Naționala feminină întâlnește două dintre cele mai puternice adversare din calificările pentru Campionatul Mondial – Franța 2019, Belgia respectiv Italia.

Prima partidă se va disputa vineri, 20 octombrie, de la ora locală 20:30 (21:30 ora României) pe pe stadionul Den Dreef din Leuven. Din Belgia, naționala feminină se va deplasa în Italia, unde este programată partida cu italiencele, marți, 24 octombrie, începând cu ora locală 15:00 (16:00 ora României) pe stadionul Teofilo Patini din Castel di Sangre, provincia L'Aquila.

Una dintre veteranele echipei de fotbal feminin, Cosmina Dușa, și-a amintit de debutul său la echipa națională de senioare, care a avut loc chiar împotriva Belgiei, în urmă cu 9 ani. Un debut fericit, în care a marcat un gol în remiza obținută de tricolore.

Cosmina, ce obiectiv v-ați stabilit pentru dubla cu Belgia și Italia?
Principalul obiectiv este de a lua cele șase puncte din această dublă, însă trebuie să fim realiste. Cred că patru puncte din șase ar reprezenta un rezultat bun.

Tu ai mai jucat împotriva Belgiei. Crezi că este un adversar mai puternic acum decât atunci?
Am mai jucat împotriva Belgiei acum 9 ani, la debutul meu în cadrul echipei naționale de senioare. Am jucat atunci ca fundaș central și am înscris și primul meu gol, meciul încheindu-se la egalitate, 2-2. Ca o coincidență, partida de atunci s-a disputat în același oraș în care stăm și acum, la Leuven. Belgia este un adversar mult mai puternic decât atunci, s-au dezvoltat foarte mult, anul acesta au participat la Euro și cred că o să avem un meci foarte greu.

Cât contează înfrângerea cu Italia în economia calificării?
Contează foarte mult înfrângerea cu Italia de acasă deoarece am început cu stângul campania de calificări, dar se spune că atunci când începi cu stângul, termini cu dreptul, așa că păstrăm optimismul și șansele noastre.

Vreți revanșa la ele acasă?
Vreau revanșa, îmi doresc foarte mult să dau un gol Italiei pentru că nu am marcat niciodată împotriva lor.

Cum te simți din punct de vedere fizic?
Mă simt foarte bine, mă bucur că nu am nicio problemă de sănătate și sunt pregătită sută la sută pentru a da totul pe teren.

Cum le-ai simțit pe fete zilele acestea la antrenamente? Sunteți motivate?
Le-am simțit foarte bine la antrenament, sunt concentrate și motivate pentru a scoate maximum din aceste meciuri. Sperăm că vom obține un rezultat care să ne păstreze șansele de calificare.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru această dublă:

Portari: Andreea Păraluţă (Atletico Madrid), Lavinia Boandă (Olimpia Cluj)

Fundași: Andreea Corduneanu (Diosgyori VTK), Adina Giurgiu, Melinda Nagy , Teodora Meluţă (toate Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Medyk Konin), Brigitta Goder (Gyori ETO FC)

Mijlocași: Ioana Bortan, Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu, Beatrice Tărăşilă (toate Olimpia Cluj), Claudia Bistrian (CFR Timişoara), Andrea Herczeg (Tocksfors IF), Bianca Sandu (Diosgyori VTK)

Atacanți: Cosmina Duşa (Konak Belediyespor), Laura Rus (Apollon Ladies FC), Cristina Carp, Mara Bâtea (ambele Olimpia Cluj).

S-au jucat până acum:

15 septembrie 2017: Italia - Moldova 5-0
19 septembrie 2017: Belgia - Moldova 12-0, România - Italia 0-1

Programul următoarelor meciuri:

20 octombrie 2017: Belgia - România
24 octombrie 2017: Italia - România, Portugalia - Belgia
24 noiembrie 2017: Portugalia - Moldova
28 noiembrie 2017: România - Moldova, Portugalia - Italia
6 aprilie 2018: Belgia - Portugalia, Moldova - Italia
10 aprilie 2018: Italia - Belgia, Moldova - România
8 iunie 2018: Italia - Portugalia
12 iunie 2018: România - Portugalia, Moldova - Belgia
30 august 2018: Moldova - Portugalia, România - Belgia
4 septembrie 2018: Belgia - Italia, Portugalia - România


Clasamentul grupei

Italia 2 2 0 0 6-0 6
Belgia 1 1 0 0 12-0 3
România 1 0 0 1 0-1 0
Moldova 2 0 0 2 0-17 0
Portugalia 0 0 0 0 0-0 0

SHARE: