CS United Galați, liderul sezonului regular, și Informatica Timișoara, vicecampioana României, au debutat cu dreptul miercuri în play-off-ul Ligii I la futsal.

Favorite în disputele de la Sfântu Gheorghe, respectiv Călărași, United și Informatica sunt acum la o singură victorie de semifinale.

United Galați s-a impus în fața echipei Spicom, scor 7-3, jocul de la Sfântu Gheorghe fiind cel în care s-au înscris cele mai multe goluri în această etapă a competiției. Trupa lui David Asandei a rezolvat partida încă din prima sa parte. La pauză, United conducea cu 4-0.

La Călărași, fieful naționalei României, acolo unde în urmă cu o săptămâna prima noastră reprezentativă obținea biletele pentru barajul la EURO 2018, s-au întâlnit Dunărea, locul 5 la finalul sezonului regular, și Informatica Timișoara, locul 4, într-o dispută considerată de toată lumea drept derby-ul primei runde din play-off.

Formația bănățeană s-a impus cu un categoric 6-0 (2-0), într-o partidă în care brazilianul Savio a făcut spectacol.

Astfel, favoritele United, Autobergamo, FK Odorheiu Secuiesc și Informatica, clasate în această ordine la finalul sezonului regular, au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele play-off-ului. Disputele se vor muta pe terenurile favoritelor pentru „meciul 2” și, dacă e cazul, „meciul 3”.

Programul complet al primei etape a play-off-ului (se joacă „cel mai bun din trei meciuri”):
CSM Politehnica Iași - Autobergamo Deva 0-5
CS City'us Târgu Mureş - Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-3
Spicom Sfântu Gheorghe - CS United Galaţi 3-7
Dunărea 2005 Călărași - Informatica Timișoara 0-6

Programul următoarelor dispute:
23 aprilie, ora 18:00
CS United Galaţi - Spicom Sfântu Gheorghe
Autobergamo Deva - CSM Politehnica Iași
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc - CS City'us Târgu Mureş

24 aprilie, ora 18:00
Informatica Timișoara - Dunărea 2005 Călărași

Duelurile din această fază a competiției se dispută după criteriul „cel mai bun din trei partide”, primul meci având loc la echipa ce a încheiat sezonul regular pe o poziție inferioară. Finala campionatului se va disputa, în premieră, după principiul „cel mai bun din cinci partide”. În cazul în care un meci se încheie la egalitate, urmează două reprize a câte cinci minute fiecare și, dacă egalitatea persistă, lovituri de departajare de la 6 metri.

SHARE: