Echipa de futsal CS United Galați, vicecampioana României și marea revelație a ediției trecute a Ligii I, și-a reluat de câteva zile pregătirile. De astăzi, United are și un nou antrenor! Component al generației de aur a naționalei de futsal a României, Cosmin Gherman, 33 de ani, a ajuns aseară la Galați, iar în această dimnineață a condus primul antrenament cu noua sa echipă.

Gherman a fost în ultimul an și jumătate antrenor la City'US Târgu Mureș. Vara trecută, cu Gherman antrenor, City'US a cucerit titlul și a mers până în Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal.

Problemele financiare de la echipa ardeleană au făcut ca City'US să nu își poată apăra titlul din 2016, „prinzând” totuși play-off-ul și Final Four-ul Cupei României.

„Este doar începutul unei alte etape, fapt pentru care proiectul are ca obiectiv atingerea înaltei performanţe. Iniţiativa domnului David Asandei de a susţine echipa administrativă, împreuna cu aportul tuturor celor implicaţi deja în activitatea clubului, mă fac să cred cu tărie că suntem pe drumul cel bun”, a spus Toader Ştefu, preşedintele clubului, într-un comunicatul difuzat zilele trecute.

Prin numirea lui Cosmin Gherman în funcția de antrenor principal, la United Galați se încheie astfel „perioada Asandei”. Cu David Asandei peste un deceniu la cârma echipei, United Galați s-a numărat printre cele mai bune echipe din futsalul românesc. În ultimul sezon, United a pierdut șansa de a cuceri primul titlu de campioană a României în meciul decisiv cu Autobergam Deva, lăsând însă o impresie excelentă.

Noul antrenor, Cosmin Gherman, a evoluat de-a lungul carierei sale la United Galați, în sezonul 2011-2012, chiar sub comanda lui David Asandei.

SHARE: