Pe 15 și 16 decembrie, la Sala Sporturilor din Ișalnița, s-a desfășurat faza finală a Interligii de Iarnă – ”Gheorghe Ene”, competiție destinată copiilor născuți în 2010.

Cele 8 echipe calificate în etapa finală a turneului au fost împărțite în două grupe, câștigătoarele întâlnindu-se în finală, iar ocupantele locului doi din ambele grupe disputând ultimul loc de pe podium.

Grupa A: Real Junior Vaslui, Academia ”U” Cluj Luceafărul, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, U Craiova 1948 Club Sportiv

Grupa B: CS Inter Galaxy, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, LPS Banatul Timișoara, CSM Râmnicu Sărat

În finală, disputată pe 15 decembrie, s-au calificat LPS Banatul, care a câștigat toate cele trei meciuri din faza grupelor, și Academia ”U” Cluj Luceafărul, care a obținut două victorii și un egal. Trofeul a ajuns la clujeni, care s-au impus în fața bănățenilor, scor 4-1.

În meciul pentru locul 3, U Craiova 1948 Club Sportiv s-a impus cu 3-0 în fața formației CSM Râmnicu Sărat.

Premii speciale:

Cel mai bun portar: Andrei Rareș  (CSM Râmnicu Sărat)
Cel mai tehnic jucător: Matei Raul (LPS Banatul Timișoara)
Jucătorul finalei: Denis Vadan (Academia ”U” Cluj Luceafărul)

Trofeele „Gheorghe Ene” și „Gheorghe Ola”, integrate în proiectul Interliga națională

Începând din acest sezon, trofeele „Gheorghe Ene” și „Gheorghe Ola”, au fost integrate în proiectul Interliga Națională, competiții în care participă copii născuți în anul 2010, respectiv 2009.

Interliga de iarnă – trofeul „Gheorghe Ene” este dedicat jucătorilor născuți începând din 2010

Interliga de iarnă – trofeul „Gheorghe Ola”, dedicat jucătorilor născuți începând cu anul 2009, se va încheia cu etapa finală, programată între 17 și 19 decembrie 2018.

Interliga națională este parte a programului „Împreună suntem fotbal”, care are ca scop creșterea numărului de practicanți, dar și de participanți la jocul de fotbal.