Echipa națională de fotbal pe plajă a României va evolua în perioada 2-11 septembrie 2016, în Italia, la Jesolo, în preliminariile europene ale Cupei Mondiale – Bahamas 2017. În prima fază, tricolorii vor juca în Grupa B și se vor duela cu Anglia, Portugalia (deținătoarea trofeului) și Moldova.

Programul Grupei B
Etapa 1 (Vineri, 2 septembrie 2016)
Ora 10:00 Anglia – România
Ora 17:30 Moldova – Portugalia
-
Etapa a 2-a (Sâmbătă, 3 septembrie 2016)
Ora 12:30 Anglia – Moldova
Ora 17:30 Portugalia – România
-
Etapa a 3-a (Duminică, 4 septembrie 2016)
Ora 12:30 România – Moldova
Ora 17:30 Portugalia – Anglia
Ora prezentată este ora României. Meciurile se vor disputa pe terenul Lido di Jesolo – Arenile Piazza Brescia, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Iată componența tuturor seriilor din turul întâi:

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune două dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din prima fază se vor califica în turul secund. În faza a doua vor fi alcătuite patru serii din câte patru echipe, iar formațiile care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în Cupa Mondială – Bahamas 2017. Turneul final, programat între 27 aprilie și 7 mai, va avea la start 16 reprezentative: gazda (Bahamas); zona AFC (Asia) – trei echipe; zona CAF (Africa) – două echipe; zona CONCACAF (America de Nord, America Centrală și Caraibele) – două echipe; zona CONMEBOL (America de Sud) – trei echipe; zona OFC (Oceania) – o echipă (Tahiti); zona UEFA (Europa) – patru echipe.

Viorel Farcaș, antrenorul-jucător al reprezentativei României, are la dispoziție pentru turneul de la Jesolo următorul lot:

Portari: Ionuț FLOREA, Laurențiu GHEORGHE;
Jucători de câmp: Iulian RĂVOIU, Ionel POSTEUCĂ, Adrian TĂNASE, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Bogdan CIOCĂNEL, Marian MĂCIUCĂ, Marian POSTEUCĂ.

Programul preliminariilor europene
2-6 septembrie: Turul întâi (grupe)
7-9 septembrie: Turul doi (grupe)
10 septembrie: Semifinalele, meciuri din turneul pentru locul 5, meciuri din turneul pentru locul 9 și meciuri din turneul pentru locul 13
11 septembrie: Finala, finala mică, meciul pentru locul 5, meciul pentru locul 7, meciul pentru locul 9, meciul pentru locul 11, meciul pentru locul 13 și meciul pentru locul 15.

Partidele din ultimele două zile vor avea scopul de a stabili clasamentul final al echipelor care vor trece de prima fază. Reprezentantele Europei în Cupa Mondială – Bahamas 2017 vor fi cunoscute până în 9 septembrie.

Ambiție și experiență

”Vrem să ajungem cât mai departe în aceste preliminarii. Pentru început, să trecem de turul întâi! Faptul că vom întâlni Portugalia în prima fază ar putea să ne avantajeze, pentru că, în cazul în care ne-am califica, am evita campioana mondială în turul secund. Ambiția și experiența ne pot ajuta să avem un parcurs bun la Jesolo”, a declarat Raj Cărăuleanu, unul dintre cei mai experimentați jucători din reprezentativa României.

Portugalia, pe locul 2 în Liga Europeană

În perioada 25-28 august, orașul italian Catania a găzduit superfinala ediției din acest an a Ligii Europene, fază în care s-au calificat cele mai bune opt echipe din Divizia A. Competiția echivalentă cu Campionatul European din fotbal a fost câștigată de Ucraina, formație care a învins Portugalia cu 2-1 în finala turneului. Lusitanii erau deținătorii trofeului. Promovată în cel mai puternic eșalon în 2015, România a retrogradat în Divizia B: tot la Catania, tricolorii s-au clasat pe poziția a șasea în turneul pentru menținerea/promovarea în Divizia A. Pasul către elita fotbalului pe plajă european a fost făcut de Azerbaidjan, grație unui succes la loviturile pentru departajare (4-3, după 5-5 la capătul prelungirilor) cu Ungaria în finala turneului în care au evoluat și tricolorii.

SHARE: