După cum era de aşteptat, majoritatea cluburilor au trecut pragul Departamentului Competiţii în săptămâna trecută, însă foarte multe grupări au aşteptat ultima zi pentru a-şi înregistra transferurile. 173 transferuri au fost contabilizate pentru intervalul 15-19 februarie, fără a lua în calcul transferurile efectuate de cluburile de juniori.

Gaz Metan a adus aproape un "11" complet

Cele mai multe mutări la nivelul eşalonului secund au fost efectuate de către Gaz Metan Mediaş, grupare care a legitimat nouă jucători. Un portar, Călin Albuţ, trei fundaşi – Lucian Cazan, Radu Zaharia şi Ioan Neag, trei mijlocaşi – Paul Iacob, Valentin Coşereanu şi Cristian Danci, plus doi atacanţi, Marius Staicu şi Cristian Gavra sunt noutăţile cu care medieşenii vor aborda a doua parte a sezonului.

Alte transferuri importante au fost consemnate în dreptul liderului seriei a doua, FCM Baia Mare, care a oficializat achiziţiile experimentaţilor Ciprian Vasilache şi Emil Dică, cărora li s-au alăturat atacantul Oţelului, George Cârjan, dar şi mai tinerii Sbârcea şi Jurj, ambii aduşi de la sateliţii unor cluburi din Liga I.

În schimb, CS Mioveni a oficializat singurul împrumut de peste hotare, prin repatrierea lui Costinel Gugu (foto, dreapta), care în prima parte a sezonului a evoluat la Le Havre, club francez care evoluează în Ligue 2. Tot de peste hotare, dar liber de contract, s-a întors şi atacantul Bogdan Stavilă, care a părăsit-o pe ASD Team Altamura din Eccellenza Pugliese (Liga 5, Italia) şi va evolua la Înainte Modelu (Liga 3, seria a doua).

Fratele lui Kehinde Fatai a revenit în România

Săptămâna trecută a consemnat şi o serie de transferuri în care au fost implicaţi jucători străini. Moldoveanul Vitu a rămas în judeţul Suceava, dar a schimbat eşalonul, trecând de la Bucovina Rădăuţi la Bucovina Pojorâta. Nigerianul Kuku şi brazilianul Bruno Martins vor continua să evolueze la Clinceni, după ce gruparea ilfoveană a obţinut prelungirea împrumuturilor de la ASA 2013 Târgu Mureş.

Dacă italianul Alessandro Masella s-a mutat de la Ceahlăul la SC Bacău, în schimb nemţenii i-au adus pe spaniolii Cristian Castells Ortega, José Antonio Pedrosa Galán şi David Cerrajería Rubio "Cerra".

CS Tunari l-a convins pe fratele geamăn al lui Kehinde Fatai să joace la gruparea ilfoveană în acest retur de campionat, după ce Taofic Taiye (foto, în alb-roşu) a evoluat în prima parte a sezonului la Gimo IF, grupare din liga a şasea suedeză. În seria I a Ligii 3, albanezul Jurgen Dushkaj a ajuns în curtea liderului Sepsi OSK, după un tur petrecut la Lieşti.

Oţelul s-a "mutat" în Liga 3

Viceliderul seriei a doua din Liga 3, Delta Dobrogea Tulcea, care îl are pe bancă pentru retur pe Tibor Selymes, a efectuat 12 transferuri. Şase dintre nou-veniţi au evoluat în prima parte a sezonului la Oţelul Galaţi (foto): Preda, Miron, Dajbog, Stoian, Asanache şi căpitanul Cojoc. Alţi doi jucători de la gruparea din Galaţi, Constantinescu şi Adăscăliţei, au ajuns tot în Liga 3, la Metalosport Galaţi, în timp ce Vicol, Eduard Dumitru şi Petică au fost legitimaţi la Sporting Lieşti

Cele mai multe transferuri înregistrate săptămâna trecută la nivelul Ligii 3 de un singur club au aparţinut celor de la Gloria Popeşti Leordeni, 14 la număr, câte trei jucători fiind aduşi de la bucureştencele Juventus şi Venus 1914.

Liga Elitelor Under 19 se reia pe 2 aprilie

Departamentul Competiţii reaminteşte cluburilor afiliate datele oficiale la care competiţiile interne organizate de Federaţia Română de Fotbal vor fi reluate. Acestea sunt:

– Liga 2: 27 februarie 2016
– Liga 3: 5 martie  2016
– Juniori Liga Elitelor U19: 2 aprilie 2016
– Juniori Liga Elitelor U17 şi campionatele naţionale A și B: 12 martie 2016
– Fotbal feminin: 13 martie 2016

Iată transferurile înregistrate la Departamentul Competiţii al FRF, înaintea ultimei zi oficiale, 22 februarie 2016:

► transferurile săptămânii 26-29 ianuarie 2016
► transferurile săptămânii 1-5 februarie 2016
► transferurile săptămânii 8-12 februarie 2016

► transferurile săptămânii 15-19 februarie 2016

Foto adiţional: Ilfovsport şi Sorin Pană