Sâmbătă, 20 mai, au avut loc meciurile retur din semifinalele Ligii Elitelor la U17 și U19. La grupa de vârstă U17, finala se va disputa între Dinamo și CSU Craiova, iar la U19 între Dinamo și Viitorul. 

La U17, dinamoviștii au trecut în semifinale de Ardealul Cluj, după ce au câștigat pe teren propriu cu scorul de 2-1. În tur, cele două echipe terminaseră la egalitate, 3-3. Oltenii au ajuns în ultimul act după ce i-au depășit pe cei de la UTA Bătrîna Doamnă. În tur, craiovenii au câștigat pe teren propriu cu scorul de 2-1, în timp ce returul de la Arad s-a terminat la egalitate, 2-2.

La U19, duelul din finală se va da între Dinamo și Viitorul. Alb-roșii, antrenați de fostul internațional Florin Bratu, au câștigat manșa retur în fața celor de la UTA Bătrâna Doamnă cu scorul de 6-1. Meciul s-a disputat pe arena centrală din Ștefan cel Mare, acolo unde au asistat câteva sute de spectatori. În tur, la Arad, cele două echipe terminaseră la egalitate, 1-1.

Cea de-a doua finalistă la U19 va fi Viitorul. Echipa care a câștigat ultimele cinci titluri a trecut de LPS Satu Mare. În tur, la Ovidiu, cele două echipe încheiaseră la egalitate, 3-3, după ce constănțenii au condus cu 3-0. În retur, la Satu Mare, cei de la Viitorul au câștigat cu 4-2, la capătul unui nou meci la fel de spectaculos precum cel de la Ovidiu.

Miza finalei va fi una extrem de mare, câștigătoarea finalei Ligii Elitelor U19 urmând să reprezinte România în sezonul viitor al UEFA Youth League.


Rezultate Liga Elitelor U 17

Dinamo – Ardealul Cluj 2-1 / în tur 3-3
UTA Bătrâna Doamnă – CSU Craiova 2-2 / în tur 1-2

Rezultate Liga Elitelor U 19
Dinamo – UTA Bătrîna Doamnă 6-1 / în tur 1-1
LPS Satu Mare – Viitorul 2-4 / în tur 3-3