Întâlnirea arbitrilor de azi a avut două obiective: analiza celei de-a doua părți a sezonului și testarea fizică periodică, precum și participarea la ședințele de analiză video, pe care conducerea CCA le-a inclus în strategia pentru dezvoltarea arbitrajului românesc.
 
Toți arbitrii prezenți au trecut testele fizice. Cei care au lipsit de la întâlnirea de azi din motive medicale sau fiindcă au avut delegări, vor fi testați în următoarea perioadă. 
 
După probele fizice de pe teren, arbitrii s-au mutat în sala ”Nicolae Dobrin” de la Casa Fotbalului, unde au participat la 5 ore de vizionare video, unde au urmărit peste 80 de clipuri cu diferite situații de joc selectate de Kyros Vassaras și echipa sa. 
 
”Sunt mulțumit de nivelul pregătirii fizice. Le-am cerut arbitrilor să-și îmbunătățească performanța protejând integritatea corporală a jucătorilor și imaginea arbitrajului și a fotbalului românesc. Intenția noastră este de a crea o uniformitate în aplicarea regulilor de către toți arbitrii și de a rămâne consecvenți în decizii pe toată durata unui joc”, a explicat președintele CCA. 
 
Cei 15 arbitri din Liga 2 prezenți la întâlnirile de azi au primit instrucțiuni specifice pentru a îndeplini rolul de arbitru adițional sau de arbitru de rezervă în meciurile din prima ligă.
 
Foto: Niculae Profir