Noul sezon din futsalul românesc se apropie de start. Săptămâna viitoare sunt programate meciurile din prima etapă a Ligii I.

Startul în noul sezon va fi dat însă la Lugoj, acolo unde marți, 22 august, de la ora 20.00, se va disputa Supercupa României, între campioana Autobergamo Deva și Informatica Timișoara, deținătoarea Cupei.

„Va fi un eveniment deosebit, pe care Primăria din Lugoj a dorit să-l organizeze. Ne bucură faptul că un asemenea meci se va juca într-un loc unde se dorește popularizarea futsalului și sunt convins că va fi un succes”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și al primei noastre reprezentative.

„Supercupa de la Lugoj” nu va marca doar duelul dintre Autobergamo Deva și Informatica Timișoara. Primăria din Lugoj a reușit ca înaintea confruntării dintre cele două mari forțe ale futsalului românesc să organizeze un alt eveniment deosebit, o partidă între „Gloriile Banatului" și "Gloriile României”! În fruntea "Gloriilor Banatului" se va afla fostul internațional Iosif Rotariu, în timp ce "Gloriile României" vor fi conduse în teren de Miodrag Belodedici! Confruntarea va avea un scop caritabil, toate încasările urmând să fie donate Kasandrei Rotariu.

„Supercupa României e un meci deschis oricărui rezultat, e o sărbătoare. Noi ne-am câștigat acest drept prin victoria din finala Cupei. E clar, Autobergamo, mai ales după ultimele transferuri, e favorită, așa cum a fost și în finala Cupei. Ne vom juca însă șansa, vom trage cu dinții pentru a câștiga un nou trofeu pentru Timișoara”, a spus Robert Lupu.

Informatica Timișoara s-a despărțit în acest sezon de trei oameni importanți, Molina, Koivumaki și Thiago. „Molina și Thiago au plecat în liga secundă din Spania, în timp ce Koivumaki s-a întors în Finlanda. Nu am făcut achiziții în această vară. Încercăm să ne descurcăm cu jucători tineri, din pepiniera proprie”, a mai adăugat Robert Lupu.

După disputarea Supercupei și a primelor două etape din noul sezon, Liga I va lua din nou o pauză, pentru a face loc meciurilor naționalei României din „barajul” pentru EURO 2018. Prima noastră reprezentativă va lupta pentru biletele la turneul final al Campionatului European cu Georgia, într-o dublă manșă. Primul meci dintre România și Georgia se va disputa pe 12 septembrie la Deva. „Dubla cu Georgia e foarte importantă pentru viitorul futsalului românesc. Sper să ne calificăm la EURO, să jucăm acolo, printre cei mai buni, unde de fapt ne e locul”, a încheiat Robert Lupu.

 

SHARE: