte de soia, lapte de migdale
  • fresh de portocale, ceai, cafea espresso, latte, latte machiatto
  • apă plată
  • pâine toast albă și integrală

PRÂNZ 

  • supă cremă de cartofi
  • salată de ardei roșu copt
  • salată de ton
  • salată de roșii decojite cu mozzarella proaspătă
  • salată de varză roșie
  • salată verde și rucola
  • salată de porumb
  • salată de avocado cu ulei de măsline extravergine
  • salată de sfeclă roșie
  • salată de fasole roșie boabe
  • somon fumee
  • prosciutto crudo, bresaola
  • măsline verzi și negre
  • parmiggiano reggiano, brânză telemea nouă
  • lămâi
  • raviolli cu sos de roșii și parmezan
  • penne integralecu măsline și ulei de măsline extravergine
  • piept de curcan la cuptor
  • piept de pui dezosat la grătar
  • file de somon la cuptor
  • orez basmati
  • cartofi noi la cuptor cu rozmarin
  • mazăre la cuptor cu sos de tomate
  • pâine albă și integrală
  • panacotta cu fructe de pădure
  • banane, struguri, rodii, mere roșii, piersici, pere williams, portocale, kaki, mango, ananas
  • apă plată
  • cafea espresso, capuccino, caffe latte, latte machiatto

CINĂ

  • supă de morcovi cu crutoane
  • farfalle (normale și integrale) cu sos de roșii și parmezan
  • mușchi de vită la cuptor cu sos de roșii
  • păstrăv eviscerat la grătar
  • frigărui de curcan la grătar, asortate cu legume
  • piure de cartofi
  • legume mexicane
  • orez basmati
  • bresaola, prosciutto crudo
  • lamâi
  • brânză telemea nouă
  • salată de varză albă și varză roșie
  • salată de roșii decojite
  • salată verde cu rucola și baby creveți
  • salată de porumb
  • salată de avocado cu ulei de măsline extravergine
  • măsline verzi, măsline negre
  • salată de țelină cu mere și morcovi
  • salată de ardei roșu copt
  • parmiggiano reggiano
  • pâine albă și integrală
  • kiwi gold, ananas, mango, kaki, pere william, banane, portocale, căpșuni, piersici, rodii
  • iaurt cu fructe
  • apă plată

 

19:30

23 din cei 24 de tricolori convocați pentru aceste două jocuri din preliminariile EURO 2020 au exersat luni seara planul tactic pe care Cosmin Contra și staff-ul său l-au pregătit.

Sesiunea de antrenament a început cu o încălzire, cu un joc „5 contra 2”, după care s-a trecut la exercițiile tactice.

Au mai rămas doar 3 zile până la meciul anului, România – Spania, și emoțiile cresc. Rămânem împreună pentru cele mai noi informații din cantonamentul naționalei.

18:30

Suntem în direct cu începutul antrenamentului tricolorilor din această după-amiază. Alături de ei la încălzire, apoi îi lăsăm să pregătească în liniște tactica pentru Spania ?:

17:30

Tricolorii preferă vechile prietenii sau colegii de la club atunci când vine vorba de așezarea pe camere în cantonamentul de la Mogoșoaia, în vreme ce câțiva se pregătesc mai bine în liniștea camerelor single. Iată cum arată toată configurația:

Camere duble

  • Stanciu – Chipciu („camera FCSB-Anderlecht”)
  • Grigore – Anton („camera filiera Dinamo”)
  • Hagi – Marin („camera Viitorul”)
  • Chiricheș – Maxim („camera din juniorat”)
  • Radu – Pușcaș („camera fraților”)
  • Nedelcearu – Cicâldău („camera Euro U21”)
  • Niță – Benzar („camera FCSB”)
  • Păun – Bordeianu („camera CFR Cluj”)
  • Ștefan – Rus (“camera debutanților”).

Camere single: Tătărușanu, Keșeru, Deac, Toșca, Grozav, Andone.

16:30

Primul interviu al lui Adrian Rus la naționala mare: “Sunt 100% român, mama a plâns de bucurie că am fost convocat, am luat cetățenia maghiară, la 19 ani, doar ca să-i fie bine clubului la care jucam în Ungaria!”.

15:30

Luni, 2 septembrie, la Arena Națională, a fost semnat parteneriatul dintre Federația Română și Ursus Breweries.

La eveniment au participat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, Cosmin Contra, selecționerul primei reprezentative, Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, și Dragoș Constantinescu, președintele Ursus Breweries.

În afara parteneriatului parafat pentru echipa națională, Timișoreana este și sponsorul echipei Under 21. Sunt foarte bucuros că un partener de tradiție al fotbalului românesc și un brand autohton cu o reputație deosebită se alătură echipei naționale. Timișoreana înțelege fotbalul și suporterii, împărtășeșe valorile pe care le promovează Federația Română de Fotbal, astfel că relația noastră este una specială. Suportul acordat Cupei României, apoi echipei naționale U21, se completează astăzi prin transformarea în sponsor oficial al echipei naționale de seniori. Ne putem califica împreună la Euro 2020 și le putem oferi românilor satisfacția de a trăi un Campionat European la noi acasă, la București”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul conferinței organizate cu ocazia semnării parteneriatului dintre FRF și Timișoreana.

Timișoreana este un partener cu o tradiție îndelungată și o istorie bogată alături de fotbalul românesc, iar faptul că a redevenit sponsor al echipei naționale ne bucură foarte mult. Fotbalul înseamnă pasiune și stim că acest sentiment este trăit deopotrivă de jucători, cât și de suporteri“, a spus Cosmin Contra, completat de selecționerul U21, Mirel Rădoi: “Ne bucurăm să vedem susținerea pe care Timișoreana o acordă fotbalului românesc de ani de zile, iar susținerea echipei de tineret arată încrederea Timișoreana în viitorul fotbalului românesc. Un motiv în plus să ne dorim să îi facem pe români mândri“.

De asemenea, președintel URSUS Breweries, Dragoș Constantinescu a spus: “Prin acest nou parteneriat cu FRF pentru susținerea echipei naționale continuăm să scriem povestea Timișoreana alături de fotbalul românesc. Am revenit ca sponsor al echipei naționale pentru că ne pasă să ducem mai departe tradiția fotbalului românesc, pasiunea și dedicarea pentru acest sport, cu un sentiment viu, de mândrie națională“.

14:30

Suntem în direct de la Arena Națională pentru semnarea unui nou parteneriat: Timișoreana devine sponsor al echipei naționale! La conferința de presă sunt prezenți președintele FRF, Răzvan Burleanu, și selecționerii reprezentativelor României de seniori și U21, Cosmin Contra și Mirel Rădoi.

13:30

Ziua transferurilor în cantonamentul naționalei!

Vlad Chiricheș rămâne în Serie A și se mută de la Napoli la Sassuolo, transfer oficializat în aceste ore! Fundașul tricolorilor merge sub formă de împrumut, cu obligație de cumpărare la finalul sezonului pentru noul său club.

Multă baftă, căpitane! La cât mai multe prezențe în teren și victorii fără gol primit!

Florin Andone a fost învoit de staff-ul echipei naționale pentru câteva ore, după ce ieri s-a prezentat la reunirea oficială și a efectuat primul antrenament condus de Cosmin Contra înainte de Spania și Malta.

Atacantul tricolorilor a efectuat vizita medicală pentru mutarea la Galatasaray, campioana Turciei care evoluează în grupele Ligii Campionilor, sub formă de împrumut de la Brighton.

Succes și multe goluri, Florin! Nu uita că până la 16:00, azi, trebuie să fii în cantonament, înapoi de la Istanbul! ?

12:30

UEFA a desemnat arbitrii care vor oficia la partida România-Spania!

Avem parte de o brigadă din Germania, condusă la centru de Deniz Aytekin și care îi mai are în componență pe Eduard Beitinger, Rafael Foltyn și Tobias Stieler (al patrulea oficial). Observator va fi sârbul Zoran Petrovic.

Referee Deniz Aytekin during their UEFA Champions League Play Off 1st Leg match

Deniz Aytekin (41 de ani) este un arbitru de origine turcă, iar dincolo de fotbal este implicat în antreprenoriatul online, controlând o companie în domeniu. Este renumit pentru atenția pe care o acordă pregătirii fizice, având un preparator personal.

A debutat ca arbitru în Bundesliga în septembrie 2008, iar din 2011 este arbitru FIFA. A condus partida Danemarca-România din preliminariile Cupei Mondiale 2018, încheiată 1-1, în care ne-a acordat 5 cartonașe galbene și l-a eliminat pe Cristi Ganea. În 2018, a oficiat la partida FCSB – Lazio 1-0 din Europa League,

Totodată, a oficiat celebrul Barcelona – PSG 6-1 din Liga Campionilor în 2017. Dezvăluie într-un interviu pentru Marca cea mai mare greșeală a carierei sale: “Nu am acordat un penalty la Reus când juca la Borussia Monchengladbach. Echipa a pierdut, fanii m-au acuzat multă vreme, am fost marcat de această eroare. Încă nu am arbitrat meciul perfect al carierei mele!”

11:45

Ca la fiecare acțiune, în această dimineață, jucătorii echipei naționale au efectuat analiza compoziției corporale pentru determinarea raportului masă musculară/țesut adipos și a greutății optime, precum și analize de sânge necesare pentru evaluarea stării de sănătate.

Avem sânge de învingători cu Spania! ?

11:00

Fost jucător în fotbalul spaniol la Osasuna Pamplona, actualul antrenor secund al naționalei, Ionel “Jerry” Gane a acceptat un “mic dejun cu fotbal” în cantonamentul de la Mogoșoaia, dezvăluind din culisele pregătirii meciului cu Spania și rememorând lecțiile învățate în experiența sa iberică.

  • Jerry, cum te simți la această acțiune? Sunt emoții mai mari pentru tine având în vedere că așteptăm Spania, țară de care te leagă multe?
  • Un pic mai multe emoții decât până acum. În primul rând, pentru că e cel mai important meci oficial pe care îl pregătim, prin prisma valorii adversarului.
  • Ai jucat în Elveția, China, Germania, dar experiența ta nivel de cluburi în străinătate a început în 1996, în Spania, cu Osasuna Pamplona. Cum ai trăit acel transfer și cum ai fost primit la Osasuna?
  • A fost prima “ieșire”, asta nu se uită niciodată! Am avut o experiență frumoasă, am fost primit foarte bine de colegi și suporteri. Oameni cu dragoste de fotbal, foarte calzi, pe un stadion, El Sadar, fără pistă, gălăgios, fierbinte! Am fost antrenat de Rafa Benitez și secundul său Pako Ayestaran, am legat prietenii importante, și astăzi suntem în relații bune.
  • Care au fost cele mai importante lucruri pe care le-ai învățat în fotbalul spaniol și care te-au ajutat ulterior în carieră?
  • Mentalitatea asta de a trăi la maximum fiecare zi de antenament, puterea de a utiliza fiecare ședință de pregătire în folosul carierei. Apoi, la noi, după un eșec al Craiovei, poate nu ieșeam o săptămână din casă de supărare. În Spania, și ține tot de profesionalism, eșecurile sunt analizate, se învață pentru viitor, dar nu se nasc tragedii. Se joacă din pasiune și cu bucurie.
  • Trăind pentru doi ani în Navarra, aproape de inima zonei bascilor, simțeai diferențele față de restul Spaniei? Mă refer la cultură, oameni, stilul de viață. Chiar și la fotbal!
  • Într-adevăr, Navarra o zonă aparte, o zonă specială a nordului spaniol. Foarte frumoasă! Și diferită, da! M-a ajutat mult în adaptare faptul că nașul meu, Gică Craioveanu, juca la San Sebastian, pentru Real Sociedad. Eram aproape, ieșeam deseori după meciuri.

“Bucuria fotbalului te poartă spre meciuri de neuitat!”

  • Ce și cât s-a schimbat în fotbalul spaniol din 1996 față de cel de astăzi?
  • Încă de atunci ei lucrau foarte mult cu mingea la antrenamente, aproape 80% din ședințele de pregătire. Aveau această aplecare spre posesie, era esența filozofiei de pregătire și de joc pe care ulterior au dezvoltat-o, firește. S-au schimbat multe, dar esența a rămas.
  • Ce le trebuie băieților noștri pentru a reuși un rezultat mare cu Spania?
  • Cel mai important e să își dorească să arate cât sunt de buni. Acum e momentul! Când ai în față un adversar de cel mai mare calibru! Eu am încredere în felul lor de a se monta pentru această provocare. E nevoie de și puțin noroc, ce-i drept, că norocul e parte a vieții și a fotbalului.
  • Firește, Spania formează un lot cu valori incredibile. Dar care simți că sunt punctele în care jocul lor poate fi contracarat?
  • Spania o echipă care vrea mereu să domine, să controleze partida. Dacă nu le iese repede asta jucătorilor, încep și greșeli în defensivă, se deschid spații tot mai largi de care am putea profita.
  • Un sfat de suflet pentru tricolori?
  • Bucuria, plăcerea de a juca fotbal e unică, e specială, ea trece dincolo de diferențele de cotă de piață sau de “nume”. Eu am simțit mereu asta ca jucător, cu această plăcere poți face meciuri de neuitat!

10:00

Știți câți jucători a debutat Cosmin Contra la echipa națională? Avem noi aceste date interesante: pe durata a 9 din cele 18 partide ale actualului selecționer pe banca primei reprezentative, 15 tricolori au bifat prima selecție. 7 dintre aceștia au debutat chiar într-o partidă oficială.

Iată cine sunt cei 15:

  • România – Kazahstan 3-1 (Alex Ioniță) – 2017
  • Danemarca – România 1-1 (Mihai Bălașa, Nicușor Bancu, George Țucudean) – 2017
  • România – Turcia 2-0 (Florin Niță) – 2017
  • Israel – România 1-2 (Alexandru Mitriță, Alexandru Cicâldău, Paul Anton) – 2018
  • România – Suedia 1-0 (Ionuț Nedelcearu, Dennis Man) – 2018
  • România – Chile 3-2 (Tudor Băluță, George Pușcaș) – 2018
  • Serbia – România 2-2 (Denis Drăguș) – 2018
  • România – Lituania 3-0 (Ianis Hagi) – 2018
  • Malta – România 0-4 (Iulian Cristea) – 2019

În lotul pentru „dubla” cu Spania se regăsesc alți 5 fotbaliști care pot bifa prima prezență la naționala mare: Radu, Rus, Ștefan, Bordeianu, Păun.

09:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! Începem săptămâna marelui meci cu Spania plini de încredere, în cantonamentul tricolorilor de la Mogoșoaia! ?

Firește, vom avea joi în față o echipă de stele, campioană europeană și mondială. Dar, în fotbal, nimic nu e scris dinainte. Iar prin curaj și unitate, putem învinge Spania. Ultimele două înfrângeri ale ei în partide oficiale, 2-3 în fiecare meci, datează din toamna anului trecut, octombrie și noiembrie, în Liga Națiunilor. Cum au reușit croații și englezii să răpună Furia Roja? Care ar fi pașii spre succes?

  1. Deschidem scorul

La Sevilla, englezii au marcat primii în minutul 16, ba au și condus cu 3-0 la pauză. Până la final, au rezistat pentru 3-2. La Zagreb, croații au deschis scorul în minutul 54. Deși ibericii au egalat, croații au revenit de fiecare dată pentru 3-2.

  1. Inspirație + eficiență versus posesie

Anglia a terminat meciul cu 30% posesie a balonului, iar Croația cu un procentaj de 39%. Niciuna nu a convins printr-o partitură ofensivă amplă, britanicii câștigând cu 0 cornere, croații cu 5. În schimb, concentrarea maximă a dus la inspirație și eficiență. Astfel, Anglia a marcat de 3 ori din 3 șuturi pe poartă, iar Croația, tot de 3 ori, din 5 șuturi cadrate!

  1. Minimum de atingeri și presiune pe centru

Toate cele 6 goluri încasate de spanioli în cele două înfrângeri au venit după faze care au însemnat maximum 8 atingeri din partea adversarilor. Și, în același timp, toate s-au scris pe direcția lateral-centru, cu pase pe jos, lansări lobate sau centrări din bandă care au forțat erorile fundașilor centrali iberici. Cu Anglia, linia defensivă a fost Castro – Ramos, Nacho – M. Alonso, iar cu Croația au jucat S. Roberto – Ramos, I. Martinez – J. Alba.

 

ZIUA 2

20:30

A venit timpul ca George Pușcaș să răspundă fanilor echipei naționale și să aflăm cine sunt câștigătorii premiilor!
Ați trimis peste 1600 de întrebări, vă mulțumim pentru asta, iată care sunt cei 10 aleși: Andreas Tecșan, Cătălin Moldovan, Nicușor Bogdan, Ramona Lungu, Mureșan Rareș, Natalino Barba, Gabi Alexandru, Marius Stangaciu, Bianca Cuțaru, Madalin Balint. Aceștia vor primi câte un tricou al naționalei, iar Natalino Barba a fost ales de George Pușcaș și va primi și două bilete la meciul România – Spania. Câștigătorii sunt rugați să ne scrie în privat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale.
Încheiem cea de-a doua zi pe Liveblog FORZA TRICOLORII cu răspunsurile atacantului român:

19:30

S-a încheiat primul antrenament al tricolorilor! Jucătorii naționalei au început pregătirea când mai sunt 4 zile până la meciul anului, România – Spania.

La această primă ședință au fost prezenți toți cei 13 jucători care s-au prezentat duminică la reunire: Tătărușanu, Nedelcearu, Rus, Chiricheș, Anton, Deac, Bordeianu, Păun, Grozav, Cicâldău, Maxim, Andone, Pușcaș. Ceilalți se vor alătura lotului după partidele de la echipele de club.

Încă de când au pășit pe gazonul stadionului din Mogoșoaia, cei peste 100 de spectatori din tribune, în special copii, și-au aplaudat și încurajat favoriții. Campioni la acest capitol au fost selecționerul Cosmin Contra și atacantul George Pușcaș, cel care vara aceasta a avut un turneu final U21 de excepție.

Timp de o oră, tricolorii s-au pregătit cu zâmbetul pe buze, în special datorită exercițiilor coordonate de preparatorul fizic spaniol Javi Reyes.

Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți la antrenament. Îi așteptăm alături de tricolori la meciurile de joi și duminică! Hai România!

18:30

Cosmin Contra conduce primul antrenament al naționalei înaintea partidei cu Spania de joi. Suntem în direct de la Mogoșoaia!

17:00

Ești curios ce poartă cu el în bagaj un jucător convocat în premieră la echipa națională? Afli prin intermediul unui material FRF TV chiar de la Adrian Păun, jucătorul campioanei CFR Cluj.

16:00

A jucat și a marcat împotriva Spaniei în ultima victorie oficială, 3-1, în 1987, iar acum le transmite tricolorilor un mesaj de încurajare prin intermediul liveblog-ului FORZA TRICOLORII. Dorin Mateuț este alături de echipa națională la meciul anului. Hai România!

15:00

Pe pagina de Facebook a Echipei Naționale ți-am pregătit un nou concurs. Poți câștiga bilete la meciul România – Spania.

14:00

Primii tricolori au ajuns în cantonament! Și se pregătesc pentru antrenamentul de azi, de la ora 18:30, deschis în totalitate publicului, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.
În primele momente la lot, jucătorii au acceptat provocarea noastră: un selfie și apoi la treabă!

13:00

Intrăm în culisele organizării unui cantonament al echipei naționale!

Cornel Mateiași este kit manager-ul tricolorilor de 14 ani. Nea Cornel, așa cum îl striga toți de la lot, își amintește exact momentul “debutului”, partida tricolorilor cu Andorra, din preliminariile Campionatului Mondial din 2006. “România a câștigat cu 2-0, la Constanța, prin două goluri marcate de Adrian Mutu. Nu am cum să uit acel meci! Am debutat cu o victorie la prima reprezentativă!”, spune zâmbind nea Cornel, în timp ce, meticulos, pregătește gențile cu echipament ale jucătorilor și staff-ului naționalei.

Totul e aranjat la dungă, fiecare tricou, bluză de antrenament sau șort. Știe măsurile fiecărui jucător, la tricou, adidași de antrenament și ghetele de joc. Le cunoaște tabieturile. E primul care ajunge la terenul antrenament și ultimul care pleacă. O muncă intensă, dar pe care o practică din pasiune. “Cunosc fiecare jucător în detaliu, nimic nu trebuie scăpat, niciun detaliu. În bagajul lor, în momentul când sosesc la Mogoșoaia, găsesc echipamentul de prezentare, cel de antrenament, totul e pregătit!”, spune Mateiași, care are aproape 150 de meciuri la echipa națioanlă.
Înainte de echipa națională, acesta a activat timp de 20 de ani la Rapid, iar acum este kit-managerul Universității Craiova.

Are în CV două prezențe la Campionatele Europene, în 2008 și 2016, pe care le prezintă drept cele mai frumoase momente de la lot: “Meciurile cu Olanda și Feroe, cele în care practic au fost obținute calificările la cele două turnee finale sunt în topul amintirilor! Ar fi ceva fantastic să batem Spania, avem un grup extraodinar și un staff dedicat! Hai, România!”.

12:00

Mutare importantă în staff-ul echipei naționale! După aventura de la Unviersitatea Cluj, Bogdan Lobonț, se alătură echipei conduse de Cosmin Contra și va îndeplini funcția de antrenor secund. Bine ai revenit alături de tricolori, Lobby!
“E o mândrie să mă reîntorc la echipa națională. Sper ca împreună cu băieții să reușim la finalul aceste campanii să ne calificăm la EURO 2020! Luptăm împreună!”. 

11:00

Istoria e de partea noastră! Duelul cu spaniolii, liderii grupei cu 12 puncte acumulate, pare, la prima vedere, unul în care ibericii pleacă cu prima șansă. Totuși, palmaresul întâlnirilor pe teren propriu, găzduite de București, este unul care ne motivează.

În partidele disputate în Capitală, patru la număr, România nu a pierdut niciodată, având trei victorii, iar un meci s-a terminat egal. Ultimul succes datează din 1987, victorie a tricolorilor cu 3-1, în preliminariile Campionatului European din 1988. Hai, băieți, să respectăm această tradiție și pe Arena Națională!

De-a lungul timpului, naționala României și ce a Spaniei s-au întâlnit de 16 ori, iar bilanțul este unul echilibrat. Victoriile sunt împărțite în mod egal, câte cinci pentru fiecare echipă, iar șase partide s-au încheiat la egalitate.

Ultimul meci între cele două naționale s-a disputat în 2016, la Cluj-Napoca, într-un joc amical, și s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Partidele disputate la București de cele două naționale
25.11.1962 România – Spania 3-1, preliminariile Campionatul European
16.11.1975 România – Spania 2-2, preliminarii Campionat European
16.04.1977 România – Spania 1-0, preliminarii Campionatul Mondial
29.04.1987 România – Spania 3-1, preliminarii Campionatul European (VIDEO mai jos)

10:00

Aseară am stat cu ochii pe partidele în care au fost implicați internaționalii convocați pentru „dubla” cu Spania și Malta.

În duelul Adrian Rus (MOL Fehervar) – Gheorghe Grozav (Kisvarda) din campionatul Ungariei doar al doilea a evoluat, fiind integralist. Adrian Rus a fost rezervă neutilizată. Fehervar s-a impus cu 3-0 și continuă să fie lider.

Dintre cei trei tricolori de la CFR Cluj, doar Adrian Păun, convocat în premieră la națională, a jucat. El s-a remarcat cu o „dublă” de excepție, însă campioana a fost învinsă cu 3-2 de Astra. Bordeianu și Deac au fost menajați.

Vlad Chiricheș nu a fost implicat în duelul Juventus – Napoli 4-3. El negociază un posibil transfer înainte de finalul mercato.

Iată programul și televizările pentru ceilalți tricolori convocați:

Răzvan Marin Sparta Rotterdam – AJAX Duminică, 15:30
Ianis Hagi Club Brugge – GENK Duminică, 15:30
Nicolae Stanciu Opava – SLAVIA PRAGA Duminică, 17:30
Alexandru Chipciu ANDERLECHT – Standard Liege Duminică, 19:00
Alin Toșca Sivasspor – GAZIȘEHIR GAZIANTEP Duminică, 19:15
Florin Niță SPARTA PRAGA – Sigma Olomouc Duminică, 20:00
Dragoș Grigore,
Claudiu Keșeru
Botev Vratsa – LUDOGOREȚ Duminică, 20:30
Ionuț Radu GENOA – Fiorentina Duminică, 21:45
Romario Benzar LECCE – Verona Duminică, 21:45
Florin Ștefan SEPSI – Dinamo Luni, 21:00, Digi,
Telekom, Look

9:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! 
Începem ziua reunirii tricolorilor, cresc emoțiile, ne pregătim să îi primim pe primii jucători la Mogoșoaia, apoi pentru antrenamentul deschis publicului, de la 18:30, care va fi live aici!
Până atunci, să vedem declarațiile lui Sergio Ramos și David De Gea dinaintea ultimei lor vizite în România, din martie 2016, pentru amicalul de la Cluj-Napoca împotriva primei noastre reprezentative.
Haideți să vedem ce s-a schimbat în viziunea celor 2 fotbaliști ce se regăsesc și în lotul pentru meciul de joi, din interviurile FRF TV!

ZIUA 1

20:00

Înainte să închidem prima zi din liveblog FORZA TRICOLORII!, revedem ultimele evoluții ale tricolorilor la echipele de club în partidele de astăzi. Și rămânem cu ochii pe ceilalți tricolori angrenjați în meciuri ce se joacă azi, mai târziu.

Ionuț Nedelcearu a fost integralist la gazde în FC Ufa – Orenburg 1-2 din campionatul Rusiei. La pauză a fost 0-1 (gol din penalty) și Ufa a intrat la cabine în 10 oameni. Situația numerică s-a echilibrat, dar imediat s-a făcut 0-2, golul gazdelor fiind de consolare.

Alexandru Maxim a fost rezervă neutilizată în Bayern Munchen – Mainz 6-1 din Bundesliga, victorie zdrobitoare pentru gazde pornită însă de la 1-0 în minutul 6 pentru echipa românului. Iar același statut l-a avut și Ciprian Tătărușanu în partida Lyon-Bordeaux din Ligue 1.

Nici George Pușcaș nu a avut o sâmbătă mai fericită. A fost titular și integralist, însă Reading a pierdut pe teren propriu, 0-2 cu Charlton, în Championship.

PARTIDE DE VINERI

Deși a ratat un penalty, Alexandru Cicâldău va veni la lot pe valul victoriei, după Voluntari – Universitatea Craiova 1-2, meci disputat aseară. Mijlocașul s-a revanșat cu pasa pentru golul victoriei.

Tot aseară, Paul Anton a evoluat timp de 80 de minute în Krylya Sovetov – Dinamo Moscova 0-0. Krylya e pe locul 12 din 16 în campionat, cu 7 puncte din primele 8 etape.

Iată programul complet și televizările de azi pentru ceilalți tricolori convocați:

Adrian Rus,
Gheorghe Grozav
MOL FEHERVAR – KISVARDA Sâmbătă, 20:30
Mihai Bordeianu,
Adrian Păun,
Ciprian Deac
Astra – CFR CLUJ Sâmbătă, 21:00, Digi,
Telekom, Look Plus
Vlad Chiricheș Juventus – NAPOLI Sâmbătă, 21:45, Digi 2,
Telekom 2, Look Plus
Răzvan Marin Sparta Rotterdam – AJAX Duminică, 15:30
Ianis Hagi Club Brugge – GENK Duminică, 15:30
Nicolae Stanciu Opava – SLAVIA PRAGA Duminică, 17:30
Alexandru Chipciu ANDERLECHT – Standard Liege Duminică, 19:00
Alin Toșca Sivasspor – GAZIȘEHIR GAZIANTEP Duminică, 19:15
Florin Niță SPARTA PRAGA – Sigma Olomouc Duminică, 20:00
Dragoș Grigore,
Claudiu Keșeru
Botev Vratsa – LUDOGOREȚ Duminică, 20:30
Ionuț Radu GENOA – Fiorentina Duminică, 21:45
Romario Benzar LECCE – Verona Duminică, 21:45
Florin Ștefan SEPSI – Dinamo Luni, 21:00, Digi,
Telekom, Look

19:00

Un spaniol pregătește fizic tricolorii ca să învingem Spania la București. Și completează cu 4 sfaturi, vorbind de „obiectivul comun”. Nu, nu e glumă! E Javi Reyes!

După colaborarea pe care a avut-o la Dinamo cu Cosmin Contra, Reyes (49 ani) s-a alăturat staff-ului naționalei în octombrie 2017. În trecut a mai lucrat inclusiv la Deportivo La Coruna și Atletic Billbao.

E responsabil de pregătirea fizică a jucătorilor și are o filosofie clară: „Fără muncă nu poți obține performață! Preparatorul fizic trebuie să-și pregătească partea lui de antrenament după stilul de joc pe care-l impune antrenorul”.

Reyes spune că România poate avea un atuu în fața Spaniei prin faptul că el provine din fotbaalul spaniol, iar Contra este un bun cunoscător al fotbalului iberic.

Cum poate naționala să câștige cu Spania în accepțiunea lui Reyes:

  • Grup compact. Fiecare jucător trebuie să joace și pentru colegii lui.
  • Să facem totul pentru a încerca să nu pierdem niciun duel.
  • Ce este mai frumos decât să joci împotriva Spaniei cu 50.000 de suporteri în tribune?
  • Obiectiv comun. România are șansa de a juca la EURO 2020 în fața proprilor suporteri. Jucătorii să aibă în minte că obiectivul lor, al antrenorilor, al tuturor fanilor, e unul: calificarea la turneul final de anul viitor.

18:00

Nu rata concursul nostru de pe pagina de Facebook a Echipei Naționale. Poți câștiga bilete la meciului anului, România – Spania!

17:00

Spania vine la București fără Isco sau Morata, dar când ne gândim la aria de selecție pe care o au ibericii, parcă niciodată nu se poate vorbi de criză. Iată 5 detalii interesante care compun un altfel de portret pentru o echipă fantastică:

  • All Big 5. Toate cele 5 campionate de top ale Europei se regăsesc pe lista cluburilor de proveniență a spaniolilor. Avem “crema” continentului începând cu PSG (Franța), Bayern și Dortmund (Germania), Napoli, Milan și Roma (Italia), City, Arsenal, Man United și Chelsea (Anglia), plus “autohtonele” Barcelona, Real Madrid, Valencia, Atletico Madrid ori Sevilla.
  • Au și doi brazilieni! Parcă nu era suficientă lista stelelor cu orgini 100% spaniole din lotul lui Robert Moreno ? Ea este completată cu Thiago Alcantara, mijlocașul născut în Italia din părinți brazilieni, al cărui tată este fostul campion mondial cu naționala carioca, Mazinho. Și de Rodrigo, atacantul din părinți brazilieni, fiul fostului fundaș stânga Adalberto de la Flamengo.
  • Mitralieră ofensivă. De la începutul lui 2018 până la meciul cu noi, Spania a disputat 18 partide – amicale, Cupa Mondială, Liga Națiunilor, preliminariile Euro 2020. A marcat 44 de goluri, o medie de aproape 3 goluri pe meci! Mai multe reușite decât au avut în tot sezonul 2018/19 de campionat echipe precum Genoa, Bordeaux sau Monaco!
  • Hala Madrid! Spania este împărțită în 17 comunități și orașe autonome, dar doar 5 dintre acestea au reprezentanți în lotul naționalei de acum. Deși doar a treia ca populație din total, Comunitatea Madrid oferă cei mai mulți jucători, adică 7: De Gea, D. Carvajal, D. Llorente, Hermoso, D. Parejo, P. Sarabia, Rodri. Andaluzia completează cu 5 nume (J. Navas, S. Ramos, Suso, F. Ruiz, D. Ceballos), în vreme ce podiumul se încheie, la egalitate, cu câte 3 jucători, prin Țara Bascilor (Kepa, U. Nunez, Oyarzabal), Catalunia (P. Lopez, J. Alba, Busquets) și Comunitatea Valencia (Gaya, Saul, P. Alcacer). În timp ce Rodrigo e născut în Brazilia, iar Thiago, în Italia.
  • 845 milioane euro. Aceasta e cota de piață cumulată a lotului Spaniei, potrivit transfermakt.de. Dacă cineva ar vinde toți acești jucători acum, ar putea plăti o lună salariul mediu brut pentru aproape 800.000 de români ?

16:00

România – Spania nu ar putea fi spectacolul ce se anunță fără sprijinul în organizare al echipei de voluntari FRF. Cum e să lucrezi pentru un astfel de meci? Dar pentru Euro 2020? Karina Stainer ne dezvăluie secretele #TeamBehindTheTeam înaintea fluierului de start. Știm că te va convinge, așa că alătură-te echipei de voluntari pentru EURO 2020 pe volunteer.frf.ro.

Hai România! Luptăm Împreună!

15:00

Cupa Satelor, competiția organizată de FRF și dedicată copiilor U13 din mediul rural, se apropie de startul unei noi ediții, în această toamnă. Până atunci, are loc premierea laureaților din rândul celor peste 15.000 de participanți la ediția I!

Câștigătorii Cupei Satelor 2019, din Ruginoasa (Iași), au însoțit în iunie tricolorii într-o experiență de neuitat în Norvegia, cu ocazia meciului disputat de echipa națională în deplasare pentru preliminariile Euro 2020.

Ocupantele locurilor 2 și 3, echipele din Cumpăna (Constanța) și Sânmartin (Bihor) vor fi alături de tricori într-o experiență VIP cu ocazia meciului anului, contra Spaniei, la București!

Micii fotbaliști vor susține România din tribunele Arenei Naționale, iar a doua zi, se vor întâlnii cu idolii în cantonamentul de la Mogoșoaia, pe care îl vor vizita!

LUPTĂM ÎMPREUNĂ, HAI ROMÂNIA!

14:30

Florin Ștefan (23 ani), jucătorul lui Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, se alătură echipei naționale!

Și devine al șaptelea fotbalist din lotul Euro U21 prezent la turneul final din această vară pe care se bazează Cosmin Contra pentru Spania și Malta, alături de Ionuț Radu, George Pușcaș, Ianis Hagi, Adrian Rus Ionuț Nedelcearu și Alexandru Cicâldău. Totodată, al treilea jucător de la această acțiune convocat în premieră, după Adrian Păun și Mihai Bordeianu (ambii CFR Cluj).

Bun venit și mult succes, Florin!

Convocarea de ultimă oră vine în contextul faptului că Nicușor Bancu, jucător convocat inițial, a suferit o leziune musculară la nivelul coapsei stângi în partida disputată aseară de Universitatea Craiova și, în urma investigațiilor medicale de astăzi, s-a concluzionat că nu va fi apt pentru meciurile echipei naționale din aceste zile.

Multă sănătate și recuperare rapidă Nicușor Bancu!

14:00

Mihai Bordeianu: “Am sărit din pat de fericire!”

Convocat în premieră de Cosmin Contra pentru “dubla” cu Spania și Malta, mjilocașul CFR-ului ne dezvăluie cum a trăit vestea și ce așteptări are.

Mihai, felicitări! La 27 de ani ai fost convocat, pentru prima dată în carieră, la echipa națională. Cum ai primit această veste?

– Wow! E ceva fantastic! Sincer, vrei să știi cum a fost? Pur și simplu am sărit în pat de bucurie!

– Te așteptai să fii chemat?

– Da! O spun fără să par lipsit de modestie. Am muncit mult ca să ajung aici, iar în ultimii doi ani am avut performanțe foarte bune la echipa de club cu care am reușit să câștig trofeee și acum să ne calificăm în grupele Europa League.

– E cel mai important moment al carierei tale?

– Cu siguranță, da. Să ajungi la echipa națională e visul oricărui copil atunci când se apucă de fotbal. Așa am visat și eu acum 15 ani, când am plecat departe de ai mei ca să joc fotbal. Eu sunt din Flămânzi, lângă Botoșani, și am mers în Bihor o perioadă pe durata junioratului. Nu e simplu să stai departe de familie când ești mic, dar toate aceste lucruri au meritat.

– Pe cine ai sunat prima dată după veste?

– Pe soția mea. Am vrut să împărtășesc acest moment cu ea, pentru că întotdeauna m-a susținut în carieră.

Care e obiectivul tău la lot?

– Vreau să joc. Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare, dar vreau mai mult, să-i demonstrez că sunt un jucător pe care se poate baza. Sun pregătit și am încredere că putem facem un meci mare cu Spania, iar apoi să câștigăm și la Ploiești, cu Malta.

13:00

Când spui „România – Spania” spui „un stadion plin alături de tricolori”. Să ne amintim de ultimul duel cu ibericii, în primăvara lui 2016, la Cluj-Napoca, cu o susținere fantastică din partea publicului.
Atunci a fost un amical încheiat 0-0, dar cu câteva ocazii importante de ambele părți. Vezi în rezumatul acelui joc execuția prin care Stanciu putea aduce victoria sau parada lui Tătărușanu în fața lui Pedro.
Dintre jucătorii de atunci se regăsesc acum în lot Tătărușanu, Chiricheș, Grigore, Stanciu, Andone, Keșeru, Toșca. Ei știu cum putem scoate un rezultat pozitiv cu Spania!

12:00

Cantonamentul de la Mogoșoaia îi așteaptă pe tricolori cu o surpriză!
Baza de antrenament unde jucătorii vor pregăti meciul anului cu Spania a fost redecorată în cadrul proiectului Euro 2020. România și Bucureștiul vor fi gazde ale marii competiții spre care visează și fotbaliștii echipei naționale.
Așa că ne îmbrăcăm în haine de sărbătoare și luptăm împreună pentru calificare! Pentru că 73% din români cred că ne vom califica! Iar jucătorii trebuie să vadă asta cu ochii lor și să fie, astfel, mai puternici! Hai România!

11:00

Meciul anului, România – Spania, aduce și un record mondial. La joc vor asista 55 de suporteri străini care vizitează țara noastră în cadrul programului „Football in Heaven”, susținut de FRF. Va fi cea mare prezență consemnată într-o excursie de „football groundhopping” în străinătate.

Fanii din Anglia, Germania, Franța, Norvegia, Danemarca și Spania vor asista între 5 și 8 septembrie la 6 partide. Pe lângă jocurile naționalei cu Spania și Malta, turiștii vor urmări fotbal din ligile inferioare în județele Brașov și Prahova, la Rupea, Bușteni şi Comarnic.

“Football in Heaven” e la a patra ediție și este un proiect susținut de Federația Română de Fotbal. Primele trei acțiuni s-au desfășurat în județele Suceava, Neamț, Sibiu și Brașov. Programul cu participare gratuită își propune să promoveze fotbalul din ligile inferioare ale României la nivel internațional.

10:00

Stăm cu ochii pe ultimele evoluții ale tricolorilor la cluburi înainte de  partidele cu Spania (5 septembrie) și Malta (8 septembrie).

Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău (foto) vor veni la lot pe valul victoriei, după Voluntari – Universitatea Craiova 1-2, meci disputat aseară și care ne-a produs emoții. Fundașul stânga s-a accidentat și a ieșit după o repriză, astăzi va fi supus unor investigații medicale. Mijlocașul a ratat un penalty, dar s-a revanșat cu pasa pentru golul victoriei.

Tot aseară, Paul Anton a evoluat timp de 80 de minute în Krylya Sovetov – Dinamo Moscova 0-0. Krylya e pe locul 12 din 16 în campionat, cu 7 puncte din primele 8 etape.

Iată programul complet și televizările de azi pentru ceilalți tricolori convocați:

Ionuț Nedelcearu FC UFA – Orenburg Sâmbătă, 11:30
Alexandru Maxim Bayern Munchen – MAINZ Sâmbătă, 16:30, Digi 2,
Look Sport 2
George Pușcaș READING – Charlton Sâmbătă, 17:00
Ciprian Tătărușanu LYON – Bordeaux Sâmbătă, 18:30, Digi 4,
Look Sport 3
Adrian Rus,
Gheorghe Grozav
MOL FEHERVAR – KISVARDA Sâmbătă, 20:30
Mihai Bordeianu,
Adrian Păun,
Ciprian Deac
Astra – CFR CLUJ Sâmbătă, 21:00, Digi,
Telekom, Look Plus
Vlad Chiricheș Juventus – NAPOLI Sâmbătă, 21:45, Digi 2,
Telekom 2, Look Plus
Răzvan Marin Sparta Rotterdam – AJAX Duminică, 15:30
Ianis Hagi Club Brugge – GENK Duminică, 15:30
Nicolae Stanciu Opava – SLAVIA PRAGA Duminică, 17:30
Alexandru Chipciu ANDERLECHT – Standard Liege Duminică, 19:00
Alin Toșca Sivasspor – GAZIȘEHIR GAZIANTEP Duminică, 19:15
Florin Niță SPARTA PRAGA – Sigma Olomouc Duminică, 20:00
Dragoș Grigore,
Claudiu Keșeru
Botev Vratsa – LUDOGOREȚ Duminică, 20:30
Ionuț Radu GENOA – Fiorentina Duminică, 21:45
Romario Benzar LECCE – Verona Duminică, 21:45

9:00

Bună dimineața, români, oriunde vă aflați! De azi și până după meciul cu Malta, trăim împreună emoțiile alături de echipa națională, în parcursul ei spre Euro 2020!

Suntem LIVE din cantonamentul de la Mogoșoaia, unde îi așteptăm și pe jucători. Aceștia vor sosi mâine și luni, funcție de programul echipelor de club din acest week-end.

Mâine, duminică, de la 18:30, vă așteptăm la antrenamentul deschis în totalitate pe care selecționerul Cosmin Contra îl va conduce la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia. Cum se apropie startul anului școlar, în ideea “Începe școala cu naționala!”, am invitat mai mulți copii care practică fotbalul pentru a urmări antrenamentul favoriților.

Suntem aici, pe liveblog FORZA TRICOLORII!, din oră în oră!

Luptăm Împreună!