Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj își continuă pregătirile în vederea noului sezon, un sezon dificil, cu meciuri în UEFA Women's Champions League și, pentru cele mai multe jucătoare ale grupării ardelene, partide din preliminariile Campionatului Mondial din Franța, din 2019.

Campioana ultimelor șapte ediții ale Superligii Naționale se află din 2 august în cantonament în Austria. Duminică, 6 august, Olimpia a avut programat un meci amical, pentru care „a dat o fugă” în Slovenia, unde a întâlnit formația ŽNK Pomurje, vicecampioana SŽNL (prima ligă feminină din Slovenia).

Olimpia s-a impus cu scorul de 2-1, la capătul unui meci foarte bun. Pentru echipa pregătită de Marius Suller au marcat Cristina Carp și Alexandra Lunca. Garnitura de start a campioanei României din meciul cu ŽNK Pomurje a fost: Jillian McVicker - Adina Giurgiu, Teodora Meluță, Lidia Havriștiuc, Ana Maria Gorea - Ioana Bortan, Ștefania Vătafu, Andreea Voicu, Alexandra Lunca, Cristina Carp, Hannah Leinert.
Au mai jucat Melinda Nagy (în locul Lidiei Havriștiuc), Beatrice Tărășilă (Ștefania Vătafu) și Oana Negrea (Alexandra Lunca).

A fost un test deosebit de util, primul din aceast cantonament. Am văzut la fete determinare, atitudine, exact ceea ce trebuie. Organizarea jocului a făcut, de asemenea, pași importanți. Le-am văzut conectate la joc. Mai avem două săptămâni și câteva zile până la debutul în Liga Campionilor și sper ca până al ora aceea să fim la un nivel foarte ridicat la toate capitolele. Am întâlnit un adversar, ŽNK Pomurje Beltinci, agresiv, valoros. A fost, repet, un meci bun, un test reușit”, a declarat, pentru www.frf.ro, Marius Suller, antrenorul echipei Olimpia Cluj.

Nu au jucat în această confruntare Mara Bâtea și Maria Ciolacu. „Mara are o entorsă la gleznă, iar Ciolacu a suferit o indigestie”, a explicat tehnicianul echipei clujene. În cantonamentul din Austria a ajuns și ultima achiziție a grupării clujene, Elena Răduc, jucătoare de echipă națională, care a activat până acum la Navobi Iași. „Cred că miercuri, la cel de-al doilea meci, o să joace puțin. Trebuie mai întâi să se pună la punct cu pregătirea fizică”, a adăugat Marius Suller, antrenorul campioanei României.


Fetele de la Olimpia Cluj nu au scăpat în Austria de temperaturile ridicate de acasă! În primele zile ale cantonamentului, temperatura a fost comparabilă cu cea din România. „Noaptea trecută a ploua și s-a mai răcorit. Am avut 35 de grade, asta fiind singura problemă. În rest condițiile de aici, din Austria, sunt extraordinare, de la masă, la terenul de antrenament”, a mai spus Marius Suller.

Miercuri, 8 august, Olimpia va susține un nou meci amical, în compania echipei austriece Sudburgenland, iar pe 12 august se va confrunta cu Sturm Graz.
 

SHARE: