Timp de patru zile, fanii veniți din Anglia, Franța, Norvegia, Danemarca, Belgia și Polonia au urmărit meciuri în județele Sibiu si Brașov.

În total, șase partide au fost incluse în programul de promovare internațională a fotbalului autentic din România. Aflat la a treia ediție, proiectul “Football in Heaven”, susținut începând de la această ediție de Federația Română de Fotbal, a contabilizat 40 de iubitori ai fotbalului din străinătate.

Aceștia au venit în țară pentru a urmări partide de fotbal din campionatele județe. Cu sprijinul AJF Sibiu și AJF Brașov, microbiștii au vizionat 6 meciuri de fotbal jucate în Liga 4 Sibiu, Liga 4 Brașov și Cupa României – faza pe județ.

21 martie
Bradu – Interstar Sibiu

22 martie
Zărnești – Codlea

23 martie
Cisnădie – ASA Sibiu
Cindrelul Gura Râului – Silvatex Orlat

24 martie
Miercurea Sibiului – Voința Sibiu
Copșa Mică – Păltiniș Rășinari

Pe parcursul celor patru zile, iubitorii de fotbal din străinătate au parcurs 700 de kilometri pentru jocurile de la Zărnești (Brașov), Bradu, Rășinari, Miercurea Sibiului și Copșa Mică (Sibiu). De asemenea, aceștia au vizitat Castelul Bran și Sighișoara.

Suporterii provin din cele mai diverse medii sociale și au ocupații cât se poate de diferite. Cei mai mulți kilometri i-a parcurs până în România diplomatul britanic Andrew Fleming, înalt comisar stabilit acum în India. Militari, lideri sindicali, profesori, medici, consultanți juridici, antreprenori sau experți financiari au fost, de asemenea, în excursia de la Sibiu și Brașov.

Aceasta a fost a treia ediție a proiectului “Football in Heaven” și a înregistrat cel mai mare număr de participanți de până acum, 40, precedentele două s-au desfășurat în Bucovina, în județul Suceava.

“Avem stadioane absolut unice în lume despre care nu știe nimeni nimic, avem echipe fantastice, avem eroi din fotbalul mic, de care lumea trebuie să știe. Am zis: hai să le dăm o scenă mai mare, internațională. Să vadă că ceea ce fac ei contează, că eforturile și poveștile lor nu rămân doar după gardul unui stadion local. Așa mi-a venit ideea. Mi-a fost teamă că lumea va fi reticentă să vină în România, dar nu a fost așa. În primul an au fost 13, englezi și un norvegian, anul trecut au fost în total 16, englezi, francezi, nemți. La ediția asta feedback-ul a fost fantastic, iar data viitoare cred că am putea avea chiar și mai mulți participanți”, a spus Emanuel Roșu, inițiatorul proiectului “Football in Heaven”.